بیست و نهم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز پنجشنبه بیست و نهم مهر ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، هجدهم محرم ۱۴۳۸ هجری قمری و بیستم اکتبر ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۸ سال پیش در چنین روزی، با اوج گیری اعتراض های مردمی علیه رژیم پهلوی؛ اعتصاب کارمندان وزارت کشور و کارکنان پالایشگاه های تهران و آبادان آغاز شد.
کد خبر : 17300
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 29 مهر 1395 - 6:18
بیست و نهم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۲۹ مهر ۱۳۵۷
با اوج گیری اعتراض های مردمی علیه رژیم پهلوی؛ اعتصاب کارمندان وزارت کشور و کارکنان پالایشگاه های تهران و آبادان آغاز شد.

۲۹ مهر ۱۳۵۷
روحانیان قم در بیانیه ای اعتراض خود را نسبت به وقوع فاجعه مسجد جامع کرمان اعلام داشتند. در این حادثه نیروهای رژیم پهلوی با به شهادت رساندن مردم حاضر در مسجد، قرآن ها را آتش زدند.

۲۹ مهر ۱۳۵۷
دولت ایران انصراف خود را از خرید ۱۴ فروند هواپیمای جنگنده اف ۱۴ به اطلاع سفارت آمریکا در تهران رساند.

۲۹ مهر ۱۳۵۲
مطبوعات بسیاری از کشورهای اسلامی، از هم پیمانی پنهان محمدرضا پهلوی با رژیم صهیونیستی انتقاد کردند.

۲۹ مهر ۱۳۵۱
سفر ۱۳ روزه محمدرضا پهلوی به شوروی پایان یافت. این سفر سومین سفر او به مسکو بود، در این سفر میان دو کشور یک قرارداد بازرگانی و همکاری ۱۵ساله امضا شد.

۲۹ مهر ۱۳۴۹
دولت ایران۱۵۰ هزار تن گندم از آمریکا خرید کرد.

۲۹ مهر ۱۳۴۸
گفت وگوهای رسمی محمدرضا پهلوی و نیکسون رییس جمهوری آمریکا در کاخ سفید آغاز شد، او ۲۴ مهر برای یک دیدار رسمی وارد آمریکا شده بود.

۲۹ مهر ۱۳۳۳
قرارداد امضا شده میان دولت ایران و کنسرسیوم، با ۱۱۳ رای موافق، پنج رای مخالف و یک رای ممتنع در مجلس شورای ملی تصویب شد. پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت محمد مصدق، این قرارداد برای تسلط کمپانی های نفتی آمریکا، فرانسه، انگلیس و هلند بر منابع نفتی ایران به امضا رسید. برپایه این پیمان ۴۰ درصد سهام نفت ایران به پنج کمپانی آمریکایی، ۴۰ درصد دیگر به شرکت نفت ایران و انگلیس، ۱۴ درصد به کمپانی نفتی هلند و ۶ درصد باقی مانده به کمپانی نفت فرانسوی تعلق گرفت.

۲۹ مهر ۱۳۳۲
لویی هندرسن سفیر آمریکا و هربرت هوور مشاور نفتی وزارت امورخارجه آمریکا برای دوبار با سپهبد فضل الله زاهدی نخست وزیر دیدار کردند.

۲۹ مهر ۱۳۳۲
آنتونی ایدن وزیر امورخارجه انگلیس یک سال پس از قطع روابط تهران و لندن، در یک سخنرانی در مجلس عوام این کشور خواستار ایجاد مناسبات سیاسی و اقتصادی با ایران شد.

۲۹ مهر ۱۳۲۶
مجلس پانزدهم قرارداد نفتی امضا شده میان قوام السلطنه نخست وزیر و سادچیکف نماینده ی شوروی را لغو کرد. این قرارداد در ۱۵ فروردین ۱۳۲۵ و به منظور ایجاد یک شرکت نفت مشترک میان دو کشور در برابر خروج ارتش سرخ از ایران، امضا شده بود.

۲۹ مهر ۱۳۲۶
نخستین قرارداد نظامی ایران و آمریکا به امضا رسید.

۲۹ مهر ۱۳۲۴
کابینه محسن صدر «صدرالاشراف» که ۱۵ خرداد تشکیل شده بود، در نتیجه اختلاف نمایندگان مجلس سقوط کرد.

۲۹ مهر ۱۳۰۴
رضاخان به وسیله وزیر امور خارجه به سفیر بریتانیا اطلاع داد قصد دارد سلسله قاجار را منقرض کند اما از موافقت نکردن لندن نگران است. سفیر انگلیس نیز در پاسخ گفت بریتانیا در این تصمیم بی طرف خواهد ماند.

۲۹ مهر ۱۳۰۳
مجلس شورای ملی به ریاست موتمن الملک در جلسه ای لایحه تصویب شده کشتی رانی دریاچه ارومیه را بررسی کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.