هشتم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز شنبه هشتم آبان ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و هفتم محرم ۱۴۳۸ هجری قمری و بیست و نهم اکتبر ۲۰۱۶ میلادی است. ۴۸ سال پیش در چنین روزی، طرحی مبنی بر نحوه و میزان استفاده از آب رود هیرمند میان ایران و افغانستان، تهیه و به توافق دو طرف رسید.
کد خبر : 17439
تاریخ انتشار : شنبه 8 آبان 1395 - 5:13
هشتم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۸ آبان ۱۳۸۶
قیصر امین‌پور نویسنده، مدرس دانشگاه و شاعر معاصر ایرانی در ۴۸ سالگی درگذشت. وی آثاری همچون توفان در پرانتز، منظومه ظهر روز دهم، بی‌بال پریدن، مجموعه شعر آینه‌های ناگهان و مثل چشمه، مثل رود را از خود به یادگار گذاشت.

۸ آبان ۱۳۶۵
عملیات نامنظم «فتح ۲» با هدف از میان بردن تاسیسات دشمن در منطقه عملیاتی دوکان در شمال شرقی عراق آغاز شد. در این عملیات که به وسیله نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرارگاه رمضان صورت گرفت، تاسیسات برق ۳۵۰ مگاواتی سد دوکان منهدم شد.

۸ آبان ۱۳۵۹
محمد حسین فهمیده نوجوان ۱۳ ساله بسیجی در جبهه های جنوب، برای جلوگیری از پیشروی تانک های مهاجم عراقی نارنجک به کمر بست و به طرف تانک ها حرکت کرد. وی با این رشادت خویش یک تانک ارتش بعثی عراق را از میان برد و به شهادت رسید. این روز در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی به ثبت رسید.

۸ آبان ۱۳۵۷
کارکنان صنعت نفت ایران در همراهی با مبارزه های مردمی علیه رژیم پهلوی به اعتصاب سراسری اقدام کردند که به دنبال آن صدور نفت به خارج از کشور قطع شد.

۸ آبان ۱۳۴۷
طرحی مبنی بر نحوه و میزان استفاده از آب رود هیرمند با سفر صدراعظم وقت افغانستان به تهران، میان ایران و افغانستان، تهیه و به توافق دو طرف رسید. این طرح در نهایت با تغییرهایی در ۲۲ اسفند ۱۳۵۱ خورشیدی با عنوان معاهده تقسیم آب هیرمند میان دو کشور امضا شد.

۸ آبان ۱۳۴۱
بریج من رییس شرکت نفتی انگلیس وارد تهران شد تا گفت و گوهایی را با محمدرضا پهلوی در مورد میزان تولید و بهای جهانی نفت انجام دهد. این دیدار محرمانه صورت گرفت.

۸ آبان ۱۳۰۹
هیات وزیران پیشنهاد وزارت مالیه در خصوص هزینه مسافرت و انتقال ماموران کشوری را در قالب نظام نامه تصویب کرد. این نظام نامه در دو فصل خرج سفر و فوق العاده اعاشه(معاش) و در قالب ۲۴ ماده تنظیم شده است.

۸ آبان ۱۳۰۲
کارگزار بندر لنگه در گزارشی درباره بندر چابهار، درباره چگونگی تقسیم ۲۵ درصد از درآمدهای این گمرک میان سردارهای آن محل، اختلاف های پیش آمده، دخالت انگلیس و در نهایت ظلم به مردم منطقه خبر داد.

۸ آبان ۱۳۰۲
احمدشاه در آستانه سفر به اروپا راهی قم شد تا با مراجع تقلید و روحانیان این شهر، به ویژه علمای مهاجر و تبعید شده از بین النهرین دیدار کند.

۸ آبان ۱۳۰۲
شومیاتسکی وزیر مختار شوروی در ایران با احمدشاه که در آستانه خروج از کشور و سفر به اروپا بود، دیدار کرد.

۸ آبان ۱۳۰۰
سفارت آمریکا یک نسخه کتابچه در خصوص معرفی اقدام های موسسه راکفلر در ۱۹۲۰ میلادی را جهت استفاده وزارت صحیه به وزارت امور خارجه ایران ارسال کرد. سفارت آمریکا درباره موسسه راکفلر چنین بیان کرد: «این موسسه یک موسسه غیر دولتی است و هدف از تاسیس آن ترقی سعادت نوع بشر، در سراسر جهان است و مقصود اصلی آن هم نابود کردن بیماری های مسری با فراهم کردن امکانات و اعزام متخصصان به مناطق مختلف برای ارتقای سطح بهداشت عمومی و تحقیقات لازم در خصوص علل بوجود آورنده بیماری های مسری می باشد.»

۸ آبان ۱۳۰۰
اف. دبلیو. سالمون برای تصدی مقام معاونت کنسولگری انگلیس در مشهد، از هندوستان وارد مشهد شد.

۸ آبان ۱۲۹۹
سپهدار رشتی رییس الوزرا با صدور بیانیه ای مشکل های موجود در کشور را با مردم در میان نهاد و از آنها معاونت و یاری درخواست کرد.

۸ آبان ۱۲۹۹
سردار استاروسلسکی فرمانده روسی قزاق ها به دستور سپهدار رشتی رییس الوزرا و با فشار انگلیسی ها به ویژه ژنرال آیرون ساید رایزن نظامی این کشور، برکنار و از ایران اخراج شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.