بیست و یکم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه بیست و یکم تیر ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، ششم شوال ۱۴۳۷ هجری قمری و یازدهم جولای ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۴ سال پیش در چنین روزی، شورای امنیت سازمان ملل پس از آزادسازی خرمشهر، در قطعنامه ۵۱۴ خواستار آتش بس فوری در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شد.
کد خبر : 15567
تاریخ انتشار : دوشنبه 21 تیر 1395 - 4:01
بیست و یکم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۲۱ تیر ۱۳۶۱
شورای امنیت سازمان ملل پس از آزادسازی خرمشهر، در قطعنامه ۵۱۴ خواستار آتش بس فوری در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شد. این قطعنامه به درخواست آمریکا و اردن، هنگامی به تصویب رسید که به دلیل شکست های مداوم در جبهه های جنگ، ضربه های سختی از نظر سیاسی و روانی به نیروهای بعثی وارد شده بود.

۲۱ تیر ۱۳۵۲
دولت برای مبارزه با کمبود شکر از انگلیس ۳۰۰ هزار تن شکر خرید.

۲۱ تیر ۱۳۵۲
مناسبات سیاسی ایران و زامبیا برقرار شد.

۲۱ تیر ۱۳۴۳
حسین علاء در ۸۲ سالگی در تهران درگذشت. وی در سال های زندگی سیاسی خود به عنوان نخست وزیر، سفیر، وزیر دربار، نماینده مجلس و وزیر مختار ایران در انگلیس فعالیت داشت.

۲۱ تیر ۱۳۳۹
آیت الله سیدحسین طباطبایی بروجردی از مراجع بزرگ شیعه به رواج فساد در ایران اعتراض کرد.

۲۱ تیر ۱۳۳۳
همزمان با سالروز ولادت امام رضا(ع) به دستور آیت ‏اللَّه بروجردی، کار ساخت مسجد اعظم قم آغاز شد. این مسجد به سبک معماری اسلامی – ایرانی، دارای دو شبستان بزرگ، گنبد عظیم، فضای زیرگنبد و دو گلدسته بسیار بلند است.

۲۱ تیر ۱۳۱۴
نیروهای حکومتی، قیام مردم مشهد در صحن مسجد گوهرشاد را که در اعتراض به سیاست های ضد اسلامی رضاخان به ویژه کشف حجاب بود، سرکوب کردند.

۲۱ تیر ۱۳۰۲
روزنامه راویا وارتوکا چاپ روسیه در شماره امروز خود به امضا نشدن قرارداد تجاری که یک ماه است گفت و گوهای آن میان ایران و روس پایان یافته، اعتراض کرد.

۲۱ تیر ۱۳۰۰
احسان الله خان و ساعدالدوله با فرماندهی گروهی از نیروهای جنگلی، شامل دو هزار نظامی و چند افسر ستاد روسی، به طرف تهران حرکت کردند که پس از شکست دادن قزاق ها، گردنه راهبردی «سلمبر» را اشغال و جاده قزوین- تهران را مورد تهدید قرار دادند.

۲۱ تیر ۱۳۰۰
دوکارشناس آمریکایی با نام های «مک لارن» و «نیلند» به منظور بررسی معدن های کرمان با کشتی «برالد» به ایران آمدند.

۲۱ تیر ۱۳۰۰
روزنامه دیلی میل نوشت: صاحب منصبان انگلیسی که در دیویزیون قزاق مشغول به خدمت بوده اند به تقاضای دولت(جدید) ایران از خدمت کنار رفته اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.