0 نظر
152 بازدید

معاون وزیر نفت: ترکیه خواستار افزایش خرید گاز از ایران شد

double-quot
تهران – جارپرس – معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه صادرات گاز ایران به ترکیه، عراق، ارمنستان و جمهوری آذربایجان طبق مفاد قرارداد در حال انجام است، گفت: به تازگی تقاضاهایی برای افزایش صادرات گاز از سوی ترکیه مطرح شده که مذاکرات آن در جریان است.
کد خبر : 28955
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 فروردین 1398 - 8:05
معاون وزیر نفت: ترکیه خواستار افزایش خرید گاز از ایران شد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، صنعت گاز از بخش های پیشروی اقتصاد کشور در سال ۹۷ بود؛ در حالی که بخش های مختلف اقتصادی و صنعتی به دلیل کمبود منابع مالی دچار رکورد و تاخیر در اجرای پروژه ها بودند، صنعت گاز روزهایی پر رونق را پشت سر گذاشت.
در سال ۹۷ به بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ روستا گازرسانی شد و ساکنان ۲۷ شهر جدید نیز از نعمت گاز برخوردار شدند.
صادرات گاز به کشورهای همسایه نیز روندی افزایشی یافت و مذاکرات برای افزایش صادرات گاز جریان داشت.
«حسن منتظر تربتی» معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به تشریح عملکرد صنعت گاز و آخرین وضعیت صادرات گاز پرداخت.

** ایرنا: گازرسانی به مناطق روستایی و شهری کشور در چه وضعیتی است؟

** تربتی: از مجموع یک هزار و ۲۷۱ شهر کشور تاکنون به یک هزار و ۱۴۲ شهر گازرسانی شده است. همچنین از ۴۵ هزار و ۱۰۶ روستای قابل گازرسانی در کل کشور به ۲۸ هزار و ۵۴۷ روستا گازرسانی شده است؛ همچنین گازرسانی به چهار هزار و ۴۳ روستای دیگر نیز در دست اجراست.شمار مشترکان مصرف کننده گاز در مناطق شهری اکنون به حدود ۲۳ میلیون و میزان مشترکان روستایی به حدود چهار میلیون مصرف کننده رسیده است.

**ایرنا: در دولت های یازدهم و دوازدهم به چه تعداد شهر و روستا گازرسانی شد؟

** تربتی: از ابتدای دولت یازدهم تا پایان بهمن امسال به ۱۴ هزار و ۱۲۸ روستا و ۱۶۷ شهر جدید گازرسانی شد و آنها تحت پوشش گازرسانی قرار گرفتند. از ابتدای سال ۹۷ تا پایان بهمن ماه ۲۷ شهر و ۲ هزار و ۷۵۴ روستا گازدار شدند که شامل ۳۱۱ هزار و ۶۱۸ واحد روستایی و ۵۳۱ هزار و ۷۵۸ واحدی شهری می شود.
برای سال ۹۸ نیز گازرسانی به شهرها و روستاهای بیشتری در دستور کار قرار دارد بر این اساس به ۳۹ شهر و سه هزار و ۴۷۶ روستا که شامل یک میلیون و ۶ هزار خانوار می شوند گازرسانی خواهد شد.

** ایرنا: از مهم ترین مناطقی که گازرسانی به آن با حاشیه هایی مواجه بوده، استان سیستان و بلوچستان است، برای تسریع به گازرسانی به این استان چه اقداماتی انجام شده است؟

**تربتی: تا کنون شهرهای ایرانشهر و بخشی از شهرهای زاهدان و زابل و چهار روستای این استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده‌اند و عملیات گازرسانی به ۳ شهر بمپور، محمدان و خاش و ۱۹ روستا در دست اقدام است.
تاکنون ۳۰ هزار و ۳۷۸ واحد شهری و ۵۸۶ واحد روستایی این استان تحت پوشش گاز قرار گرفته و پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۱ همه شهرها و روستاهای این استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار شوند.

**ایرنا: صادرات گاز به ترکیه به عنوان قدیمی ترین مشتری گاز ایران در چه وضعیتی است؟

** تربتی: قرارداد صادرات گاز به کشور ترکیه به میزان سالیانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از سال ۲۰۰۱ به مدت ۲۵ سال منعقد شده است.
مجموع صادرات گاز ایران به ترکیه در سال گذشته در چارچوب مفاد قرارداد محقق شده است. به تازگی تقاضاهایی در راستای افزایش صادرات گاز ترکیه از سوی آن کشور مطرح شده که مذاکرات آن در جریان است.

**ایرنا: چه میزان گاز به عراق صادر می شود؟

** تربتی: شرکت ملی گاز ایران در حال حاضر دو قرارداد ۶ ساله صادرات گاز به مقصد شهرهای بغداد و بصره با کشور عراق به منظور استفاده در نیروگاه های آن کشور امضا کرده است. نقطه تحویلی گاز به نیروگاه های شهر بغداد در نفت شهر واقع است و نقطه تحویلی گاز به بصره در مرز شلمچه واقع شده است.
با توجه به اینکه در نفت شهر از شروع قرارداد حدود دو سال می گذرد، قرارداد وارد مرحله سقف قراردادی خود شده که بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون متر مکعب در روز متناسب با فصل است.قرارداد بصره در سال گذشته آغاز شده و مطابق قرارداد در حال انجام است.

**ایرنا: صادرات گاز به ارمنستان از چه وضعیتی برخوردار است؟

** تربتی: صادرات به ارمنستان با میانگین روزانه حدود یک میلیون متر مکعب در حال حاضر برقرار است که با برق تهاتر می شود.

**ایرنا: چه میزان از گاز با جمهوری آذربایجان به منطقه خودمختار نخجوان سواپ می شود؟

** تربتی: اکنون تجارت گاز با جمهوری آذربایجان در قالب سواپ گاز از آستارا به منطقه خودمختار نخجوان با ظرفیت حدود یک میلیون متر مکعب در روز برقرار است. امیدواریم است که تجارت با آذربایجان در قالب اشکال دیگر تجاری بین دو کشور توسعه یابد که به این منظور علاوه بر شرکت «سوکار» این کشور در حال مذاکره با شرکت های خصوصی فعال در بازار گاز آذربایجان هستیم.

**ایرنا: طرح احداث خط لوله صادرات گاز به عمان به کجا رسید؟

** تربتی: پیگیری و اجرای این طرح در اختیار شرکت ملی نفت ایران است.

**ایرنا: طرح صادرات گاز به پاکستان در چه مرحله است؟

**تربتی: در سال های قبل، این شرکت خط هفتم سراسری را تا ایرانشهر با هدف گازرسانی به استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان و صادرات گاز به پاکستان احداث و بهره‌برداری کرده است. زیرساخت های خط لوله اختصاصی در بخش مرزی نیز قبلا احداث شده است که با توجه به عدم آغاز عملیات اجرایی خط لوله واردات گاز در بخش پاکستان، برقراری جریان صادراتی منوط به تکمیل بخش پاکستانی خط لوله خواهد بود.

**ایرنا: شرکت ملی گاز چه مبلغی را برای هدفمندی یارانه ها پرداخت می کند؟

** تربتی: بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ شرکت ملی گاز ایران مکلف است از محل مبالغ دریافتی از فروش گاز مبلغ هشت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت هدفمندی یارانه ها پرداخت کند.
در سال های گذشته و همچنین در سال ۹۷ مبنای تعیین مبالغ هدفمندی براساس برآورد فروش گاز در ابتدای سال بود که به طور معمول بیش از مقادیر واقعی قابل تحقق برآورد می شد و در طول سال سازمان هدفمندی بدون توجه به فروش واقعی، متقاضی دریافت مبلغ تعیین شده ابتدای سال می شود و همه مقادیر تحقق نیافته نیز به بودجه شرکت ملی گاز تحمیل می شود. البته بخشی از این اختلاف رقم در بودجه پیشنهادی سال ۹۸ رفع شده، اما بخشی از آن همچنان باقی است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.