0 نظر
189 بازدید

نشست «اصلاح بودجه به نفع مردم» امروز برگزار می شود

double-quot

تهران- جارپرس-نشستی با عنوان «اصلاح بودجه به نفع مردم» با موضوع تعلق بودجه به برخی مراکز و نهادها از نظر اقتصادی، رسانه ای و اجتماعی با حضور دکتر حسین راغفر اقتصاددان، یاشار سلطانی روزنامه نگار و محسن ماندگاری سازنده مستند جدول ۱۷ بررسی می شود.

کد خبر : 24415
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 26 دی 1396 - 9:22
نشست «اصلاح بودجه به نفع مردم» امروز برگزار می شود

به گزارش جارپرس از ایرنا، در این نشست که امروز(سه شنبه) به همت انجمن قلم و اندیشه از ساعت ۱۶ برگزار می شود، فیلم «جدول ۱۷» ساخته محسن ماندگاری که در قالب یک مستند، به موضوع پرداخت کمک به مراکز و موسسات خاص از بودجه دولت پرداخته است، برای نخستین بار نمایش داده می شود و درباره آن پرسش و پاسخ صورت می گیرد.
این برنامه در سرای محله عباس آباد خیابان سهروردی شمالی، بین بهشتی و مطهری، خیابان میرزایی زینالی غربی،کوچه پاکزاد نیا، پلاک ۱۵ برپا می شود.
در پیش درآمد گروه اقتصاد و مدیریت انجمن اندیشه و قلم در این زمینه آمده است:
ساختار مالی کشور که براساس لایحه بودجه سالانه تنظیم می گردد در سالهای اخیر به دلیل گسترش دسترسی افکار عمومی به اطلاعات از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مورد نقد و بررسی بیشتری قرار گرفته است.
در نظر گرفتن اعتباراتی از صدها میلیون تا صدها میلیارد تومان برای مراکز غیردولتی خارج از بودجه رسمی، در قالب کمک، یکی از مسایلی است که سایر موضوعات را که شاید از نظر مالی اعتباری چندین برابر این ردیفهای کمک داشته باشند، تحت الشعاع قرار داده است.
موضوع افکار عمومی بیش از آنکه در مورد در نظر گرفتن ردیفهای کمک در بودجه برای مراکز خاص و حجم این کمکها باشد که مجموعا به یک درصد از بودجه دولت نیز نمی رسد، احساس تبعیض و بی عدالتی ناشی از رانت فرض کردن این گونه کمکهاست.
بویژه آنکه در برخی از موارد انتساب این مراکز برخوردار از کمک خزانه کشور به فرد یا یک جریان سیاسی موجب تسری موضوع از سوی افکارعمومی به کل کمک دولت در این قالب شده است.
اینکه آیا اینگونه کمکها که معمولا بدون نظارت معمول بر نحوه هزینه کرد بودجه دستگاه های دولتی و عمومی به درستی و در راستای اهداف عام المنفعه هزینه می شود یا خیر؟
اینکه آیا مراکز و مجموعه های فرهنگی، علمی یا خیریه ای وجود دارند که برای دریافت این کمکها شایسته تر باشند اما به دلیل فقدان ارتباط ویژه از این سفره سهمی نمی برند؟
اینکه آیا اختصاص بودجه به این مراکز نمی تواند باعث شود برخی فعالیتهای علمی و فرهنگی با کیفیت بهتری انجام شود؟
اینکه آیا این روش، شگردی برای پولشویی و اختصاص بیت المال به جریانات سیاسی یا اشخاص ذینفع نیست؟
اینکه چرا این بودجه ها از طریق مبادی ذیربط مانند وزارت علوم برای مراکز علمی و پژوهشی یا وزارت ارشاد برای سازمانهای غیردولتی فرهنگی یا بهزیستی برای خیریه ها تخصیص نمی یابد که امکان نظارت بهتری بر آن وجود داشته باشد و مستقیما از طریق مجلس تصویب می گردد؛ اینکه عضویت افراد موثر در مجلس، دولت، شورای نگهبان و .. در این موسسات غیردولتی، نوعی شائبه رانت را بوجود نمی آورد؟ و بسیاری دیگر از پرسش ها موجب شده است تا ابهامات زیادی در فضای مجازی ، رسانه ها و فضای عمومی جامعه نسبت به اینگونه پرداخت پول از خزانه کشور مطرح شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.