هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز پنجشنبه هفتم مرداد ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و سوم شوال ۱۴۳۷ هجری قمری و بیست و هشتم جولای ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۳ سال پیش در چنین روزی، رزمندگان اسلام عملیات والفجر۳ را با رمز «یا الله» آغاز کردند.
کد خبر : 15778
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 7 مرداد 1395 - 5:16
هفتم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۷ مرداد ۱۳۷۲
هادی اسلامی بازیگر تئاتر و سینما در ۵۴ سالگی در تهران درگذشت. وی در فیلم‎‏های دست شیطان، اتوبوس، آوار، سرب، مستأجر، طعمه و… به ایفای نقش پرداخت. اسلامی در طرح ارزشیابی هنرمندان درجه دکتری تئاتر را کسب کرد و در چهارمین جشنواره بین‎‏المللی فیلم فجر در ۱۳۶۴ هجری خورشیدی در تهران، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد برای فیلم اتوبوس شد.

۷ مرداد ۱۳۶۲
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی عملیات والفجر۳ را با رمز «یا الله» آغاز کردند. این عملیات با هدف هایی چون تصرف و تامین برخی از ارتفاعات منطقه، شکستن محاصره مهران، ایجاد سهولت در برقراری ارتباط میان این منطقه با شهرهای همجوار، ایجاد خط پدافندی تازه و راندن دشمن به پشت منطقه در مهران به مرحله اجرا درآمد.

۷ مرداد ۱۳۶۰
ابوالحسن بنی صدر رییس جمهوری برکنار شده ایران به همراه مسعود رجوی سرکرده گروهک منافقان با یک فروند هواپیما از ایران گریختند. ریاست جمهوری بنی صدر تنها ۱۷ ماه به طول انجامید. وی در کنار توجه نکردن به مصوبه های قانونی مجلس، با حمایت از منافقان و میدان دادن به آن ها در عرصه سیاسی، اعتماد مسوولان نظام از جمله نمایندگان را به اینکه می تواند فردی مناسب برای اداره کشور باشد، سلب کرد و این چنین در ۲۰ خرداد ۱۳۶۰ هجری خورشیدی با حکم امام خمینی از فرماندهی کل قوا برکنار شد.

۷ مرداد ۱۳۵۶
جیمی کارتر رییس جمهوری آمریکا سرانجام در برابر فشار سنا تسلیم شد و فروش هفت فروند هواپیمای مجهز به رادار به ایران را برای مدت ۳۰ روز به تأخیر انداخت.

۷ مرداد ۱۳۵۴
کلانی مدیرکل بهداری آموزشگاه ها، درباره فعالیت خود در کنگره بین المللی انجمن مدارس، گزارش کلی را ارایه کرد. وی علاوه بر اشاره به عضویت بیش از ۴۰ کشور جهان در این انجمن، اظهار داشت که حضور ایران در انجمن بین المللی مدارس، سبب بهبود سلامت و بهداشت دانش آموزان خواهد بود. او در پایان گزارش خود درخواست کرد که با عضویت ایران در آن کمیته موافقت شود.

۷ مرداد ۱۳۳۹
پس از شناسایی رژیم صهیونیستی به وسیله محمدرضا پهلوی، عبدالکریم قاسم رییس جمهوری عراق گفت: «موضوع شناسایی اسراییل به وسیله ی ایران مربوط به ۱۰ سال پیش است و اقدام کنونی شاه یک شناسایی دوفاکتو محسوب می شود.»

۷ مرداد۱۳۲۰
دولت وقت ایران به اخطاریه انگلیس و شوروی که اتباع آلمان را که در خاک ایران بر ضد آن دو کشور فعالیت دارند اخراج کند، پاسخ داد و اعلام داشت که اتباع خارجی در ایران زیر کنترل مقام های دولتی هستند و جای نگرانی نباید وجود داشته باشد. اخطار دو دولت در حقیقت بهانه جویی برای تصرف ایران بود.

۷ مرداد ۱۳۰۳
طرح استیضاح دولت رضاخان از طرف نمایندگان اقلیت مجلس به رهبری سیدحسن مدرس انجام شد. اقلیت مجلس شورای ملی به دلیل عملکرد بد رضاخان در سیاست داخلی و خارجی، قیام علیه قانون اساسی و حکومت مشروطه و توهین به مجلس و… او را استیضاح کردند. اما این استیضاح پس از تهدید رضاخان، با شکست روبرو شد و مجلس به او رای اعتماد داد.

۷ مرداد ۱۳۰۲
سرپرسی لورن که از بغداد به تهران آمده بود برای انتقال نظر رسمی دولت انگلیس درباره تبعید و مهاجرت مراجع تقلید بین النهرین، به خانه مشیرالدوله رفت و با او دیدار کرد. روزنامه ایران با چاپ این خبر از جزییات این دیدار و گفت و گوهای انجام شده خبری درج نکرد.

۷ مرداد ۱۳۰۲
با موافقت وزارت فواید عامه، ۶۰ دستگاه ماشین دستی با موتور کوچک برای امور کشاورزی، از اروپا خریداری شد.

۷ مرداد ۱۲۹۷
قانون کاپیتولاسیون به فرمان صمصام السلطنه صدر اعظم احمدشاه قاجار لغو شد. این قانون در نتیجه قراردادهای میان ایران و روسیه تزاری پدید آمده بود و این اقدام صمصام السلطنه تنها تظاهری به وطن پرستی و مردم ‏فریبی بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.