فهرست جدید دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت بهداشت ۲ هفته دیگر منتشر می شود

double-quot

تهران – جارپرس -رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: فهرست جدید دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت بهداشت تا دو هفته دیگر منتشر می شوند و از افرادی که برای ادامه تحصیل به خارج می روند، توصیه می کنیم به دانشگاه های خارج از این فهرست نروند زیرا مدرک آنها ارزیابی نمی شود.

کد خبر : 23127
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 مهر 1396 - 5:52
فهرست جدید دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت بهداشت ۲ هفته دیگر منتشر می شود

به گزارش جارپرس از ایرنا رامتین حدیقی افزود: فهرست دانشگاه های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت در سال ۲۰۱۷ که مربوط به سال تحصیلی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ میلادی است هم اکنون در سایت اینترنتی مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت وجود دارد و فهرست جدید مربوط به دانشگاه های مورد تایید در سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ به زودی و تا دو هفته آینده در این سایت منتشر می شود.
وی گفت: توصیه اکید وزارت بهداشت به افرادی که قصد دارند برای ادامه تحصیل در یکی از رشته های گروه علوم پزشکی به دانشگاه های خارج از کشور بروند این است که به فهرست تایید شده وزارت بهداشت توجه کنند، در غیر این صورت به احتمال خیلی زیاد بعدها دچار مشکل می شوند.
حدیقی افزود: افرادی که به دانشگاهی خارج از فهرست مورد تایید وزارت بهداشت برای ادامه تحصیل بروند، چه در حین تحصیل برای انتقال –در صورتی که امکان انتقال آنها باشد- و چه بعد از اتمام دوره تحصیل برای ارزشیابی مدرک دچار مشکل می شوند و مدرک آنها در ایران مورد ارزشیابی قرار نمی گیرد.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: البته افراد آزاد هستند برای ادامه تحصیل به هر جا می خواهند بروند اما بدانند وزارت بهداشت فقط مدارک افرادی را ارزشیابی می کند که در فهرست تایید شده قرار دارد، به خصوص اینکه وزارت بهداشت هر سال حداقل شش ماه زودتر از شروع سال تحصیل فهرست دانشگاه های تاییده شده را منتشر می کند.
وی در پاسخ به پرسش ایرنا گفت: ممکن است فهرست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در یک سال نسبت به سال قبل تغییر کند، اما این تغییر عطف به ما سبق نمی شود و با هر فرد بر اساس فهرست تایید شده سال ورود به دانشگاه برخورد می شود تا حقی از کسی ضایع نشود.
حدیقی افزود: بر اساس قوانین وزارت بهداشت از سال ۲۰۰۹ میلادی به بعد هر کس در یکی از دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کرده باشد، هنگام ورود به کشور باید در آزمون ملی شرکت کند و مورد ارزشیابی قرار گیرد، و افرادی که بعد از سال ۲۰۰۹ در دانشگاه های خارج از فهرست تایید شده وزارت بهداشت تحصیل کرده باشند، نمی توانند در این آزمون شرکت کنند و ارزشیابی نمی شوند.
وی گفت: برای وزارت بهداشت فرقی نمی کند، یک فرد در کدام کشور تحصیل کرده باشد، فهرست تایید شده وزارت بهداشت دانشگاه های مورد تایید را مشخص کرده است. در هر کشور دانشگاه های مختلفی وجود دارد. ممکن است در یک کشور یک دانشگاه تایید شده باشد و دانشگاه دیگر مورد تایید نباشد، فرقی هم نمی کند که محل تحصیل فیلیپین باشد یا آمریکا.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت نسبت به سلامت مردم حساسیت دارد، زیرا کادر گروه علوم پزشکی با جان و سلامت مردم سر و کار دارد و نمی توانیم سلامت و جان مردم را به دست افرادی بدهیم که صلاحیت علمی و عملی لازم را کسب نکرده اند، بنابراین به صرف داشتن یک مدرک به افراد اجازه فعالیت در حوزه پزشکی داده نمی شود.
حدیقی گفت: افرادی که در یکی از دانشگاه های معتبر تحصیل کرده باشند، حتما باید در آزمون ملی داخلی شرکت کنند و این آزمون برای گروه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هر سال به صورت جداگانه برگزار می شود.
وی افزود: نمی توان به طور کلی گفت دانشگاه های کدام کشور بهتر است اما به طور کلی هر مرکز دانشگاهی که پول زیاد می گیرد و افراد را بدون امتحان پذیرش می کند، جای خطرناکی برای درس خواندن و تحصیل است، اگر داوطلبان برای ادامه تحصیل به فهرست وزارت بهداشت توجه کنند، تمام این مسائل حل می شود، بنابراین تاکید می کنیم افراد برای ادامه تحصیل در هر کشوری به دانشگاه های خارج از فهرست وزارت بهداشت نروند زیرا به احتمال خیلی زیاد دچار مشکل می شوند.
وی گفت: البته در موارد اندکی برای تعدادی از دانشجویانی که در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت رفته بودند، نیز مشکلاتی ایجاد شد، مانند مشکلاتی که سال گذشته برای ۱۲۰ دانشجوی ایرانی که به هند رفته بودند، ایجاد شد که البته مشکل به علت تغییر قوانین در کشور هند بود و ربطی به وزارت بهداشت نداشت.
حدیقی افزود: در گذشته ورود به تعدادی از دانشگاه های مورد تایید در کشور هندوستان آزمون نداشت، اما سال گذشته این دانشگاه ها تصمیم گرفتند برای ورود به این دانشگاه ها یک شبه کنکور و آزمونی را برگزار کنند و به همین علت تعدادی از دانشجویان ایرانی که پول داده بودند، دچار مشکل شدند.
وی گفت: این مسائل خارج از اختیارات وزارت بهداشت است و وزارت بهداشت مدرک دانشگاه هایی را که در فهرست مورد تایید ورودی هر سال اعلام می شود، ارزشیابی می کند.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت درباره تجمع برخی دانشجویانی که خارج از کشور تحصیل کرده اند گفت: این افراد خواهان این هستند که با آنها مانند افرادی که قبل از سال ۲۰۰۹ برای تحصیل به خارج از کشور رفتند برخورد شود و بدون شرکت در آزمون ملی مدرک آنها ارزشیابی شود و طبیعی است که این خواسته منطقی نیست و همه افرادی که در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کرده اند حتما باید در آزمون ملی شرکت کنند.
وی افزود: افرادی که قبل از سال ۲۰۰۹ برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته اند، وضعیت آنها به صورت موردی بررسی می شود و وضعیت آنان مورد به مورد و دانشگاه به دانشگاه متفاوت است.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.