دهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه دهم آبان ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و نهم محرم ۱۴۳۸ هجری قمری، سی و یکم اکتبر ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۷ سال پیش در چنین روزی، آیت الله قاضی طباطبایی نخستین شهید محراب در تبریز به وسیله منافقان به شهادت رسید.
کد خبر : 17474
تاریخ انتشار : دوشنبه 10 آبان 1395 - 4:58
دهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۰ آبان ۱۳۶۱
عملیات محرم با رمز «یا زینب(س)» با فرماندهی مشترک ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز شد. هدف از اجرای این عملیات که در منطقه غرب در نواحی شرهانی، زبیدات، بیات، دهلران و عین خوش صورت گرفت، آزاد سازی ارتفاعات جنوب دهلران، خارج کردن شهرهای موسیان و دهلران از زیر آتش توپخانه و دسترسی به امکانات داخل خاک عراق بود که با پیروزی رزمندگان اسلام به پایان رسید.

۱۰ آبان ۱۳۵۸
آیت الله محمد علی قاضی طباطبایی امام جمعه تبریز، پس از اقامه نماز مغرب و عشا به وسیله یکی از اعضای گروهک منافقان به شهادت رسید.

۱۰ آبان ۱۳۵۸
برخی از سران دولت موقت با زبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی جیمی کارتر رییس جمهوری آمریکا دیدار کردند و خواستار ادامه دوستی میان دو کشور شدند اما پس از سه روز، سفارت آمریکا به تصرف دانشجویان مسلمان پیرو خط امام درآمد و دولت مهدی بازرگان استعفا کرد.

۱۰ آبان ۱۳۵۲
محمد ساعد مراغه ای از نخست وزیران حکومت محمدرضا پهلوی در ۹۳ سالگی درگذشت. او در زندگی سیاسی خود، علاوه بر پست نخست وزیری بارها مسوولیت وزارت امور خارجه و یک بار وزارت کشور را بر عهده داشت و چهار دوره نماینده مجلس سنا و یک دوره وکیل مجلس شورای ملی بود.

۱۰ آبان ۱۳۴۵
اورل هریمن مشاور ویژه رییس جمهوری آمریکا با هدف حل اختلاف ایران با کنسرسیوم نفتی غربی، وارد تهران شد.

۱۰ آبان ۱۳۴۱
مردم تهران با اجتماع در مسجد سید عزیزالله خواستار لغو لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی شدند.

۱۰ آبان ۱۳۳۲
روابط سیاسی ایران و ژاپن پس از ۹ سال از سر گرفته شد.

۱۰ آبان ۱۳۱۸
حسن اسفندیاری رییس مجلس شورای ملی، رسمیت یافتن دوازدهمین دوره قانونگذاری مجلس شورای ملی را با حضور ۱۳۷ نماینده اعلام کرد.

۱۰ آبان ۱۳۰۶
عبدالمجید میرزا عین الدوله صدر اعظم قاجار و نوه فتحعلی شاه که در دوره مشروطیت دو بار رییس الوزرا شده بود، در ۸۴ سالگی درگذشت.

۱۰ آبان ۱۳۰۳
میرزا محمدعلی خان تربیت، ریاست اداره معارف آذربایجان را عهده دار شد.

۱۰ آبان ۱۳۰۳
جلسه مجلس شورای ملی با سخنرانی مهم سیدحسن مدرس درباره شرایط کشور، قرارداد ۱۹۱۹ و فروکش کردن روح مشروطه خواهی آغاز شد.

۱۰ آبان ۱۳۰۲
وزارت امور خارجه در نامه ای به رییس الوزرا، ایجاد کمیسیونی برای بررسی و رویارویی با پدیده «پان ترکیسم» در ایران را ضروری دانست.

۱۰ آبان ۱۳۰۲
مشاراعظم پس از انتخاب شدن به عنوان ریاست کابینه رییس الوزرا، کار خود را آغاز کرد. وی به تازگی از بروجرد برای نمایندگی مجلس پنجم انتخاب شده بود.

۱۰ آبان ۱۳۰۱
متمم قانون مطبوعات به منظور نظارت بیشتر بر مطبوعات به تصویب مجلس شورای ملی رسید. نخستین قانون مطبوعات در بهمن ۱۲۸۶ خورشیدی در این مجلس به تصویب رسیده بود.

۱۰ آبان ۱۲۹۸
احمدشاه قاجار در میهمانی که لرد کرزن وزیر امور خارجه انگلیس برای وی ترتیب داده بود، از بستن قرارداد ۱۹۱۹ ابراز خشنودی کرد و مدعی شد که در ایران همه از این قرارداد مسرورند!

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.