0 نظر
136 بازدید

نشست گروه ۲۰ محکی جدی برای ‘ترزا می’ نخست وزیر انگلیس

double-quot
لندن – جارپرس – ‘ترزا می’ نخست وزیر محافظه کار انگلیس در حالی روز شنبه به منظور حضور در اجلاس’گروه ۲۰’ راهی ‘هانگ جو’ چین می شود که انتظار می رود در این نشست با جدی ترین آزمون ها از زمان انتخابش به این سمت در جولای گذشته، روبرو گردد.
کد خبر : 16369
تاریخ انتشار : شنبه 13 شهریور 1395 - 4:35
نشست گروه ۲۰ محکی جدی برای ‘ترزا می’ نخست وزیر انگلیس

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، نخستین آزمون جدی ‘ترزا می’ در این نشست که اولین حضور او در یک کنفرانس بین المللی است، ایجاد این اطمینان به رهبران کشورهای قدرتمند جهان است که انگلیس به رغم رأی مردم این کشور به برگزیت، همچنان عنصری ‘قابل اعتماد و قابل اتکا ‘در صحنه جهانی است.
به گفته تحلیل گران، رأی مردم انگلیس به برگزیت در همه پرسی ۲۳ ژوئن( سوم تیرماه) ضمن به هم ریختن مناسبات لندن با بروکسل، فضایی از تردید و عدم اطمینان نسبت به سیاست های آتی دولت انگلیس در حوزه های مختلف از جمله در حوزه اقتصادی باعث شده است.
‘ترزا می’ با این پیشینه قرار است روز یکشنبه در جمع رهبرانی سخن بگوید که شماری از آنها پیش از این هشدار داده اند که برگزیت سبب آسیب رساندن به اقتصاد جهانی خواهد شد.
به گفته منابع انگلیسی، ‘ترزا می ‘ در جریان سخنرانی اش قرار است ضمن پرداختن به اقتصاد جهانی، بر این مساله تأکید کند که انگلیس همچنان ‘عنصری سازگار و قابل اعتماد’ است.
این منابع گفتند که ‘ترزا می’ همچنین در سخنانش ضمن اشاره به همه پرسی ۲۳ ژوئن و چگونگی آمادگی انگلیس برای مذاکرات برگزیت، بر این مطلب پای خواهد فشرد که کشورش همچنان درهایش بر روی شرکت ها و صاحبان کسب وکار باز است و به دنبال ‘خروج آرام و بانظم از اتحادیه اروپا’ است.
این نشست به لحاظ شخصی نیز برای ‘ترزا می’ که سال ها وزیر کشور بوده است، نیز یک آزمون جدی شمرده می شود چرا که برای اولین بار قابلیت های او به عنوان یک رهبر سیاسی، برای قانع کردن شرکا و حتی رقبای انگلیس در مورد سیاست های اعلامی دولتش، محک خواهد خورد.
براساس گزارش های منتشر شده ‘ترزا می ‘ در حاشیه نشست گروه ۲۰ و در روزهای یکشنبه و دوشنبه با ‘شی جی پینگ’ رییس جمهوری چین، ‘ولادیمیر پوتین’ رییس جمهوری روسیه، ‘باراک اوباما’ رییس جمهوری آمریکا و نیز ‘نارندرا مودی’ نخست وزیر هند دیدار های رودررو خواهد داشت.
به گفته منابع انگلیسی انتظار می رود که دیدار ‘ترزا می’ با ‘ شی جی پینگ’ تحت تاثیر مسایل مرتبط با طرح ۱۸ میلیارد پوندی ساخت نیروگاه هسته ای هینکلی پوینت’ واقع در منطقه سامرست در سواحل جنوب غربی انگلیس، همراه با چالش و حتی جنجال هایی از سوی رسانه های چینی باشد.
این منابع روز شنبه گفتند که در دیدار ‘ترزا می ‘ با ‘ شی جی پینگ ‘ که احتمالا روز دوشنبه صورت خواهد گرفت، علاوه بر مسایل دوجانبه و چندجانبه، بحث طرح ساخت نیروگاه هسته ای ‘هینکلی پوینت ‘ مطرح خواهد شد.
اجرای طرح نیروگاه هسته ای هینکلی پوینت هم اینک به محکی برای روابط آتی لندن و پکن که به دنبال به تعویق افتادن این طرح، دچار تنش هایی شده، مبدل گردیده است.
منابع انگلیسی پیش از این گفته بودند که ‘داونینگ استریت’ خواهان حل و فصل چالش ایجاد شده در اجرای ساخت نیروگاه هسته ای هینکلی پوینت، به دنبال اظهارات غیرمنتظره ‘ترزا می ‘ در مرداد ماه گذشته در مورد لزوم بررسی مجدد ابعاد این طرح، است.
‘گرگ کلارک وزیر تجارت انگلیس اوایل مردادماه گذشته اعلام کرد تصمیم گیری نهایی در مورد نیروگاه هسته ای ‘هینکلی پوینت’ که در چارچوب یک کنسرسیوم بین المللی قرار است از سوی شرکت ‘الکتریک دو فرانس'( ای دی اف’) و نیز شرکت هسته ای جنرال چین (سی جی ان) ساخته شود و اولین نیروگاه جدید هسته ای این کشور در ۲۰ سال گذشته بشمار می آید، به اوایل پاییز آینده موکل شده است.
شرکت ‘الکتریک دو فرانس'( ای دی اف’) در سال گذشته میلادی موافقت نامه سرمایه گذاری در این طرح را با شرکت چینی ‘نیروگاه هسته ای’ وابسته به دولت این کشور امضا کرد و روز هفتم مردادماه، این سرمایه گذاری به تایید هیات مدیره ‘ای دی اف’ رسید و قرار بود روز هشتم مردادماه اجرای این قرارداد در انگلیس به امضای طرفین برسد.
به گفته منابع انگلیسی از جمله روزنامه تایمز، ‘ترزا می’ نخست وزیر انگلیس به دلیل نگرانی های امنیتی در مورد مشارکت فعال چین در ساخت نیروگاه هسته ای هینکلی پوینت واقع در منطقه سامرست در سواحل جنوب انگلیس و ساخت یک نیروگاه هسته ای دیگر در منطقه اسکس، تصویب این طرح را به تعویق انداخته است.
به گفته منابع انگلیسی، با اینکه پکن حدود یک سوم بودجه پروژه هینکلی پوینت را تامین می کند، دستاورد مهم تر برای چین این است که این توافق به این کشور این امکان را می دهد تا نیروگاه انرژی هسته ای ساخت خود را در سایت دیگری در انگلیس یعنی ‘برادول’ در منطقه اسکس را بسازد و اداره کند و گفته می شود که این مساله به نگرانی های بیشتر ‘ ترزا می’ دامن زده زیرا این امر می تواند به چینی ها توانایی کنترل بخش های مهم تامین انرژی انگلیس را بدهد.
تایمز نوشت: مقامات انگلیسی در همین حال آگاه هستند که برهم زدن پروژه هینکلی پوینت با چین در شرایطی که کشورشان پس از همه پرسی برگزیت در ۲۳ ژوئن، به شدت به دنبال جذب سرمایه های خارجی است، به ضررشان تمام می شود.
به هر حال به دلیل اهمیت این طرح برای چینی ها و فرانسوی ها و نیز انگلیسی ها، همه منتظر سرانجام دیدار نخست وزیر انگلیس و با رییس جمهوری چین خواهند بود ضمن اینکه این نشست محکی برای دولت ‘ترزا می’ درخصوص میزان تعهدش به باز بودن درهای انگلیس بر روی سرمایه گذاران خارجی، خواهد بود.
به گفته منابع انگلیسی، ‘ترزا می’ قرار است بعد از دیدار با اوباما رییس جمهوری آمریکا که محور مذاکرات آنها مسایل دو جانبه و بین المللی از جمله بحران خاورمیانه خواهد بود، یک نشست خبری مشترک برگزار کند.
انتظار می رود که دیدار ‘ترزا می’ با ‘ولادیمیر پوتین’ نیز به دلیل مواضع تند لندن نسبت به مسکو پس از تحولات اوکراین، دیداری سخت و چالشی برای نخست وزیر جدید انگلیس باشد.
هر چند ولادیمیر پوتین و ‘ترزا می’ درمرداد ماه گذشته در جریان تماس تلفنی شان که نخستین رایزنی آنها پس از آغاز دوره نخست وزیری خانم ‘می’ در ماه جولای گذشته بود، برای برقراری همکاری های دوجانبه میان روسیه و انگلیس در برخی عرصه ها توافق کردند.
علاوه بر آن نیز ‘بوریس جانسون’ و ‘سرگئی لاوروف’ وزیران امور خارجه انگلیس و روسیه نیز در مرداد ماه گذشته در گفت وگویی تلفنی بر عادی سازی روابط دو کشور تاکید داشتند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.