0 نظر
140 بازدید

تدوین مجدد تعریف جرم سیاسی در قالب یک لایحه ضرورتی ندارد

double-quot
تهران – جارپرس – سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس در واکنش به اظهارات روحانی مبنی همکاری قوه قضاییه و دولت در تدوین لایحه جرم سیاسی تاکید کرد که ضرورتی ندارد طرح جرم سیاسی مجددا در قالب لایحه مطرح شود و نماینده دولت می تواند هنگام تصویب آن در صحن حضور پیدا کرده و اعلام نظر کند.

کد خبر : 10219
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 تیر 1394 - 10:53
تدوین مجدد تعریف جرم سیاسی در قالب یک لایحه ضرورتی ندارد

 

 

محمدعلی اسفنانی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی جارپرس در خصوص اظهارات روحانی مبنی بر تدوین لایحه جرم سیاسی با همکاری دولت و قوه قضاییه، اظهار کرد : طرح جرم سیاسی در گذشته در کمیسیون قضایی مجلس مطرح شد و با استفاده از نظرات کارشناسان متعدد دانشگاهی ، مرکز پژوهش های مجلس ، مسوولین و کارشناسان قوه قضاییه این طرح تصویب و نهایتا به صحن آمده و منتظر است تا در نوبت تصویب قرار بگیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه ضرورت ندارد که مجددا این طرح در قاب یک لایحه مطرح شود ، تصریح کرد : نماینده دولت می تواند هنگام تصویب این طرح در صحن حضور پیدا کرده و نظراتش را اعلام کند تا آنچه که مد نظر دولت است در صحن مطرح شود.

 

اسفنانی با بیان اینکه تعریف جرم سیاسی کار بسیار سختی است و معمولا دولت ها خیلی ضرورتی نشان نمی دهند که این جرم را تعریف کنند، ادامه داد : علت این امر این است که از نظر دولت ها ممکن است یک فعل یا ترک فعل جرم سیاسی تلقی شود ، در حالیکه همان فعل یا ترک فعل توسط دولت بعدی نه تنها جرم تلقی نشود بلکه عین قانونمندی تلقی شود.

 

سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس اضافه کرد : معمولا دولت ها با توجه به طرز تفکرات و فضایی که بدان قائل هستند جرم سیاسی را تعریف می کنند و به همین خاطر از خود رغبتی نشان نمی دهند ؛ چرا که آن را نوعی ایجاد محدودیت برای فعالیت های سیاسی می دانند و سعی می کنند تا جاییکه امکان دارد آن را تعریف نکنند.

 

وی اظهار کرد : در بسیاری از موارد اگر جرم سیاسی تعریف نشده باشد ممکن است به برخی اعمال که جرم سیاسی تلقی می شوند به عنوان جرم امنیتی نگاه شود ؛ همچنین برای برخی دولت ها ممکن است مناسب تر باشد که آن را جرم امنیتی بدانند تا جرم سیاسی.

 

محمدعلی اسفنانی گفت که جرم سیاسی تخفیفاتی نسبت به جرایم دیگر دارد که این تخفیفات شامل حال جرم های امنیتی نمی شود.

 

نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس اضافه کرد : بسیاری از کشورها مانند فرانسه که مدعی مدنیت بالا بوده و مهد حقوق دنیا هستند ، تاکنون نتوانسته اند و یا نخواسته اند که جرم سیاسی را تعریف کنند.

 

وی با اشاره مجدد به اینکه تعریف جرم سیاسی کار بسیار سختی است، اظهار کرد : برای تعریف جرم سیاسی در ایران ، از میان دانشمندان حقوق ، نظرات اساتید بزرگ دانشگاه را جویا شدیم و آن ها به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس آمدند ؛ هنگام جمع بندی اظهار نظر و تعاریف آن ها در کمیته مربوطه ، گاهی صد و هشتاد درجه و یا صد در صد تعریف ها با یکدیگر متفاوت بود .

 

اسفنانی با بیان اینکه کار سنگینی در این رابطه صورت گرفته و زحمت زیادی در این زمینه کشیده شده است ، عنوان داشت : اگر دولت بخواهد این همه زحمت را نادیده گرفته و از صفر لایحه ای را شروع کند و آن را تقدیم مجلس نماید تا در قالب آن بخواهیم کار را از ابتدا شروع کنیم ، این یک کار تقریبا عبث است ؛ چرا که این موارد یکبار صورت گرفته و دوباره باید آن را از نو شروع کنیم .

 

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه آن ها باید اجازه دهند تا این مصوبه در صحن مطرح شود، ادامه داد : آن ها نظر کارشناسی و تعریف مد نظر خود را در قالب پیشنهادات بیاورند تا در صحن مطرح شود ؛ چه بسا تعریفی که مد نظرشان است در صحن رای بیاورد.

 

وی در پایان گفت : دوباره کاری خیلی کار درستی نیست ؛ چرا که هزینه و زمان زیادی صرف این طرح شده است و این کار آسیب رسان خواهد بود.

 

شایان ذکر است که حسن روحانی روز یکشنبه هفتم تیر ، در همایش قوه قضاییه گفت : ای کاش امکان پذیر باشد که در دولت یازدهم با همکاری دستگاه قضا بتوانیم جرایم سیاسی را معین و تدوین و لایحه آن را تقدیم کنیم و تصویب و روشن شود که جرم سیاسی چیست و جرم امنیتی کدام است.

 

 

 

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.