بیست و هفتم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز پنجشنبه بیست و هفتم خرداد ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، دهم رمضان ۱۴۳۷ هجری قمری و شانزدهم ژوئن ۲۰۱۶ میلادی است. ۱۱ سال پیش در چنین روزی، نخستین دور از نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد.

کد خبر : 15222
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 27 خرداد 1395 - 4:56
بیست و هفتم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۷ خرداد ۱۳۸۴
نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران با رقابت ۷ نامزد و با حضور ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۸۵۷ تن برگزار شد که به دلیل به دست نیاوردن حد نصاب لازم به وسیله نامزدها، این انتخابات به مرحله دوم کشیده شد.

۲۷ خرداد ۱۳۶۹
نخستین نمایشگاه بین المللی ارتباطات در تهران برگزار شد.

۲۷ خرداد ۱۳۶۶
ارتش جمهوری اسلامی عملیات نصر ۳ را با رمز یا علی‌ بن‌ ابیطالب (ع) در جنوب دهلران با هدف انهدام نیروهای حزب بعث آغاز کرد.

۲۷ خرداد ۱۳۶۶
سپاه پاسداران با هدف هجوم به تاسیسات نظامی و ضربه زدن به پایگاه های دشمن، عملیات نامنظم فتح ۶ را در شمال اربیل عراق با رمز یا زهرا(س) آغاز کرد و از نتیجه های این عملیات می توان به انهدام تمام پایگاه‌های مهم در بلندی های کورت قلندر و سلیم خان در شمال دیانا و انهدام مرکزهای نظامی شهر مرگه سور اشاره کرد.

۲۷ خرداد ۱۳۵۸
امام خمینی(ره) فرمان نهادی مستقل و مردمی به نام «جهاد سازندگی» را صادر کردند. این نهاد توانست با جذب نیروهای جوان و متخصص ، روستاهای محروم کشور را در عرصه های مختلف یاری رساند.

۲۷ خرداد ۱۳۵۳
عباس مسعودی بنیان گذار و ناشر روزنامه اطلاعات در دفتر کار خود در ساختمان موسسه اطلاعات در خیابان خیام تهران در ۷۳ سالگی درگذشت.

۲۷ خرداد ۱۳۳۶
موافقتنامه کمک نظامی ۲۳ میلیون دلاری آمریکا به ایران، به امضای مقام های دو کشور رسید.

۲۷ خرداد ۱۳۳۳
هربرت هوور مشاور نفتی وزارت امور خارجه آمریکا وارد تهران شد.

۲۷ خرداد ۱۳۲۷
بازاریان و روحانیان تهران به رهبری سیدمجتبی نواب صفوی رهبر فداییان اسلام در میدان بهارستان علیه عبدالحسین هژیر نخست وزیر تظاهرات کردند. این دولت سرانجام پس از سه ماه سقوط کرد.

۲۷ خرداد ۱۳۱۴
کابینه محمدعلی خان ذکاالملک رییس الوزرا از مجلس شورای ملی رای اعتماد گرفت.

۲۷ خرداد ۱۳۰۳
وزارت امور خارجه در یادداشتی به وزارت معارف با اشاره به درخواست کنسولگری ایران در عشق آباد، مبنی بر فرستادن کتاب ها و مجله های علمی به عشق آباد، نوشت که با این نظر موافق است و آن را اقدامی مفید در جهت ترویج زبان فارسی میان ایرانیان آن ناحیه می داند.

۲۷ خرداد ۱۳۰۲
معاونت کنسولی روسیه با ریاست فردی به نام گلاروف در قزوین گشایش یافت.

۲۷ خرداد ۱۳۰۲
روزنامه ستاره ایران به دلیل انتشار مطلبی علیه رضاخان توقیف شد.

۲۷ خرداد ۱۲۹۷
نیکلای براوین نماینده لنین در تهران اخراج کارکنان سفارت و کنسولگری های روسیه تزاری از خاک ایران را خواستار شد که دولت ایران با این خواسته مخالفت کرد.

۲۷ خرداد ۱۲۸۷
بازاریان و تاجران در جریان انقلاب مشروطه با تعطیلی بازار تهران، در میدان بهارستان و اطراف مجلس جمع شدند. محمدعلی شاه دستور انتقال توپخانه و مهمات زیادی را به باغشاه صادر کرد. همزمان مردم در بسیاری از شهرهای کشور نیز علیه حکومت مرکزی قیام کردند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.