0 نظر
145 بازدید

آخرین وضعیت ایجاد تعاونی ها برای کولبرها

double-quot
تهران – جارپرس – نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت ایجاد تعاونی برای کولبرها را تشریح کرد.

کد خبر : 10148
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 4 تیر 1394 - 7:08
آخرین وضعیت ایجاد تعاونی ها برای کولبرها

 

 

 

رسول خضری روز پنج شنبه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی جارپرس در خصوص آخرین وضعیت ایجاد تعاونی برای کولبر ها ، اظهار کرد : جلساتی با اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، فرمانداری و مسئولین مرزی و شرکت های تخلیه و بارگیری برگزار شده است.

 

وی افزود : شرکت تعاونی کارگری وحدت وجود داشته و شرکت تعاونی خدماتی دیگری نیز به اسم ظریف بار در دست اقدام است.

 

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر بحث صادرات سوخت به اقلیم کردستان بسیار مطرح است ، ادامه داد : این مبادلات باید به شکلی انجام گیرد و تعاونی ها بصورتی تشکیل شوند که در جهت رفاه حال مرزنشینان باشد تا بتوان در راستای صادرات فرآورده های سوختی و بهبود وضعیت معیشت مرزنشینان و درآمد مناطق مرزنشین نقش عمده ای داشته باشد.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ساماندهی معابر مرزی را از دیگر مباحث مهم این منطقه برشمرد و گفت که معابر مرزی دیگر نباید به شکل سنتی و کولبری باشند و باید آسفالت شوند.

 

وی در پاسخ به این پرسش جارپرس که آیا کولبرها از این تعاونی ها استقبال می کنند ؟ گفت : آنها استقبال دارند که خودشان باشند ؛ ما از قبل در آنجا شرکت تعاونی داشتیم، اما متاسفانه نارضایتی هایی از این شرکت ها وجود داشته است و خود آنها به یک شرکت تعاونی دیگر به اسم ظریف بار اقدام کردند.

 

خضری در پایان اظهار کرد : ما نیز موافقت کردیم که اختیار انتخاب هر کدام از این تعاونی ها با خود این عزیزان باشد و شرکت های تخلیه و بارگیری با همان شرکت قرارداد ببندند و از وجود کولبر ها و کسانی که در آنجا زحمت می کشند استفاده کنند.

 

گفتنی است ، کولبران (حمل کنندگان) به کارگران مرزی گفته می‌شود که برای کسب درآمد زندگی خود مجبور به حمل اجناسی می‌شوند. آن ها بیشتر در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه مشغول به کولبری هستند و در قبال دستمزد ناچیز اقدام به حمل و ورود کالای خارجی از نقاط غیر رسمی گمرکی می‌کنند؛ به این ترتیب که کالای مورد نظر که طبق تعریف دولت ایران قاچاق محسوب می‌شود بر روی پشت کُردها و یا از طریق حمل با حیوان بارکش از مناطق صعب العبور مرزی به داخل شهرها و روستاهای مرزی انتقال داده می‌شود.

 

بیشتر این اجناس عبارتند از تلویزیون، کولر، بخاری، سیگار، لاستیک خودرو، پوشاک و منسوجات؛ بیشتر کارگران کولبر را جوانان و افراد میانسال تشکیل می‌دهند که فقط برای امرار معاش روزانه خود روی به این شغل خطرناک آورده‌اند.

 

میانگین سنی این کارگران بین ۱۳ الی ۶۰ سال بوده و هرساله بیش از صدها نفر از کارگران کولبر جان خود را در مرزهای کُردستان از دست می‌دهند و بیشتر آنها مورد تیراندازی نیروهای مرزی جمهوری اسلامی ایران قرارمی گیرند.

 

همچنین بیشترین آمار کشته شدگان کولبران به شهرهای مریوان، سردشت، اشنویه، بانه، پیرانشهر و نوسود کرمانشاه تعلق دارد.

 

 

 

انتهای پیام /

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.