تالاب کیاکلایه در محاصره تالاب خواران و زباله ها

double-quot
رشت – جارپرس – کیاکلایه تنها تالاب شهری ایران در لنگرود حال و روز خوشی ندارد و از ۳۵۰ هکتار آن فقط ۱۵۰هکتار باقی مانده است.
کد خبر : 9186
تاریخ انتشار : شنبه 5 اردیبهشت 1394 - 11:04
تالاب کیاکلایه در محاصره تالاب خواران و زباله ها

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان ضمن شرح روند آسیب ها به این تالاب یگانه شهری، نقش زیست محیطی و جایگاه اقتصادی آن در کشاورزی و گردشگری گفت: به دنبال احیاء تالاب کیاکلایه واقع در شهرستان لنگرود هستیم.

محمدرضا برجی افزود: تالاب کیاکلایه لنگرود در گذشته از ظرفیت ها و قابلیت های بسیار زیست محیطی برخوردار بود، ولی به علت عبور جاده دسترسی روستاهای اطراف، تصرفات و واگذاری ها در گذشته و خشک شدن بخش اعظم آن، تالاب کیاکلایه رها شده و نیازمند احیا و بازسازی است.

وی اظهار کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با بررسی مجدد این تالاب و مشخص کردن محدوده آن، به دنبال انجام اقدامات قانونی برای رفع تصرفات و ساماندهی آن است.

برجی گفت: تالاب کیاکلایه به دلیل پوشش درختان توسکا، محل مناسبی برای زیستگاه و زادآوری برخی پرندگان بویژه حواصیل ها و مرغابی سانان است که سرشماری سالانه از این پرندگان صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: منابع آبی این تالاب از چشمه ها و آب های سطحی اطراف تامین می شود و در گذشته از آب بندان های طبیعی اراضی پایین دست نیز بشمار می رفته که در سال های اخیر، ذخیره آبی آن به شدت کاهش یافته است.

به گفته برجی؛ وسعت این تالاب در گذشته بیش از ۳۵۰ هکتار بوده که هم اکنون تنها ۱۵۰هکتار از محدوده آن باقی مانده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به واگذاری تالاب کیاکلایه توسط ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری و راه و شهرسازی گیلان، گفت: بخشی از این تالاب به ساخت تله کابین و بخشی هم به دپوی موقت زباله شهر لنگرود اختصاص داده شده و محیط زیست در این واگذاری ها، نقشی نداشته است.

وی بر عزم جدی اداره کل محیط زیست گیلان برای حفاظت از تالاب های استان و احیاء تالاب کیاکلایه با هدف حفظ زیستگاه انواع گونه های طبیعی گیاهی، حیوانی و تنوع زیستی تاکید کرد.

شهرستان لنگرود در ۵۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.

تالاب های گیلان نه تنها از منظر زیبایی شناسی بلکه به لحاظ ارزش های اکولوژیکی از سرمایه های ارزشمند استان محسوب می شوند؛ دو تالاب استیل و آق در آستارا، تالاب جوکندان در تالش، پارک ملی بوجاق کیاشهر نخستین پارک ملی استان گیلان در مصب رودخانه سفیدرود، در حاشیه دریای خزر و در محدوده بخش کیاشهر و دهستان زیباکنار واقع است.

تالاب بین المللی امیرکلایه در شهرستان لاهیجان از مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست و دارای درجه پناهگاه حیات وحش است.

تالاب انزلی نگین بی بدیل تالاب های گیلان هم از جمله تالاب های ساحلی است که در مجاورت دریای خزر و در محدوده شهرهای انزلی٬ صومعه سرا٬ رشت و رضوانشهر واقع است.

طبق تقسیم بندی کنوانسیون رامسر ۴۲ نوع تالاب در سه دسته اصلی تالاب های ساحلی – دریایی، تالاب های داخل خشکی و تالاب های مصنوعی در جهان وجود دارد و در ایران بیش از ۸۴ تالاب با اهمیت بین المللی شناسایی شده که از بین آنها تاکنون ۳۳ تالاب در قالب ۲۲ عنوان با مساحت یک میلیون و ۴۸۱هزار و ۱۴۷ هکتار در کنوانسیون رامسر ثبت شده اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.