0 نظر
147 بازدید

تصمیم جدید شهرداری بندرعباس سلامت مردم را به خطر انداخته است

double-quot

بندر عباس – جارپرس -مسوولان بهداشتی هرمزگان نسبت به تصمیم جدید شهردار بندرعباس در باره جمع آوری زباله و تهدید سلامتی مردم هشدار دادند.

کد خبر : 10567
تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 تیر 1394 - 5:38
تصمیم جدید شهرداری بندرعباس سلامت مردم را به خطر انداخته است

 

 

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، شهرداری بندرعباس اعلام کرده است از چهاردهم تیر زباله های خانگی محدوده شمال بلوار امام حسین (ع) بندرعباس را که بیش از ۷۰هزار نفر جمعیت دارد را فقط سه روز در هفته جمع آوری می کند که مسوولان بهداشتی و درمانی هرمزگان این تصمیم را غیرقابل توجیه و خطرناک توصیف کرده و خواستار توقف آن شدند.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این باره گفت:در شرایطی که به دلیل شرایط آب و هوایی ویژه هرمزگان انتظار می رود زباله ها دو نوبت در شبانه روز جمع آوری شود ،شهرداری با تصمیم جدیدی گرفته سلامت مردم را به خطر انداخته است.

نواب رازمند در گفت و گو با ایرنا افزود:در شرایط آب و هوایی بندرعباس ، زباله به سرعت تجزیه شده و از سوی دیگر انباشت زباله موجب شده بخش وسیعی از شهر به محل جولان حیوانات ولگرد مانند سگ و گربه و همچنین جوندگانی مانند موش تبدیل شود.

وی نگهداری ۴۸ ساعته زباله در خانه ها را امکان پذیر ندانست و آن را خطری بزرگ برای سلامتی خانواده ها خواند.

رازمند بیان کرد :چنین تصمیم هایی که با سلامت تمام مردم پیوند خورده ، باید ابتدا در شورای بهداشت طرح و مصوب می شد ،این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی و دیگر متولیان استان تا زمان اجرای طرح کوچکترین اطلاعی از آن نداشته اند.

به گفته این مسوول تا پیش از کاهش یکباره و ۵۰درصدی زمان جمع آوری زباله نیز شهر بندرعباس با مشکلات بهداشتی در این حوزه روبرو بود و عواقب تصمیم جدید شهرداری که هیچ گونه توجیه منطقی ندارد ،غیرقابل جبران است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم با پرداخت تخصصی به این موضوع اظهار داشت:جمع آوری زباله باید در مدتی مشخص و موثر که به آن زمان طلایی گفته می شود انجام شود و تصمیم جدید شهرداری بندرعباس امکان رشد میکروبی و فعالیت هرچه بیشتر جوندگان موذی را فراهم کرده که خود می توانند عامل یا ناقل بیماری های خطرناکی باشند.

دکتر یحیی میرزاده افزود: انواع اسهال های آمیبی و خونی ، کیست های هیدراتیک ، سالک و تیفوس و وبا از پیامدهای احتمالی بی توجهی به وضعیت بهداشتی شهر و تصمیم های غیرکارشناسی است.

به گفته وی این خطر تنها متوجه ساکنان مناطق اجرای طرح که البته جمعیت قابل توجهی را در خود جای داده نیست بلکه کل شهر و استان را مورد تهدید جدی قرار داده است.

میرزاده هشدار داد: سلامت مردم قابل معامله نیست و کارگروه ها و کمیته های بهداشت و درمان و متولیان بخش های مختلف استان باید هرچه سریع تر برای توقف این طرح وارد عمل شوند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به برخی ادعاها درباره اجرای طرح مشابه در سایر شهرها و استان ها نیز گفت:شرایط شهر ۵۰۰هزار نفری بندرعباس با شهر ۲۵هزار نفری بندرلنگه قابل مقایسه نیست و آب و هوای آن را نیز نمی توان با دیگر شهرهای ایران مقایسه کرد.

وی همچنین درباره این ایده که مردم زباله های خود را تازمان رسیدن ماشین های خدماتی شهرداری و به مدت ۴۸ساعت در منزل نگهداری کنند ،یادآور شد: تجمع موش و سوسک در محل نگهداری زباله به محیط های بیرونی محدود نمی شود و این اتفاق در خانه ها نیز به سرعت شکل خواهد گرفت و باید توجه داشت در شرایط عادی در هر گرم زباله ،۵۰۰هزار تا ۱۰میلیون واحد میکروب می تواند رشد کند.

میرزاده اضافه کرد:نوع زباله های شهربندرعباس نیز به عنوان یک شهر بندری با بسیاری از شهرها متفاوت بوده و حجم قابل توجهی از زباله را ضایعات و پسماندهای ماهی و میگو تشکیل می دهد که یا از تمیز و پاک کردن آنها باقی مانده و یا به عنوان پسماند سفره هاست که توجه به همین یک شاخص نشان می دهد به تاخیر انداختن جمع آوری زباله به مدت ۴۸ساعت و یا توصیه به نگهداری آن در خانه ها تا چه حد غیرکارشناسی است.

اهالی مناطق اجرای طرح که شامل کوی نیایش ،طلاییه ، الهیه ، نبوت و چند خیابان و شبکه دیگر می شود نیز با اعلام نارضایتی خود، این طرح را خطرناک و تبعیض آمیز توصیف کردند.

شهروندان مناطق یاد شده در گفته هایی مشابه تاکید کردند :در شرایطی که شهرداری بندرعباس بر اساس آمارهای رسمی سالانه میلیارد ها تومان خرج تیم فوتبال شهرداری بندرعباس می کند، روا نیست بدیهی ترین وظیفه خود را به شکل حداقلی انجام دهد.

اهالی کوی نیایش و الهیه و طلاییه با مشاهده خبرنگار ایرنا در حال تهیه عکس از زباله انباشته شده ،مراجعه کرده و با شکایت از آلودگی و بوی تعفن و سرازیر شدن شیرابه های زباله ها به خیابان ها و معابر خواستار پیگیری رسانه ای جدی و پیان دادن به این طرح شدند.

شهردار منطقه یک بندرعباس که این طرح را از چهاردهم تیر در شمال بلوار امام حسین (ع) اجرا کرده در باره دلیل آن گفت:هم اکنون در شهرهایی مانند اصفهان ،شیراز و یزد زباله ها به صورت یک روز در میان جمع آوری می شود و نگهداری زباله در خانه ها نیز هیچ مشکلی بوجود نمی آورد.

امین سلجوقی ادامه داد: بندرعباس در تمام رفتارهای شهروندی از سایر شهرهای کشور عقب تر است و اکنون نیز انتظار داریم مردم زباله های خود را یک روز در میان و ساعت ۲۱ بیرون بیاورند که هم اکنون به آن عمل نمی کنند.

به گفته این مسوول شهری اگر مردم زباله های خود را ۴۸ساعت در آپارتمان نگهداری کنند هیچ اتفاق ‘سهمگینی ‘ نخواهد افتاد و ضایعات ماهی و میگوی خود را نیز می توانند در این فاصله خودشان به سطل هایی که در خیابان های اصلی گذاشته شده ببرند.

سلجوقی بدون اشاره به مشکلات این پیشنهاد عجیب در هوای گرم بندرعباس و به ویژه برای کسانی که خودروی شخصی ندارند اظهار کرد: حتی وقتی زباله را روزانه جمع می کردیم شهر کثیف بود و تجربه نشان داده مردم به این شرایط جدید عادت خواهند کرد.

شهردار منطقه یک بندرعباس اضافه کرد :این طرح با هدف ارتقای سطح خدمات است تا از ظرفیت های موجود و مشارکت مردم بیشتر استفاده شود.

به گفته وی این کار باعث می شود با آزاد شدن ظرفیت نظافت در یک منطقه از نیروهای خدماتی در منطقه ای دیگر به صورت نوبتی استفاده شود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری بندرعباس هم در این باره گفت:شهرداری انتظار دارد با اجرای این طرح زباله کمتری تولید شده و به محیط زیست کمک شود.

حبیب بهادری این طرح را اقدامی در جهت تصحیح فرهنگ تولید زباله توصیف و اضافه کرد: روزانه حدود ۳۱۰تن زباله عادی در شهر بندرعباس تولید می شود.

وی اظهار کرد: شماره تلفن هایی در نظر گرفته شده که در صورت تماس مردم، مامورین مراجعه کرده و پسماندهای خشک مانند بطری ،کاغذ و پلاستیک را از آنها دریافت می کنند.

هرچند بهادری تاکید می کند هدف از کاهش ۵۰درصدی زمان جمع آوری زباله مسائل مالی نبوده اما برنامه جمع آوری زباله خشک و قابل بازیافت از خانه ها این شائبه را به وجود می آورد که ظاهرا جمع آوری زباله های بدون سودآوری چندان مورد توجه نیست.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر اجرای این طرح بر میزان رضایتمندی شهروندان گفت: نظر تمام مردم برای شهرداری مهم است و بر اساس همین آرای مردمی برای کارهای خود برنامه ریزی می کند.

وی افزود: شهرداری پیش از اجرای طرح جمع آوری یک روز در میان زباله، با هیچ یک از دستگاه های بهداشتی و متخصصان این حوزه مشورت و حتی طرح موضوع نکرده و تنها از دیدگاه های زیست محیطی کارشناسان شهرداری نظر خواسته است.

براساس این گزارش ،ساکنان شمال بلوار امام حسین (ع) بندرعباس انتظار دارند نهادهایی مانند منتخبین آنها در شورای شهر و یا اعضای شورای سلامت و دیگر نهادهای نظارتی وارد عمل شوند تا آنان ناچار به تحمل تبعات تصمیم های غیرکارشناسی که حتی مجریان آن قدرت و استدلال کافی برای دفاع از آن را ندارند متحمل نشوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.