0 نظر
186 بازدید

هشتم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران -جارپرس -امروز سه شنبه هشتم دی ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، هفدهم ربیع الاول ۱۴۳۷ هجری قمری، بیست و نهم دسامبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۳۴ سال پیش در چنین روزی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) تغییر نام یافت.

کد خبر : 13095
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 دی 1394 - 10:24
هشتم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۸ دی ۱۳۷۸
یادداشتی که ایران به نشانه اعتراض در زمینه ورود ناو جنگی آمریکا به حریم آب های کشور به آمریکا نوشته بود به عنوان سند سازمان ملل منتشر شد، در این یادداشت آمده است: «در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۷۸ یک ناو جنگی آمریکا در خلیج فارس وارد حریم آب های ایران شد و بدون توجه به هشدارهای رادیویی نیروهای ایران، به تعقیب یک کشتی تجاری این کشور پرداخت. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض شدید به این عمل، این اقدام را نقض آشکار قوانین و مقررات بین المللی دانست و اظهار امیدواری کرد چنین اعمال غیرقانونی پایان یابد.»

۸ دی ۱۳۶۰
نام خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر یافت، خبرگزاری یا آژانس خبری پارس به عنوان خبرگزاری رسمی ایران در ۱۳۱۳ هجری خورشیدی به عنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه وزارت امور خارجه تشکیل شده بود.

۸ دی ۱۳۵۷
امام خمینی(ره) برای نظارت بر روند تولید نفت، اعتصاب ها و برطرف شدن نیازهای سوختی مردم، گروهی را مامور کرد؛ مهدی بازرگان سرپرستی آن را برعهده داشت.

۸ دی ۱۳۵۷
به فرمان امام خمینی(ره)، کارکنان اعتصابی صنعت نفت ایران به منظور تولید نفت مورد نیاز داخلی به محل کار خود بازگشتند.

۸ دی ۱۳۵۷
به دنبال تظاهراتی که در شهرهای شیراز و جیرفت(کرمان) صورت گرفت، مردم با نیروهای رژیم پهلوی درگیر شدند.

۸ دی ۱۳۵۷
وزارت امور خارجه آمریکا پشتیبانی خود را از سیاست محمدرضا پهلوی در رویارویی با انقلاب اسلامی اعلام کرد.

۸ دی ۱۳۵۶
همزمان با سفر جیمی کارتر رئیس جمهوری آمریکا به ایران، در شمال تهران انفجار مهیبی در ساختمان انجمن ایران و آمریکا رخ داد. در همین روز در اهواز ساختمان انجمن ایران و آمریکا نیز به آتش کشیده شد.

۸ دی ۱۳۵۶
ملک حسین پادشاه اردن برای دیداری رسمی با محمدرضا پهلوی راهی تهران شد.

۸ دی ۱۳۵۱
اردشیر زاهدی و عباسعلی خلعتبری دبیرکل پیمان سنتو به ترتیب به سمت های سفیرکبیر ایران در آمریکا و وزیر امور خارجه منصوب شدند.

۸ دی ۱۳۴۳
فرزند امام خمینی(ره)، حاج سیدمصطفی خمینی پس از ۵۷ روز از زندان آزاد شد.

۸ دی ۱۳۲۹
به منظور اعتراض به مخالفت دولت با روند نهضت ملی شدن صنعت نفت و فشار بر مطبوعات، اجتماع بزرگی از مردم به دعوت آیت الله کاشانی در میدان بهارستان، جمع شدند.

۸ دی ۱۳۱۶
به دنبال انتشار مطالب انتقادی و چاپ عکس در روزنامه های پاریس از اقدام های رضاخان و به سخره گرفتن وی، رضاخان با فراخواندن ابوالقاسم فروهر وزیر مختار ایران در فرانسه به وی دستور قطع رابطه سیاسی با فرانسه را داد.

۸ دی ۱۳۱۵
آندره گدار مدیر کل عتیقات، پیشنهاد ساخت موزه در حرم مقدس شاهزاده عبدالعظیم را به علی اصغر حکمت وزیر معارف و اوقاف ارایه کرد.

۸ دی ۱۳۰۲
در نامه ای که وزارت امور خارجه ایران به وزارت جنگ فرستاد، خبر از تصمیم روس ها به تشکیل جمهوری ترکمنستان ارائه شده بود.

۸ دی ۱۳۰۰
با انتشار بیانیه ای از طرف ممتاز الملک رئیس کل بانک ایران، اعلام شد که با تصمیم مسئولان دولت، بانک استقراضی به بانک ایران تغییر نام یافت.

۸ دی ۱۲۸۵
قانون اساسی ایران که در آن زمان با عنوان نظامنامه سیاسی شناخته می شد، شامل بر ۵۱ اصل که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود، به وسیله مظفرالدین شاه قاجار تصویب و امضا شد و بدین ترتیب صورت قانونی یافت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.