بیست و هشتم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه بیست و هشتم تیر ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، سیزدهم شوال ۱۴۳۷ هجری قمری و هجدهم جولای ۲۰۱۶ میلادی است. ۲۹ سال پیش در چنین روزی، عملیات فتح ۸ به وسیله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شمال استان موصل در عراق با رمز یا رسول الله(ص) آغاز شد.
کد خبر : 15646
تاریخ انتشار : دوشنبه 28 تیر 1395 - 4:09
بیست و هشتم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۸ تیر ۱۳۶۶
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات فتح ۸ را در شمال استان موصل با رمز یا رسول الله(ص) آغاز کرد. این عملیات در عمق ۱۵۰ کیلومتری خاک عراق و با هدف انهدام پایگاه های نظامی دشمن و پاسخگویی به بمباران شیمیایی و تخریب روستاهای کردنشین عراق به مرحله اجرا درآمد و از نظر بُعد مسافت، عمیق ترین عملیات کماندویی جمهوری اسلامی در خاک دشمن در طول دوران دفاع مقدس محسوب می شود.

۲۸ تیر ۱۳۶۵
سید محمدتقی مدرس رضوی خراسانی پژوهشگر و صاحب آثار تصحیح علوی، تاریخ بخارا، احوال و آثار خواجه نصیرالدین طوسی و مجمل التواریخ به دیار حق شتافت.

۲۸ تیر ۱۳۵۹
جلال الدین همایی شاعر، محقق و صاحب آثار تاریخ ادبیات ایران، غزالی نامه در شرح حال امام محمد غزالی و فنون بلاغت و صناعات ادبی در ۸۱ سالگی درگذشت.

۲۸ تیر ۱۳۴۱
دولت آمریکا اعلام کرد که در مدت ۱۴ ماه نخست وزیری علی امینی، ۶۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار به ایران کمک کرده است.

۲۸ تیر ۱۳۴۱
امیر اسدالله علم فرمان نخست وزیری گرفت و کابینه خود را در ۳۰ تیر تشکیل داد. این دولت تا ۱۷ اسفند ۱۳۴۲ خورشیدی برقرار بود.

۲۸ تیر ۱۳۳۴
آیت الله محمدحسین کاشف الغطاء عالم، ادیب بزرگ و دارای آثار پنج جلدی تحریر المجله و المراجعات الریحانیه، حواشی عین الحیات، السیاسه الحسینیه و دیوان شعر در ۷۶ سالگی درگذشت.

۲۸ تیر ۱۳۳۱
احمد قوام نخست وزیر، برای برقراری امنیت در کشور از محمدرضا پهلوی درخواست اختیارهای ویژه کرد.

۲۸ تیر ۱۳۲۸
لایحه پیوست قرارداد نفتی مشهور به گس – گلشائیان که در ۲۶ تیر میان دولت انگلیس و ایران امضا شده بود، از طرف عباس قلی گلشائیان وزیر دارایی وقت به مجلس شورای ملی ارایه شد.

۲۸ تیر ۱۳۲۸
عبدالحسین هژیر نخست وزیر پیشین به وزارت دربار برگزیده شد. جمعیت فداییان اسلام او را در ۱۳ آبان همان سال اعدام انقلابی کردند.

۲۸ تیر ۱۳۲۰
دومین اخطار دولت های روسیه و انگلیس به رضاخان برای واداشتن وی به اخراج کارشناسان آلمانی از ایران فرستاده شد.

۲۸ تیر ۱۳۰۳
مرتضی خان رییس تیپ پیاده گارد به دنبال قتل ماژور ایمبری ویس کنسول آمریکا در تهران و با اعلام حکومت نظامی، حاکم نظامی این شهر شد.

۲۸ تیر ۱۳۰۲
دو فروند هواپیمای پستی انگلیس که از مبدا بغداد پرواز کرده بودند در تهران به زمین نشستند. پیش از این قرار بود دو هواپیمای نظامی غیرمسلح به عنوان ابلاغ مراتب دوستی انگلیس به ایران این پرواز را انجام دهند اما با مهاجرت روحانیان و تبعید آنها به بین النهرین و در پی گفت و گوی دولت ایران با سفارت انگلیس قرار شد، سر پرسی لورن وزیر مختار انگلیس با این هواپیماها به بغداد برود و با مسوولان انگلیسی مستقر در آنجا درباره موضوع روحانیان مشورت کند.

۲۸ تیر ۱۲۹۷
نیروهای نهضت جنگل، شهر رشت را به تصرف خود درآوردند و کنسولگری انگلیس را به آتش کشیدند.

۲۸ تیر ۱۲۸۵
همزمان با مهاجرت کبرای علما به قم، عده ای از تاجران و بازاریان تهران در سفارت انگلیس بست نشستند. این رویداد تا ۱۷ مرداد همان سال ادامه یافت و در نتیجه آن مظفرالدین شاه زیر فشار افکار عمومی دستور تشکیل مجلس شورای ملی را صادر کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.