0 نظر
169 بازدید

قوانین جدید ترکمنستان ورود مسافران از این کشور را به نصف کاهش داد

double-quot
گنبدکاووس – جارپرس – فرمانده هنگ مرزی اترک و مرزبان درجه یک جمهوری اسلامی در گلستان از کاهش حدود ۵۰ درصدی ورود مسافران ترکمنستانی به خاک ایران از گمرک اینچه برون درپی تصویب قوانین جدید صدور گذر مرزی (روادید) ازسوی این کشور همسایه خبر داد.
کد خبر : 17821
تاریخ انتشار : شنبه 6 آذر 1395 - 11:33
قوانین جدید ترکمنستان ورود مسافران از این کشور را به نصف کاهش داد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، سرهنگ علی احمدزاده اظهار داشت: ازچند ماه پیش کشور ترکمنستان صدور روادید برای اتباع خود را برای سفر به ایران در قالب تجارت چمدانی دو مرحله ای کرده است.
وی گفت: براین اساس اتباع کشور ترکمنستان درمدت سه ماه اعتبار روادید خود که پیش از این می توانستند به صورت روزانه و درقالب تجارت چمدانی به ایران تردد کنند، تنها دو بار قادر خواهند بود به ایران بیایند.
وی افزود: درصورت تردد بیش از این دو مرحله باید مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار ریال برای تمدید هر مرحله روادید خود به کشورشان پرداخت کنند.
سرهنگ احمدزاده اضافه کرد: این قوانین جدید سبب کاهش ورود اتباع ترکمنستانی درقالب تجارت چمدانی به خاک ایران از مرز گمرگ اینچه برون شده است.
وی افزود: در ماه های مهر و آبان پارسال در مجموع ۱۰هزار و ۳۱۱ نفر از اتباع ترکنمستان از گمرک اینچه برون وارد ایران شدند که این تعداد در ماه های مهر و آبان امسال به پنج هزار و ۵۵۸ نفر کاهش یافت.
وی تصریح کرد: پیش از این نیز کشور ترکمنستان درسال ۱۳۸۳ به دلایل نامعلوم از تردد اتباع مرزنشین خود با گذر مرزی و در سال ۱۳۸۸ از ورود اتباع ایرانی با گذر مرزی ممانعت و تردد را فقط با گذرنامه بین المللی در مرز زمینی پل ( گمرک اینچه برون ) اجرا کرد.
مرزبان درجه یک جمهوری اسلامی در گلستان ادامه داد: دراین خصوص پیگیری های لازم از طریق سلسله مراتب مرزبانی انجام شده تا از طریق وزارت امور خارجه کشورمان تدابیر و تمهیدات لازم برای حل مشکلات به وجود آمده که نقش مهمی در معیشت و اقتصاد مردم مناطق مرزنشین این خطه از ایران اسلامی دارد، اندیشیده شود.
حضور اتباع ترکمنستانی در قالب تجارت چمدانی به بازارچه محلی مرزی اینچه برون که در نزدیکی مرز دو کشور در ۲۴ سال قبل احداث شده، تا حدودی رونق می داد که اکنون با تصویب قوانین جدید گذرمرزی ازسوی کشور همسایه، برخی مشکلات برای این بازارچه و صاحبان ۲۹۵ غرفه آن ایجاد شده است.
پیش از این، مرزنشینان دو کشور با استفاده از معافیت های گذر مرزی برای امرار معاش و مبادلات کالا تحت عنوان کالای همراه مسافر اقدام می کردند و افراد مرزنشین ایرانی و ترکمنستانی کالاهای همراه خود را برای فروش و تهیه بخشی از هزینه های سفر در بازارچه عرضه می کردند که موجب اشتغال برای بخشی از اهالی محروم در مرز می شد.
شهرستان ۳۶۰ هزار نفری گنبدکاووس درشرق استان گلستان واقع است و گمرک مرزی اینچه برون در حوزه جغرافیایی این شهرستان قرار دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.