هشتم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز سه شنبه هشتم تیر ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و دوم رمضان ۱۴۳۷ هجری قمری و بیست و هشتم ژوئن ۲۰۱۶ میلادی است. ۲۹ سال پیش در چنین روزی، رژیم بعث عراق با بمباران شیمیایی منطقه های مسکونی شهر سردشت یکی از جنایت های جنگی مهم علیه نیروهای ایرانی و غیرنظامیان را رقم زد.

کد خبر : 15412
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 تیر 1395 - 3:27
هشتم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۸ تیر ۱۳۸۰
آیت الله حاج شیخ ابوالقاسم دانش آشتیانی امام جمعه آشتیان و صاحب اثرهای ارزنده ای چون تقریرات درس فقه آیت اللَّه بروجردی، مجموعه مقالات و … در ۹۰ سالگی درگذشت و به دیار حق شتافت.

۸ تیر ۱۳۶۶
رژیم بعث عراق از روز گذشته در حال بمباران شیمیایی منطقه های مسکونی شهر سردشت است. این حادثه یکی از جنایت های جنگی مهم عراق علیه نیروهای ایرانی و غیرنظامیان به شمار می رود.

۸ تیر ۱۳۶۶
ایران با ارسال یادداشتی به خاویر پرز دکوئیار دبیر کل سازمان ملل متحد حمله های شیمیایی رژیم بعث عراق به شهر سردشت را محکوم و بر اقدام فوری شورای امنیت برای بررسی این موضوع تاکید کرد.

۸ تیر ۱۳۶۳
خاویر پرز دکوئیار دبیرکل سازمان ملل متحد با فرستادن دو نامه از ایران و عراق خواست تا از تمرکز نیرو‏های نظامی در منطقه های مسکونی خودداری کنند و تعهد و پایبندی جدی خود را به استفاده نکردن از سلاح شیمیایی اعلام دارند.

۸ تیر ۱۳۶۰
محمد کچویی رییس زندان اوین به دست منافقان به شهادت رسید.

۸ تیر ۱۳۴۵
قرارداد میان ایران و شوروی درباره ایجاد تأسیسات ذوب آهن و لوله‌کشی گاز در تهران امضاء شد.

۸ تیر ۱۳۴۴
وزارت آموزش و پرورش در شرایط تحصیلی کشور تغییرهایی به وجود آورد و نظام تازه آموزشی را اعلام کرد. برپایه آن مقطع ابتدایی و متوسطه به سه دوره تقسیم شد.

۸ تیر ۱۳۴۲
وزارت امور خارجه ایران مأموریت یافت که هیچ گونه خبر و گزارشی درباره روابط ایران و رژیم صهیونیستی به مطبوعات داده نشود. رادیو، تلویزیون و مطبوعات کشور نیز موظف شدند از نشر هر مطلبی در ارتباط با روابط تهران و تل آویو خودداری کنند.

۸ تیر ۱۳۱۱
امیرفیصل ولیعهد وقت عربستان در صدر هیأتی از مقام های بلندپایه این کشور برای دیداری هشت روزه از ایران وارد تهران شد و مورد استقبال رسمی رضاخان قرار گرفت.

۸ تیر ۱۳۰۰
به دنبال درخواست حسن حلاج برای چاپ و انتشار دوباره روزنامه حلاج، وزارت معارف و اوقاف با انتشار این روزنامه موافقت کرد.

۸ تیر ۱۳۰۰
شش تن از صاحب منصبان مهم ملیون عثمانی(پیروان مصطفی کمال پاشا) با میرزا کوچک خان جنگلی دیدار و گفت و گو کردند.

۸ تیر ۱۳۰۰
برای جلوگیری از افزایش قیمت ارزاق عمومی، حکومت نظامی تهران به دستور رییس الوزرا، ۱۲ تن از تجار و اصناف را به اداره حکومتی تهران دعوت کرد تا با توافق نظر آنان قیمت ارزاق با رعایت منافع فروشنده و خریدار تعیین شود.

۸ تیر ۱۳۰۰
شیخ محمدعلی تهرانی که ریاست تحقیق اوقاف را برعهده داشت به حکم وزارت عدلیه به ریاست اداره بازرسی قضایی انتخاب شد.

۸ تیر ۱۲۸۷
حاج میرزا ابراهیم آقا تبریزی مبارز مشروطه‏ خواه به قتل رسید؛ وی از نمایندگانی بود که در مجلس شورای ملی سخنان انتقادی و تندی علیه محمدعلی شاه ایراد می کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.