سفر رئیس‌جمهور به آمریکای لاتین در راستای برگرداندن موازنه تجاری به نفع ایران است

double-quot تهران - جارپرس - یک کارشناس مسائل آمریکای لاتین خاطرنشان کرد: سفر رئیس جمهور به کشورهای آمریکای لاتین در راستای برگرداندن موازنه تجاری به نفع ایران و تقویت روابط اقتصادی اقدام درستی است.
کد خبر : 124933
تاریخ انتشار : یکشنبه 21 خرداد 1402 - 15:31
سفر رئیس‌جمهور به آمریکای لاتین در راستای برگرداندن موازنه تجاری به نفع ایران است

 

به گزارش جارپرس از ایسنا، الهه نوری در تحلیل خود از سفری که رئیس‌جمهور به سه کشور ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه در آمریکای لاتین دارد، گفت: در نظر داشته باشیم ارتباطات جهانی آن چیزی نیست که فکر کنیم تنها باید با ابر قدرت ها ارتباط برقرار کنیم، ما برای این که بتوانیم منفعت ملی خودمان را پیش ببریم نیاز داریم به لحاظ اقتصادی و توسعه با سایر کشورها که دارای مزیت های اقتصادی هستند، تعامل داشته باشیم.
وی با بیان این که ایران تاکید بر تعامل با  آمریکای لاتین دارد آن هم با کشورهایی که به لحاظ سیاسی با ما همسو هستند، تصریح کرد: ایران تلاش دارد تا روابط خود را مستحکم تر کند، البته واقعیت این است تعامل ایران بعد از انقلاب اسلامی با کشورهای آمریکای لاتین از زمان ریاست جمهوری خاتمی با کشورهایی مانند ونزوئلا شروع شد و در حد دیدار سران و رفت و آمدها بود و پس از آن در دوران احمدی نژاد به سطح بالایی از روابط رسیدیم، در زمان آقای روحانی نیز اولویت رفع تحریم ها بود، این روابط از بین نرفت تا حدودی کم رنگ شد و اکنون در دوره ریاست جمهوری آقای رئیسی در تلاش هستیم تا تقویت شود.
این استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران همچنین اظهار کرد: نزدیک شدن و ارتباط با کشورهایی که با ما همسو هستند در شرایط فعلی خوب است، همکاری های اقتصادی از طرفی به نفع آن کشورها هم است البته ما بیشترین همکاری اقتصادی را با برزیل داریم.
این کارشناس مسائل آمریکای لاتین خاطرنشان کرد: به نظر می رسد رئیس جمهور و هیات همراه و وزرای وی به این سمت می روند که روابط با کشورها به لحاظ اقتصادی را گسترش دهند، بر اساس پیش بینی های انجام شده حجم مراودات تجاری تا ۲۰ میلیارد دلار هم برسد این موقعیت به لحاظ اقتصادی دستاورد است جدای از بحث های سیاسی که می تواند وجود داشته باشد.
نوری همچنین اظهار کرد: نظم جهانی به گونه‌ای است که اگر چه ابر قدرت ها دست برتر را دارند اما باید تلاش کرد با کشورهایی غیر از ابر قدرت ها روابط را هم سیاسی و هم اقتصادی گسترش داده و استحکام بخشید.
وی یاد آور شد: آمریکای لاتین محدود به چند کشور نیست این منطقه دارای ۲۰ دولت – ملت مستقل است و ۱۴ کشور مشترک المنافع هستند و شما به هر نقطه از این منطقه نگاه کنید دارای پتانسیل و قابلیت با بهره برداری بسیار است.
این استاد دانشکده مطالعات جهان گفت: معتقدم توجه به کشورهای آفریقایی یا آمریکای لاتین که تاکنون توجه چندانی به آن ها نداشتیم کار بسیار خوبی است، بنابراین سفر رئیس جمهور در راستای برگردان موازنه تجاری به نفع ایران و تقویت روابط اقتصادی اقدام درستی است.
نوری با بیان این که نیاز داریم تا به کشورهایی که رنج امپریالیسم و استعمار را چشیده اند توجه کنیم، گفت: ایران و ونزوئلا از دوران تاسیس اوپک با یکدیگر همکاری هایی داشتند و از کشورهای فعال در تاسیس اوپک بوده است اما می توانیم تصور کنیم که تا چه اندازه کم کاری شده و دو کشوری که پتانسیل بالایی در زمینه نفتی دارند اهمال کرده اند.
این کارشناس مسائل آمریکای لاتین تاکید کرد: معتقدم اولویت از مسائل نفتی باید فراتر برود و در حوزه بازارهای تمام شده، کشاورزی و… نیز ورود کنند در واقع باید سایر بخش های اقتصادی را هم در نظر گرفت و رابطه پایدار باشد نه گذرا و موقتی.
نوری در پایان با تاکید بر این که توجه به کشورهای آمریکای لاتین باید در اولویت سیاست خارجی باشد، گفت: چه تحریم داشته باشیم چه نداشته باشیم کم کاری‌های زیادی صورت گرفته و کار درست تر این است که تحت هر شرایطی به کشورهایی مانند آمریکای لاتین و آفریقا توجه کنیم.
انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.