0 نظر
199 بازدید

دهم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه دهم اسفند ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، بیستم جمادی الاول ۱۴۳۷ هجری قمری، بیست و نهم فوریه ۲۰۱۶ میلادی است. ۲۸ سال پیش در چنین روزی، نخستین فروند از موشک های عراق، در جریان جنگ تحمیلی، تهران را هدف حمله قرار داد.

کد خبر : 13873
تاریخ انتشار : دوشنبه 10 اسفند 1394 - 4:50
دهم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۱۰ اسفند ۱۳۷۵
استان های اردبیل، کردستان و گیلان را زمین لرزه ای به بزرگی ۵٫۵ (پنج و پنج دهم) درجه در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) لرزاند و به دنبال این زمین لرزه، بیش از ۲۰۰ پس لرزه نیز به وقوع پیوست و بر اثر این زمین لرزه۱۱۰ روستا در استان اردبیل ۴۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیدند.

۱۰ اسفند ۱۳۷۴
رقابت انتخاباتی سه هزار و ۲۰۰ داوطلب برای ورود به مجلس پنجم شورای اسلامی آغاز شد. انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۸ اسفند ۱۳۷۴ خورشیدی برگزار شد.

۱۰ اسفند ۱۳۶۶
نخستین فروند از موشک های عراق، در جریان جنگ تحمیلی، تهران را هدف قرار داد. این موشک ها بخشی از حمله های موشکی رژیم بعث عراق علیه مردم بی دفاع تهران و دیگر شهرهای ایران بود.

۱۰ اسفند ۱۳۵۹
کمیته حسن نیت با هدف پایان دادن به جنگ عراق و ایران در روزهای نخستین جنگ تحمیلی آغاز به کار کرد. این کمیته بر پایه پیشنهاد وزیران امور خارجه سازمان کنفرانس اسلامی و موافقت اجلاس سران، از رئیسان جمهوری برخی کشورهای اسلامی تشکیل شده بود.

۱۰ اسفند ۱۳۵۷
امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ۱۴سال تبعید وارد شهر قم شدند.

۱۰ اسفند ۱۳۵۶
سایرس رابرت ونس وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که حجم مبادله های بازرگانی ایران و آمریکا در ۱۰ سال پیش ۱۵ برابر شده است.

۱۰ اسفند ۱۳۳۹
محمدرضا پهلوی، تیمور بختیار رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) را در پی سرد شدن ارتباط میان تهران و واشنگتن به دلیل پیروزی جان کندی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به واشنگتن فرستاد تا درباره ادامه کمک های مالی و نظامی آمریکا با مقام های آن کشور گفت و گو کند.

۱۰ اسفند ۱۳۳۴
کوزنتسف معاون وابسته نظامی شوروی در تهران به جرم جاسوسی بازداشت و از ایران اخراج شد.

۱۰ اسفند ۱۳۳۱
سرتیپ تقی ریاحی به جای سرلشکر بهارمست به ریاست ستاد ارتش و سرتیپ مدبر به فرمانداری نظامی تهران و حومه منصوب و تعداد زیادی از فرماندهان ارتش نیز بازنشسته شدند.

۱۰ اسفند ۱۳۱۸
در ایران به مناسبت سرشماری تعطیل عمومی اعلام و جمعیت ۱۸ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۶۷ تن برآورد شد. شهر تهران ۵۴۰ هزار و ۸۷ تن سکنه داشت.

۱۰ اسفند ۱۳۰۸
پل کارون در اهواز گشایش یافت و به بهره برداری رسید. طول پل یک هزار و ۶۰ متر با ۵۱ چشمه است. این پل بزرگترین پلی محسوب می شود که تاکنون در ایران ساخته شده است و راه آهن از آن عبور می کند.

۱۰ اسفند ۱۳۰۲
نخستین شماره نشریه مرد کار به صاحب امتیازی لسان منتشر شد.

۱۰ اسفند ۱۳۰۰
مجلس حفظ الصحه دولتی پس از تشکیل کمیسیونی در مورد شیر و خورشید، در اعلام نظر خود اظهار داشت: تاسیس شیر و خورشید سرخ از موسسه های ملی است و باید با مشارکت مردم، کمیته های محلی و مرکزی تاسیس شود و چون ایران عضویت صلیب سرخ ژنو را پذیرفته است، از وظایف آن وزارتخانه است که با اقدام های خود، مقدمه های آن را فراهم کنند.

۱۰ اسفند ۱۲۹۹
سید ضیاء الدین طباطبایی رئیس الوزراء، کابینه خود را تشکیل داد. در این کابینه تنها یک تن از اعضای کابینه های پیشین حضور داشت.

۱۰ اسفند ۱۲۹۷
دولت جدید بلشویکی روسیه بخش مهم سربازان خود را از ایران خارج ساخت. تنها تعداد کمی از نظامی های روس که به نیروهای ضدانقلاب (روس های سفید) پیوسته بودند، در ایران باقی ماندند.

۱۰ اسفند ۱۲۹۵
عبدالحسین میرزا فرمانفرما نخست وزیر وقت در اعتراض به مداخله های نظامی روسیه در ایران از مقام خود استعفا کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.