بیست و دوم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز سه شنبه بیست و دوم تیر ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، هفتم شوال ۱۴۳۷ هجری قمری و دوازدهم جولای ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۳ سال پیش در چنین روزی، امام خمینی نسخه ای از وصیتنامه سیاسی- الهی خود را در پیامی نزد نمایندگان نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری به امانت گذاشتند.

کد خبر : 15583
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 22 تیر 1395 - 4:17
بیست و دوم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۲۲ تیر ۱۳۹۱
حمید سمندریان کارگردان و استاد پیشکسوت تئا تر ایران به دلیل بیماری سرطان کبد در ۸۱ سالگی درگذشت. مهم ترین اثری که وی کارگردانی کرده است، نمایشنامه دوزخ اثر ژان پل سارتر به شمار می رود.

۲۲ تیر ۱۳۷۹
آیت اللَّه سیدمحمد وحیدی شبستری فقیه، عالم بزرگوار و صاحب آثار حاشیه بر عروه الوثقی، حاکمیت پیرامون خاتمیت و رفع شبهات، پنجاه مجلس و شرح وسیله النجاه در ۸۴ سالگی درگذشت.

۲۲ تیر ۱۳۶۲
امام خمینی نسخه ای از وصیتنامه سیاسی- الهی خود را در پیامی نزد نمایندگان نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری به امانت گذاشتند. ایشان در سال های بعد، این وصیتنامه را مورد بازبینی قرار داده و با انجام دادن تغییراتی، دو نسخه از آن را به نمایندگان خویش در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی سپردند.

۲۲ تیر ۱۳۶۱
تیزپروازان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منطقه های راهبردی بغداد را بمباران کردند. این حمله در آستانه میزبانی عراق برای اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد صورت پذیرفت و فشارهای بسیاری بر بغداد وارد آورد، از جمله اینکه اعضای جنبش نسبت به امنیت پایتخت عراق دچار تردید شدند و این اجلاس در هند برگزار شد.

۲۲ تیر ۱۳۵۸
ریچارد نیکسون رییس جمهوری آمریکا در دیدار ۱۲ ساعته خود با محمدرضا پهلوی گفت: آمریکایی ها هنوز دوست وی هستند.

۲۲ تیر ۱۳۳۸
خروشچف رییس اتحاد جماهیر شوروی در نامه ای از امضای قرارداد نظامی میان ایران و آمریکا انتقاد کرد.

۲۲ تیر ۱۳۳۵
وزارت فرهنگ نامه ای را به اداره امور دانشجویان اعزامی درباره ارسال پاسخ وزارتخانه ها و مؤسسه های مختلف درباره رشته های مختلف تحصیلی مورد نیاز کشور فرستاد.

۲۲ تیر ۱۳۳۱
محمد مصدق برای به عهده گرفتن نخست وزیری، از مجلس شورای ملی اختیارهای تام را درخواست کرد و او همچنین از محمدرضا پهلوی خواست که «وزارت جنگ» را به وی بسپارد.

۲۲ تیر ۱۳۱۰
سفارت انگلیس برای کشف آثار باستانی در جنوب ایران از وزارت امور خارجه درخواست مجوز کرد. در این تقاضا آمده است که آثار کشف شده جهت مطالعه به انگلیس فرستاده خواهد شد و پس از بررسی و عکس برداری، یک نمونه از آن به ایران برگردانده می شود.

۲۲ تیر ۱۳۰۲
مک مری رییس کل بانک شاهنشاهی ایران، به دولت ایران پیشنهاد کرد که اسکناس های فعلی جمع آوری شده به اسکناس هایی با طرح جدید تبدیل شود.

۲۲ تیر ۱۳۰۰
وزارت امور خارجه به سفارت روسیه درباره خروج نیروهای روسی از شمال ایران نامه فرستاد.

۲۲ تیر ۱۲۹۷
نظامیان انگلیس، ۱۴ تن از افسران ایرانی را که در جنگ با نیروهای این کشور در جنوب شرکت کرده بودند، تیرباران کردند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.