0 نظر
182 بازدید

سوم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس -امروز یکشنبه سوم مرداد ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، نوزدهم شوال ۱۴۳۷ هجری قمری و بیست و چهارم جولای ۲۰۱۶ میلادی است. ۵۲ سال پیش در چنین روزی، لایحه کاپیتولاسیون در مجلس سنا به تصویب رسید.
کد خبر : 15710
تاریخ انتشار : یکشنبه 3 مرداد 1395 - 4:13
سوم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۳ مرداد ۱۳۹۳
آیت الله عزیزالله عطاردی استاد اخلاق، پژوهشگر برجسته دینی و صاحب اثرهای ارزنده مسند الامام امیرالمومنین(ع)، مسند فاطمه الزهرا(س)، اخبار الامام المهدی، کتاب ماروی عنهما(الباقر و الصادق) و… در ۸۶ سالگی درگذشت.

۳ مرداد ۱۳۹۲
محمود استاد محمد نمایشنامه نویس و کارگردان باسابقه تئاتر ایران در ۶۳ سالگی درگذشت. وی خالق نمایشنامه های ماندگاری چون آسید کاظم، شب بیست و یکم، سرای رنج و شکنج، دیوان تئاتر ال و … است.

۳ مرداد ۱۳۷۲
عصمت ستارزاده محقق و مترجم ایرانی در ۸۲ سالگی در تهران درگذشت. وی کتاب های متعددی ترجمه کرد که ترجمه شرح سودی بر حافظ، ترجمه شرح کبیر اَنغَرَوی بر مثنوی معنوی و نیز تفسیر سودی بر گلستان از آن جمله هستند.

۳ مرداد ۱۳۶۷
گروهک منافقان عملیات مسلحانه موسوم به فروغ جاویدان را در مرزهای غربی کشور آغاز کردند اما این اقدام با رشادت های رزمندگان اسلام در عملیات مرصاد با شکست رو به رو شد.

۳ مرداد ۱۳۶۰
آیت الله شیخ بهاءالدین محلاتی از علمای مبارز عصر پهلوی یکم و دوم در ۸۵ سالگی در شهر شیراز درگذشت.

۳ مرداد ۱۳۶۰
گروهک منافقان حجت ‏الاسلام سیدحسن بهشتی ‏نژاد نماینده مردم اصفهان و مدرس حوزه علمیه را به شهادت رساندند.

۳ مرداد ۱۳۵۷
در شهر قم به منظور مخالفت با جنایت های رژیم پهلوی و کشتار مردم بی گناه شهرهای دیگر، تعطیل عمومی اعلام شد.

۳ مرداد ۱۳۵۳
یادداشت تفاهم برای تولید موشک های دوربرد در ایران، میان سازمان فضایی ملی آمریکا(ناسا) و سازمان انرژی اتمی به امضا رسید.

۳ مرداد ۱۳۴۳
لایحه کاپیتولاسیون در مجلس سنا به تصویب رسید. محمدرضا پهلوی در ازای دریافت ۲۰۰ میلیون دلار وام، تن به این اشتباه تاریخی داد.

۳مرداد ۱۳۴۲
آیت الله حکیم در ارتباط با دستگیری امام خمینی و بازداشت علما، وعاظ و سایر طبقات مردم، تلگرامی اعتراض آمیز به عباس آرام وزیر امور خارجه ایران فرستاد.

۳ مرداد ۱۳۳۹
جمال عبدالناصر رییس جمهوری مصر فرمان قطع ارتباط کشورش با ایران را به دلیل همپیمانی محمدرضا پهلوی با رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

۳ مرداد ۱۳۲۸
رادیو آمریکا اعلام کرد که رییس جمهوری آمریکا در نظر دارد ۲۲۰ میلیون دلار کمک نظامی در اختیار ایران، ترکیه و کره جنوبی قرار دهد.

۳ مرداد ۱۳۰۰
روزنامه ماتن چاپ پاریس از فروش ۱۳ جلد کتاب نفیس و سلطنتی ایران در آمریکا به هزینه ۲۰۰ هزار دلار خبر داد.

۳ مرداد ۱۳۰۰
هیاتی از پزشکان به دعوت وزارت صحیه در شورایعالی این وزارتخانه شرکت و به ارایه راهکارهایی برای جلوگیری از بیماری حصبه گفت و گو کردند.

۳ مرداد ۱۳۰۰
قوام الدوله نماینده مردم آباده در دوره چهارم مجلس شورای ملی با ارسال تلگرامی به موتمن الملک رییس مجلس، استعفای خود را از وکالت مردم آباده اعلام کرد. قوام الدوله علت استعفای خود را گرفتاری های شخصی ذکر کرده بود.

۳ مرداد ۱۲۹۰
صمصام السلطنه رییس الوزرا و وزیر جنگ، وزیران خود را تعیین و معرفی کرد.

۳ مرداد ۱۲۸۸
حسینقلی خان نظام السلطنه از بزرگان دوران ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه و محمدعلی شاه در ۸۵ سالگی در تهران درگذشت. وی در عمران و آبادی شهرها و نشر آثار فرهنگی و تاریخی، شوقی وافر داشت و از مالک ها و سرمایه داران بزرگ ایران بود. پس از مرگ او لقب نظام السلطنه به رضاقلی خان سعدالملک برادر زاده وی تعلق گرفت.

۳ مرداد ۱۲۵۱
قرارداد رویتر میان دولت ایران و یک فرد انگلیسی به نام بارون جولیوس رویتر به امضا رسید. این امتیاز که در دوره ناصرالدین شاه قاجار به بیگانگان داده شد، در ۲۴ ماده تنظیم شده بود. به موجب این قرارداد، امتیاز انحصاری ایجاد راه آهن و استخراج معادن ایران از قبیل ذغال سنگ، آهن، مس، سرب، نفت و به طور کلی هر معدن دیگری را که قابل بهره برداری برای کمپانی باشد به مدت ۷۰ سال به رویتر انگلیسی واگذار شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.