دوازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز سه شنبه دوازدهم مرداد ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و هشتم شوال ۱۴۳۷ هجری قمری، دوم آگوست ۲۰۱۶ میلادی است. ۳ سال پیش در چنین روزی، آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام حسن روحانی را تنفیذ کردند.
کد خبر : 15821
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 12 مرداد 1395 - 4:19
دوازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۱۲ مرداد ۱۳۹۲
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام حسن روحانی را تنفیذ کردند. یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با مشارکت ۷۲٫۷ درصدی مردم در ۲۲ خرداد برگزار و حسن روحانی با ۱۸ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۳۲۹ رای به عنوان رییس جمهوری ایران انتخاب شد.

۱۲ مرداد ۱۳۹۲
ولی الله ترابی نقال و داستان نویس برجسته تئاتر ایران در ۷۷ سالگی درگذشت. وی روایت های گوناگون شاهنامه را در چندین جلد گردآوری کرد که یک جلد آن با عنوان مشکین نامه منتشر شد.

۱۲ مرداد ۱۳۸۸
آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد را تنفیذ کردند. دهمین دوره از انتخابات در ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ خورشیدی با مشارکت ۸۵ درصدی مردم برگزار شد.

۱۲ مرداد ۱۳۸۴
حکم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به وسیله آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری تنفیذ شد.

۱۲ مرداد ۱۳۷۶
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب حکم ریاست جمهوری سید محمد خاتمی را تنفیذ کردند. هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دوم خرداد برگزار شد.

۱۲ مرداد ۱۳۶۸
حکم ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی به وسیله آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری تنفیذ شد. پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ششم مرداد برگزار شد.

۱۲ مرداد ۱۳۶۸
محسن بدیع نخستین صداگذار و بنیانگذار صنعت لابراتور فیلم رنگی در ایران در ۸۱ سالگی درگذشت.

۱۲ مرداد ۱۳۵۹
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تایید امام خمینی(ره) و سرپرستی غلامحسین حقانی به عنوان مرکز هماهنگی، مشارکت و هم فکری تشکیلات فرهنگی و تبلیغی نهادهای انقلابی در حرکت‏های عمومی و فراگیر جامعه تشکیل شد. این شورا برپایه اساسنامه اش که به تصویب مجلس رسیده است «نهادی است عمومی و غیردولتی که مسوولیت برنامه ریزی، هماهنگی، نظارت و اجرای مراسم رسمی و مناسبات عمومی نظام جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.»

۱۲ مرداد ۱۳۵۸
انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برای تدوین و بررسی نهایی این قانون با شرکت گسترده مردم برگزار شد. این مجلس با انتخاب ۷۵ نماینده در ۲۸ مرداد با پیام امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد. این مجلس موفق شد با درایت و مدیریت شهید بهشتی پس از سه ماه تلاش و فعالیت بی وقفه، کار تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را در ۱۲ فصل و ۱۷۵ اصل و یک مقدمه و مؤخره به انجام رساند.

۱۲ مرداد ۱۳۴۲
مناسبات سیاسی ایران و کره جنوبی برقرار شد.

۱۲ مرداد ۱۳۳۱
مجلس شورای ملی با واگذاری اختیارات تام به محمد مصدق برای مدت شش ماه موافقت کرد. وی ۲۲ تیر تصویب چنین اختیاراتی را برای رویارویی با پیامدهای ملی شدن صنعت نفت درخواست کرده بود.

۱۲ مرداد ۱۳۲۵
آیت الله حاج شیخ محمد تقی بافقی از علمای برجسته دوره مشروطیت در ۶۸ سالگی درگذشت.

۱۲ مرداد ۱۳۲۱
والاس موری وزیر مختار آمریکا در تهران همزمان با ورود رایزن های نظامی و مالی آمریکا به ایران در تلگرافی به وزارت امور خارجه کشورش گفت: «به زودی ما در شرایطی خواهیم بود که به صورت عملی ایران را اداره می کنیم!»

۱۲ مرداد ۱۳۰۲
شومیاتسکی وزیر مختار شوروی با احمدشاه قاجار در کاخ صاحبقرانیه دیدار کرد. در این دیدار دو طرف درباره قرارداد تجاری میان دو کشور و موضوع تجارت آزاد گفت وگو کردند.

۱۲ مرداد ۱۳۰۰
یک کمپانی آمریکایی تمایل خود را برای کسب امتیاز شمال به دولت ایران اعلام کرد.

۱۲ مرداد ۱۳۰۰
همزمان با تصمیم هیات دولت مبنی بر تعقیب اقدام های پیشین وزارت مالیه درباره جلوگیری از خروج مسکوکات نقره از محمره و دیگر بندرهای خلیج فارس، وزارت امور خارجه از بانک شاهنشاهی نیز درخواست کرد که شعبه های این بانک برای اجرای این هدف با دیگر دستگاه ها همکاری کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.