دهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز پنجشنبه دهم تیر ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و چهارم رمضان ۱۴۳۷ هجری قمری و سی ام ژوئن ۲۰۱۶ میلادی است. ۴۸ سال پیش در چنین روزی، ایران معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) را امضا کرد.
کد خبر : 15453
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 10 تیر 1395 - 4:40
دهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۰ تیر ۱۳۶۵
شهر مهران که چندی پیش به اشغال نیروهای حزب بعث در آمده بود، در پی عملیات بزرگ کربلای۱ آزاد شد. امام خمینی به دنبال این پیروزی فرمودند: «مهران را هم خدا آزاد کرد».

۱۰ تیر ۱۳۶۴
نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، عملیات ایذایی ظفر ۴ را با هدف تصرف تپه دیده بانی در منطقه عملیاتی فکه آغاز کرد. در این عملیات تعدادی خودرو و چندین سنگر انفرادی و اجتماعی ارتش متجاوز حزب بعث عراق منهدم شد و تپه دیده‌بانی مهم منطقه عملیاتی فکه به تصرف درآمد.

۱۰ تیر ۱۳۵۵
سازمان انرژی اتمی ایران قراردادی به هزینه ۷٫ ۸ میلیارد مارک با شرکت کرافت ورک یونیون آلمان برای ساخت نیروگاه بوشهر امضا کرد. این قرارداد شامل ساخت دو واحد آب سبک با بازده یک هزار و ۲۹۶ مگاوات است.

۱۰ تیر ۱۳۵۴
نام سناتورها و نمایندگان دوره بیست و چهارم مجلس شورای ملی تهران اعلام شد. جعفر شریف امامی سناتور نخست تهران و منوچهر آزمون وکیل یکم تهران شدند.

۱۰ تیر ۱۳۴۸
امام موسی صدر به عنوان نخستین رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان انتخاب شد. این مجلس با پیشنهاد امام موسی صدر و تصویب مجلس لبنان، با انتخاب هیاتی شرعی شامل ۹ تن از عالمان بزرگ شیعه و هیاتی اجرایی شامل ۱۲ تن به صورت رسمی و قانونی شکل گرفت.

۱۰ تیر ۱۳۴۷
ایران معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) را امضا کرد.

۱۰ تیر ۱۳۴۴
مجلس شورای ملی قرارداد نفت ایران و آلمان را تصویب کرد.

۱۰ تیر ۱۳۳۲
طرح عملیات براندازی دولت محمد مصدق با نام عملیات آژاکس به تصویب نهایی وزارتخانه های امور خارجه آمریکا و انگلیس رسید. این طرح زمینه های اصلی کودتای ۲۸ مرداد را فراهم کرد.

۱۰ تیر ۱۳۲۴
نخستین کنگره پزشکی ایران با شرکت نمایندگان ۱۳ دولت خارجی در تهران تشکیل شد.

۱۰ تیر ۱۳۲۱
آدریان هولمن کاردار انگلیس در نامه ای به نخست وزیر ایران خواستار اعمال سانسور در نامه ها و امانات وارده و صادره پستی شد. این دستورالعمل در زمانی صادر شد که دولت انگلیس به کمک دوستان داخلی خود تلاش داشت تا سید ضیاء الدین طباطبایی را به هر صورتی به ایران بازگرداند.

۱۰ تیر ۱۳۲۰
سر ریدر بولارد وزیر مختار انگلیس در تهران در دیدار با علی منصور نخست وزیر وقت پهلوی از او خواست تا هر چه سریع تر، چهار پنجم آلمانی های شاغل در ایران را اخراج کند.

۱۰ تیر ۱۳۰۳
بررسی اعطای امتیاز نفت شمال به شرکت سینکلر در کمیسیون نفت مجلس شورای ملی پایان یافت.

۱۰ تیر ۱۳۰۲
۱۲۵ تن از سربازان روسی وارد سرخس در مرز ایران شدند که این کار یک نمایش نظامی بود و به وسیله کارگزار ایران در سرخس به پایتخت گزارش شد.

۱۰ تیر ۱۳۰۲
با مطالعات به عمل آمده در بلدیه تهران درباره نقشه کشی و شناسایی سنگ های کوه های اطراف، خیابان های تهران سنگفرش می شود.

۱۰ تیر ۱۲۹۹
کابینه دوم میرزاحسن خان پیرنیا(مشیرالدوله) تشکیل شد. این کابینه تا چهارم آبان این سال برقرار بود.

۱۰ تیر ۱۲۹۷
سلطان مسعود میرزا مشهور به ظل السلطان فرزند ارشد ناصرالدین شاه قاجار و حاکم اصفهان درگذشت. وی سه سال از مظفرالدین شاه بزرگ‏تر بود اما چون مادر وی از خاندان قاجاریه نبود به ولایتعهدی برگزیده نشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.