0 نظر
144 بازدید

فقط رئیسان مجالس ایران، پاکستان ، جمهوری آذربایجان و قبرس کودتا را محکوم کردند

double-quot
آنکارا – جارپرس – دبیرکل مجلس ملی ترکیه گفت : تاکنون فقط رئیسان مجالس ایران ، پاکستان، جمهوری آذربایجان و بخش ترک نشین قبرس با اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه تماس گرفته و ضمن ابراز همدردی و همبستگی با مردم ترکیه ، کودتای نافرجام را محکوم کرده اند.
کد خبر : 15684
تاریخ انتشار : چهارشنبه 30 تیر 1395 - 11:05
فقط رئیسان مجالس ایران، پاکستان ، جمهوری آذربایجان و قبرس کودتا را محکوم کردند

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ‘عرفان نظیر اوغلو ‘روز چهارشنبه در نشست خبرنگاران خارجی و در پاسخ به خبرنگار ایرنا در آنکارا ،اظهار داشت : عدم اعلام همبستگی گسترده کشورهای خارجی با مجلس این کشور در پی کودتا نافرجام جمعه شب قابل تامل و ارزیابی است .
وی افزود: انتظار ما از جامعه بین المللی این بود که سریع و بدون اما و اگر به صراحت اقدام کودتاگران را محکوم کرده و آشکارا جانب دمکراسی را بگیرند.
نظیر اوغلو گفت: حادثه ای در اروپا اتفاق می افتد، رسانه های بین المللی بزرگنمایی کرده و دولت های غربی نیز واکنش
تند نشان می دهند، ولی در مورد رویداد بسیار بزرگ و شوم جمعه شب ترکیه دیدیم که برخی از کشورهای اروپایی با بیانیه های کلیشه ای و کلی گویی، از روی مساله گذشتند. حتی دیدیم که یک سناتور آمریکایی به دنبال وقوع کودتا، در رسانه اجتماعی، توییت زده که دمکراسی واقعی به ترکیه خواهد آمد.
خبرنگار یک کشور عربی موضع عربستان را در این ماجرا جویا شد که نظیر اوغلو با اشاره به تماس تلفنی پادشاه عربستان با رئیس جمهوری ترکیه گفت: بدون رو در واسی می گوید اکنون از زمان وقوع کودتا بیش از ۴۸ ساعت گذشته است. گویا برخی منتظر بودند کار به کجا خواهد کشید. شاید اگر کودتاگران پیروز می شدند، می خواستند به آنها تبریک بگویند.
شایان ذکر است، دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه ضمن ابراز تاسف و همدردی با دولت و ملت ترکیه، تصریح کرد که دوران نظامی گری به سر رسیده است.
دکتر لاریجانی در ابتدای این گفتگوی تلفنی خطاب به همتای ترک خود گفت: دولت و ملت ایران از حوادث تلخ کودتا در ترکیه بسیار متاثر هستند و از همان ابتدا موضع مان در خصوص محکوم کردن کوتا را بیان کرده ایم .
در این گفتگوی تلفنی اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه نیز ضمن ابراز تشکر از دکتر لاریجانی به دلیل موضع گیری سریع ایران علیه کودتا و ابراز همدردی با ملت و دولت ترگیه گفت : قدرت های خارجی برای تضعیف کشورهای اسلامی مشغول هستند و برای جلوگیری از پیشرفت ما دست به هر اقدامی می زنند.
دبیرکل مجلس ملی ترکیه در ادامه این نشست گفت: جمعه شب گذشته صدای جنگنده ها در آسمان آنکارا را می شنیدند ولی به هیچ وجه احتمال نمی دادند که کودتایی در حال وقوع است.
وی گفت: زمانی متوجه شدند که اطلاع یافتند، در درون ساختمان ستاد فرماندهی ارتش ترکیه که در چندقدمی مجلس می باشد، درگیری است و تازه فهمیدیم که تحولات ناخواسته ای پیش رو داریم. بلافاصله نمایندگان و رسانه ها را به صحن مجلس دعوت کردیم. در این میان چند جنگنده اف ۱۶ ضمن شکستن دیوار صوتی از ارتفاع بسیار پائین بر فراز مجلس پرواز می کردند. ما از طریق رسانه ها به دنیا اعلام کردیم که مجلس ترکیه و نمایندگان در مقابل کودتا خواهند ایستاد. دقایقی گذشت صحن اصلی مجلس توسط جنگنده ها هدف گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه مجلس ترکیه سه بار بمباران شد، گفت: اگر بمبی که به دفتر نخست وزیری در مجلس اصابت کرد، ۴۰ و یا ۵۰ متر جلوتر به صحن مجلس می خورد، اکنون شمار زیادی از نمایندگان جان باخته بودند. بعداز سومین حمله جنگنده ها و اقدام کودتاگران برای ورود به مجلس از درب غربی، نمایندگان را به پناهگاهها هدایت کردند و شب را تا صبح در پناهگاهها گذراندند.
وی با اشاره به اینکه بیانیه مشترک چهار حزب سیاسی حاضر در مجلس علیه کودتا در پناهگاه آماده شد، گفت: به رغم اینکه خسارات زیادی به مجلس وارد آمده بود، مجلس را باز کرده و زمینه تشکیل نشست فوق العاده مجلس و قرائت بیانیه مشترک احزاب سیاسی را فراهم آوردند.
خبرنگاران خارجی سپس به محل ساختمان مرکزی پلیس آنکارا رفتند که یکی دیگر از هدف های جنگنده های اف ۱۶ در کنترل کودتاگران در جمعه شب گذشته بود. بازدید از مرکز آموزش نیروی ویژه پلیس ترکیه که در نزدیکی ایستگاه زمینی ماهواره های مخابراتی ترکیه قرار دارد، از دیگر مکان های مورد حمله جنگنده های تحت کنترل کودتاگران بود.
پلیس ترکیه بیشترین تلفات را در این مرکز داد. ۴۷ تن از نیروهای ویژه پلیس در حمله جنگنده های اف ۱۶ کشته شدند. در ضمن هفت نیروی پلیس محافظ این ایستگاه نیز در درگیری با عوامل کودتاگران جان باختند.
هیات خبرنگاران خارجی سپس از ساختمان مرکزی سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه نیز بازدید کردند.
این ساختمان در اولین ساعات وقوع کودتا با یورش چند خودروی نظامی تحت کنترل کودتاگران روبرو شد و به تصرف آنها در آمد.
یک مسئول در سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه به خبرنگار ایرنا گفت: یک گروه از مهاجمان که سرهنگی آنها را فرماندهی می کرد، بعداز دستبند زدن به محافظان در ورودی و مستقر کردن خودروهای نظامی خود در آنجا، وارد اتاق فرمان شده و هشت از کارکنان را به زمین خوابانده و دست آنها را از پشت بستند.
او گفت: سرهنگی که در راس آنها بود، ابتدا خواست بیانیه کودتاگران را در خصوص اینکه دولت را ساقط کردند و در سراسر ترکیه اعلام حکومت نظامی می کنند، خود قرائت کند ولی چون اونیفرم صحرایی به تن داشت، یک گوینده زن تلویزیون را به تهدید اسلحه وادار به قرائت بیانیه کردند.
این مقام مسئول گفت: اشغال سازمان رادیون تلویزیون دولتی به مدت دو و نیم ساعت بطول انجامید و سپس با مداخله نیروی ویژه پلیس با حمایت گسترده مردمی، مجبور به فرار شدند که هشت تن از آنها دستگیر شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.