0 نظر
202 بازدید

هشتم بهمن در آینه تاریخ معاصر/تعیین مدرسه رفاه برای اقامت امام خمینی

double-quot

تهران – جارپرس -امروز پنجشنبه هشتم بهمن ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، هفدهم ربیع الثانی ۱۴۳۷ هجری قمری، بیست و هشتم ژانویه ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۷ سال پیش در چنین روزی، مدرسه رفاه به عنوان محل اقامت امام خمینی(ره) در تهران تعیین شد.

کد خبر : 13465
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 8 بهمن 1394 - 5:24
هشتم بهمن در آینه تاریخ معاصر/تعیین مدرسه رفاه برای اقامت امام خمینی

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۸ بهمن ۱۳۵۸
پنج تن از مقام های کنسولی آمریکا در تهران که در جریان گروگانگیری از سفارت آمریکا فرار کرده بودند، به همراه یک وابسته اقتصادی این کشور در تهران بعد از سه ماه پنهان شدن در سفارت سوئد و کانادا، به صورت پنهانی با گذرنامه کانادایی از تهران گریختند.

۸ بهمن ۱۳۵۷
مدرسه رفاه به عنوان محل اقامت امام خمینی(ره) در تهران تعیین شد.

۸ بهمن ۱۳۵۷
۴۰ تن از روحانیان مبارز تهران به منظور اعتراض به جلوگیری از ورود امام خمینی(ره) به ایران در مسجد دانشگاه تهران دست به یک تحصن نامحدود زدند و در مدت زمان کوتاهی تعداد آنها به بیش از ۴۰۰ تن رسید.

۸ بهمن ۱۳۵۷
هزاران تن از مردم در فرودگاه مهرآباد که بسته شده بود و نیروهای امنیتی رژیم در آنجا حضور داشتند، اجتماع کردند.

۸ بهمن ۱۳۵۷
تظاهرات مردمی در منطقه های مختلف تهران و رشت، سبب درگیری مردم با نیروهای نظامی شد و تعداد زیادی مجروح و کشته برجای گذاشت.

۸ بهمن ۱۳۵۷
کارکنان بانک ها در اعتراض به کشتار مردم، یک هفته را تعطیل اعلام کردند.

۸ بهمن ۱۳۵۷
تعدادی از پرسنل نیروی هوایی، همافران و کارکنان کارخانه مسلسل سازی وابسته به صنایع نظامی در خیابان های تهران علیه رژیم راهپیمایی کردند.

۸ بهمن ۱۳۵۷
بازگشت امام خمینی(ره) به تهران دوباره به تاخیر افتاد.

۸ بهمن ۱۳۵۷
امام خمینی(ره) در هنگام بازگشت به ایران برای آخرین بار در محل سکونت خود در فرانسه سخنرانی کردند و فرمودند: «ما به کودتای نظامی عادت کرده ایم و ترسی هم نداریم ایران پایگاه نظامی نخواهد شد.»

۸ بهمن ۱۳۴۸
«سید حسن تقی زاده» امضاء کننده پیمان دارسی در ۱۳۱۲ هجری خورشیدی و از چهره های اصلی مبارزه با دیانت در نهضت مشروطه در ۹۴ سالگی در تهران درگذشت و به دیار حق شتافت.

۸ بهمن ۱۳۲۴
«احمد قوام»(قوام السلطنه) نخست وزیر وقت دوره پهلوی، پیام های دوستی جداگانه ای را برای «ژوزف استالین» رئیس حکومت شوروی و «کلمنت ریچارد اتلی» نخست وزیر انگلیس فرستاد.

۸ بهمن ۱۳۱۳
بخشنامه وزارت معارف و اوقاف، درباره گشایش سینمای علمی در سالن مدرسه دارالفنون صادر شد. در این بخشنامه، دلیل گشایش این سالن کامل کردن وسایل تعلیم اخلاق دانش پژوهان، اعلام شده است.

۸ بهمن ۱۳۰۶
سرتیپ «محمدحسین میرزا فیروز» به ریاست اداره کل احصائیه مملکتی برگزیده شد.

۸ بهمن ۱۳۰۵
«حسن مستوفی» رئیس الوزرا در پاسخ به درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای استیضاح او، از مقام خود استعفا کرد.

۸ بهمن ۱۳۰۴
فرمان ولیعهدی محمدرضا پهلوی از طرف رضاخان صادر شد. این رویداد، یک ماه و نیم پس از واگذاری سلطنت به رضاخان صورت گرفت و به وسیله وزیر دربار به هیات دولت فرستاده شد.

۸ بهمن ۱۳۰۳
امیرلشکر «عبدالله طهماسبی» فرمانده قشون استان آذربایجان در نامه ای به رضاخان عنوان کرد که برای پیشرفت زبان فارسی در این منطقه باید آموزگاران مدرسه های این استان تغییر کنند و به جای آنها از تهران معلم های فارسی زبان فرستاده شوند.

۸ بهمن ۱۳۰۱
روزنامه مرد آزاد به مدیریت «میرزا علی اکبر خان»(داور) و سردبیری «میرزا عیسی خان»(صدیق اعلم) در تهران انتشار یافت. هدف این روزنامه تغییر و تحول در مسائل اجتماعی و سیاسی ایران بود.

۸ بهمن ۱۲۹۶
شهرهای همدان، سنندج و تعدادی از شهرهای استان آذربایجان به وسیله نیروهای قزاق به آتش کشیده شد و اموال مغازه ها به غارت رفت.

۸ بهمن ۱۲۹۶
«نیکلای براوین» نخستین فرستاده دولت بلشویکی لنین، وارد تهران شد و در اعلامیه ای یادآوری کرد، تمامی قراردادهای تزارها که بر دولت ایران تحمیل شده بود، لغو می شود.

۸ بهمن ۱۲۹۶
«احمد قوام»(قوام السلطنه) استاندار خراسان شد.

۸ بهمن ۱۲۹۳
دولت روسیه پس از تجاوز نیروهای عثمانی در جریان جنگ جهانی اول، نیروهای خود را وارد ایران کرد و در یک درگیری شدید میان قوای روس و عثمانی، تبریز به وسیله نیروهای روس تصرف شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.