0 نظر
173 بازدید

دهم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز پنجشنبه دهم دی ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، نوزدهم ربیع الاول ۱۴۳۷ هجری قمری، سی و یکم دسامبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۷۸ سال پیش در چنین روزی، قانون تقسیمات کشوری تصویب شد که بر پایه آن تقسیم های کشور به ۱۰ استان، ۴۹ شهرستان و ۲۹۰ بخش تغییر یافت.

کد خبر : 13108
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 10 دی 1394 - 5:41
دهم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۰ دی ۱۳۷۹
پوتین رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با رسانه های داخلی آن کشور گفت که روسیه تسلیم تهدید آمریکا برای قطع همکاری با ایران نمی شود. پوتین گفت اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی هر روز بر روابط و همکاری خود با ایران می افزایند، در چنین شرایطی ما هم باید تلاش کنیم روابط و همکاریمان با ایران را گسترش دهیم.

۱۰ دی ۱۳۷۹
ایگور سرگیف وزیر دفاع روسیه پس از ورود به تهران با رئیس جمهور، وزیر امورخارجه، وزیر دفاع، فرمانده سپاه پاسداران و فرمانده کل ارتش دیدار و گفتگو کرد. وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به سفر وزیر دفاع روسیه به ایران و توافق های به عمل آمده میان دو کشور، اعلام کرد همکاری روسیه با ایران را تهدیدی بر امنیت خود و متحدانش در منطقه می داند.

۱۰ دی ۱۳۶۹
بر پایه دستور آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری، مجمع جهانی اهل بیت(ع) با هدف زنده نگه داشتن و گسترش فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی(ص)، دفاع از حریم قرآن، سنت پیامبر و اهل بیت(ع)تشکیل شد.

۱۰ دی ۱۳۵۷
دولت شاپور بختیار از مجلس شورای ملی و سنا رای اعتماد گرفت. پس از اعلام نخست وزیری بختیار، مخالفت ها با رژیم پهلوی افزایش یافت.

۱۰ دی ۱۳۵۷
تجمع آمریکایی های ساکن تهران و خانواده های آنان که برای خروج از ایران در فرودگاه مهرآباد گرد آمده بودند در روزنامه ها خبر ساز شد. تجمع کنندگان پس از مدتی به دلیل بسته بودن فرودگاه به وسیله ارتش به خانه های خود بازگشتند.

۱۰ دی ۱۳۵۷
مردم فیروزآباد فارس در جریان تظاهراتی که علیه رژیم پهلوی انجام دادند به ساختمان ساواک در این شهر حمله و آن را به طور کامل تخریب کردند.

۱۰ دی ۱۳۵۶
ورود جیمی کارتر رئیس جمهوری آمریکا به ایران تظاهرات ضدآمریکایی مردم ایران را در پی داشت. در جریان این تظاهرات پلیس در مکان های مختلف تهران با مردم درگیر شد.

۱۰ دی ۱۳۵۶
همزمان با سفر کارتر رئیس جمهوری آمریکا به ایران، بیش از ۴۰۰ دانشجوی ایرانی تظاهراتی را در مقابل کاخ سفید برپا کردند.

۱۰ دی ۱۳۵۶
در کاخ سعدآباد و با حضور جیمی کارتر رئیس جمهوری آمریکا، ملک حسین پادشاه اردن و محمدرضا پهلوی کنفرانس مشترکی تشکیل شد. کارتر در میهمانی شام پس از کنفرانس، سخنانی به دور از واقعیت و برخلاف انتظار میلیون ها آمریکایی و حتی تحلیلگران سیاسی عنوان کرد و گفت: ایران مرهون شایستگی شاه است، زیرا او توانسته است ایران را به صورت یک جزیره ثبات در یکی از پرآشوب ترین نقاط دنیا درآورد.

۱۰ دی ۱۳۵۰
در آستانه فرا رسیدن سال ۱۹۷۲ میلادی دولت انگلیس به طور رسمی خروج نیروهای خود را از خلیج فارس اعلام کرد. دولت انگلیس در ۱۹۶۸ میلادی اعلام کرده بود که به منظور صرفه جویی در هزینه های نظامی، نیرو های خود را از خلیج فارس خارج می کند.

۱۰ دی ۱۳۲۹
در پی اعتراض های مردم، مطبوعات، نمایندگان مجلس و روحانیان، به سخنرانی غلامحسین فروهر وزیر دارایی علیه نهضت ملی شدن صنعت نفت، وی پنج روز پس از سخنرانی از مقام خود استعفا کرد.

۱۰ دی ۱۳۱۶
قانون تقسیمات کشوری و وظایف فرمانداران و بخشداران به تصویب مجلس شورای ملی رسید. برپایه این قانون، تقسیمات کشور به ۱۰ استان، ۴۹ شهرستان و ۲۹۰ بخش تغییر کرد.

۱۰ دی ۱۳۰۳
تلسکوپی که مظفرالدین شاه از اروپا آورد، در دوشان تپه نصب شد. این تلسکوپ، مورد توجه وزارت معارف قرار گرفت تا پس از تعمیرهای لازم، از آن استفاده شود.

۱۰ دی ۱۳۰۲
با دستور سردار سپه نخست وزیر وقت، ژنرال وستداهل سوئدی از ریاست تشکیلات نظمیه برکنار شد. او از آخرین روزهای اسفند ۱۲۹۱ هجری خورشیدی، نظمیه تهران را با سازماندهی جدید تاسیس کرده بود. پس از او سرهنگ محمد درگاهی جایگزین او شد که تا سال های پایانی ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در این سمت باقی ماند.

۱۰ دی ۱۳۰۲
وزارت مالیه در بخشی از نامه ای که به اداره مالیه ایالات و ولایات ارسال کرد، با اشاره به ضرورت حفظ بناهای تاریخی و جلوگیری از سرقت سنگ ها و یا اشیاء با ارزش دیگری که ممکن است در آن مکان ها یافت شود، اعلام کرد که از سال آتی، باید این بناها حصارکشی شود، از این رو آنها را موظف کرد نام بنای تاریخی، شرح مختصری از تاریخ آن، در صورت امکان عکس و نقشه بنا، هزینه های محصور کردن و محل دقیق آن، تهیه و به این وزارتخانه ارسال شود.

۱۰ دی ۱۳۰۱
شکرالله خان صفوی که سابقه چند دوره نمایندگی در ۲ مجلس و ریاست انجمن مطبوعات را داشت روزنامه کوشش را در تهران به چاپ رساند. وی به حمایت از فعالیت های انگلیس در ایران مشهور بود.

۱۰ دی ۱۳۰۰
وزارت امور خارجه ایران به طور رسمی از سفارت انگلیس خواست تا قرارداد پستی مادرید را اجرا کند.

۱۰ دی ۱۲۹۵
نظامیان انگلیسی و هندی جنگ با مدافعان کازرون را متوقف کردند و به پایگاه های خود در شیراز برگشتند. این نظامیان در جنگ با مدافعان کازرون بیش از ۱۰۰ کشته و زخمی بر جای گذاشتند.

۱۰ دی ۱۲۹۴
مقام های نظامی و سیاسی انگلیس درجریان دومین سال جنگ جهانی اول اعلام کردند که به دلیل آنچه که ناامنی در استان های فارس و بوشهر خوانده شد قصد دارند به فرماندهی افسران انگلیسی یک نیروی نظامی در جنوب ایران به وجود آورند. این نیروی نظامی ۲۶ اسفند ۱۲۹۴ خورشیدی با عنوان پلیس جنوب با واژه اختصاری S. P. R به وسیله ژنرال سرپرسی سایکس تشکیل شد.

۱۰ دی ۱۲۹۰
با ورود سپاهیان روس به تبریز، بسیاری از مردم به دست آنها قتل عام شدند و ثقه الاسلام تبریزی نیز سعی می‏کرد با گفت و گو مانع از کشتار مردم شود. سرانجام ثقهالاسلام میرزا علی آقا تبریزی به وسیله نیروهای متجاوز روس در تبریز کشته شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.