۱۱ میلیارد مترمکعب برداشت اضافی از منابع آب کشور

double-quot
تبریز – جارپرس – دبیرستاد فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست با اشاره به وضعیت آب های زیرزمینی کشور گفت: حداکثر برداشت مجاز بر اساس تغذیه طبیعی و آب برگشتی، ۵۰ میلیارد مترمکعب در سال است که برداشت فعلی ۶۱ میلیارد مترمکعب است.

کد خبر : 14671
تاریخ انتشار : شنبه 18 اردیبهشت 1395 - 11:24
۱۱ میلیارد مترمکعب برداشت اضافی از منابع آب کشور

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، حسینعلی بهرامی درهمایش ستاد توسعه فناوری های آب و خاک در تبریز افزود: باتوجه به کمبود منابع آب شیرین در دسترس در کشورها و نظریه جنگ آب، چاره ای جز استفاده از فناوری های نوین در استحصال آب و استفاده مجدد از آن با هدف بهره وری بیشتر از منابع موجود، نیست.
وی ادامه داد: محورهای فعالیت این ستاد ارزیابی علم و فناوری و سیاست گذاری، تقویت زیرساخت های علم و فناوری، تولید، بازار و تجاری سازی فناوری و فرهنگ سازی، ترویج و آموزش عمومی است.
بهرامی، چالش های محتمل مدیریت آب کشور در آینده با فرض ادامه وضع فعلی را تشدید رقابت ها و تعارضات میان متقاضیان، بهره وری نازل آب در تامین امنیت غذایی، تامین و تجهیز منابع مالی و مدیریت اقتصادی بخش، تامین نیازهای آبی کلان شهرها، افزایش آلودگی های منابع آب و تشدید تخریب اکوسیستم های آبی، ترمیم بیلان منفی برداشت از آب های زیرزمینی، بحران های ناشی از سیلاب ها و خشکسالی ها و تغییر اقلیم و مدیریت آب های مرزی و منابع آب مشترک دانست.
وی ادامه داد: مشکل دیگر در کشور علاوه بر کمبود منابع آب و بارش، توزیع و پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارش ها است.
دبیرستاد فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست کشور، دو مشکل عمده بخش آب را مدیریت نادرست در بخش کشاورزی، صنعت و شرب ( از خانه و کارخانه تا مزرعه و پارک) و کمبود منابع به دلیل مشکلات اقلیمی و مصرف نادرست عنوان کرد.
معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این همایش با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوری های نوین در بخش آب گفت: مدیریت ارشد استان از شرکت های دانش بنیان دارای ایده حمایت می کند.
محمد صادق پورمهدی با ابراز تاسف از بروکراسی های اداری در جذب و عملی کردن فناوری ها نوین افزود: نباید طرح ها و ایده های نخبگان ما در بروکراسی های اداره حذف و نخبگان ما دلسرد از فعالیت شوند.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه رفاه و آسایش مردم با استفاده از فناوری روز دنیا اظهار کرد: این فناوری ها باید با بومی سازی و هماهنگ سازی با نیاز کشور در جهت احیا و آبادانی بکارگیری شود.
پورمهدی با اشاره به محدودیت منابع آب، خاطرنشان کرد: شاهد استفاده بیش از نیاز از منابع آب سطحی و زیر زمینی هستیم.
وی افزود: باید از فناوری ها و روش های جدید در استفاده از منابع خدادادی بهره مند شویم.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی از مدیران دستگاه های اجرایی خواست ستاد توسعه فناوری استان را همراهی کنند و همگام با این ستاد در مسیر رفع چالش های موجود گام بردارند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.