کم رنگ شدن امید ازدواج برای دختران تاجیک

double-quot
مسکو – جارپرس – مهاجرت کاری مردان تاجیک به روسیه و سپس ازدواج بسیاری از جوانان و حتی مردان مهاجر دارای همسر و فرزند در تاجیکستان با دختران روسی، سبب شده کارشناسان نسبت به خطر پدیده «زیادی عروس» و بی پناه شدن مادران و زنان ازدواج کرده در این کشور هشدار دهند.
کد خبر : 14999
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 13 خرداد 1395 - 5:51
کم رنگ شدن امید ازدواج برای دختران تاجیک

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، با توجه به اقتصاد سنتی و کشاورزی تاجیکستان، داشتن یک شغل ثابت و مطمئن برای بسیاری از جوانان و مردان که بتوانند زمینه تشکیل خانواده را فراهم یا هزینه اداره همسر و فرزندان را تامین کنند، بسیار سخت است، بنا بر این یکی از گزینه های اصلی حضور در بازار جذاب کاری و فرصت های اجتماعی در روسیه است که سبب مهاجرت های پرشمار می شود.
سوی دیگر این پدیده اجتماعی، دختران تاجیکی قرار دارند که در مناطق مختلف این کشور بویژه دور افتاده با فرصت بسیار کمتر تحصیلی و شغلی نسبت به مردان، نخستین قربانیان تصمیم جوانان تاجیکستانی برای ازدواج در روسیه بشمار می روند.
سطح برخورداری دختران روسی از آموزش های دانشگاهی به عنوان یک کشور توسعه یافته، وضعیت بهتر مالی خانوادگی و فرصت های شغلی فراوان تر نسبت به دختران تاجیکی سبب شده است، حتی بسیاری از جوانانی که به صورت موقت و فقط برای کار به روسیه می آیند، پس از مدتی تصمیم خود را تغییر دهند و در این کشور تشکیل خانواده بدهند و از فرصت های زیاد اقتصادی و اجتماعی آن بهره بگیرند.
از سوی دیگر، افزایش بیشتر شمار ازدواج مردان تاجیکی با دختران روسی از دو فرهنگ، دو مذهب و رفتارهای اجتماعی متفاوت نیز می تواند سبب شکل گیری تغییرات تدریجی اجتماعی و فرهنگی در جامعه تاجیکستان شود که هنوز دامنه پیامدهای آن روشن نیست.
عالم فصح الدینوف خبرنگار «اسپوتنیک» از تاجیکستان در این باره گزارش داده است که سالانه بیش از ۵۰۰ هزار شهروند تاجیک برای کار و زندگی به روسیه می روند. شماری از آنان موقت از کشور خارج می شوند، اما گروه دیگر جوانانی هستند که قصد تشکیل خانواده با دختران روسی را دارند.
رحمان اولماسوف رئیس انستیتوی علمی- پژوهشی وابسته به دانشگاه اسلاوی روسیه – تاجیکستان گفت: دلایل تشکیل خانواده مردان تاجیک با زنان روس متفاوت است که مهم ترین آن امکان نزدیک شدن هر چه بیشتر به روسیه است و از این راه می توانند شهروندی دریافت کنند، از امکان بلامانع یافتن کار برخوردار شوند و با ازدواج، امنیت شخصی خود و خانواده را تأمین کنند.
بنا به این گزارش، رئیس انستیتوی علمی – پژوهشی مهاجرت تاجیکستان حقایق مربوط به ازدواج های نوع دیگر را نفی نمی کند. مهاجران کاری به دلیل انگیزه های خودخواهانه و برای دریافت شهروندی روسیه یا امتیازهای دیگر با زنان و دختران روسی ازدواج می کنند که بیشتر موقت است.
پیشتر مواردی مشاهده شده است که مردان جوان تاجیک با زنان مسن ازدواج می کردند تا اقامت خود را در روسیه قانونی کنند، اما اکنون همه چیز تغییر کرده است و مهاجران با دختران جوان ازدواج می کنند و خانواده همیشگی تشکیل می دهند.
کارشناسان هشدار داده اند، ازدواج های تاجیک ها با دختران روسی افزون بر نکات مثبت، جنبه های منفی هم دارد که بیشتر در تاجیکستان محسوس است، زیرا دختران تاجیک در برخی نواحی کشور خود بی شوهر می مانند چون بسیاری از جوانان در روسیه تشکیل خانواده داده اند.
بنا به ارزیابی های انجام شده، برخلاف قبل که پذیرش عروس روسی برای خانواده های تاجیکستانی سخت بود و مخالفت های زیادی ابراز می شد، اما اکنون برخوردها دگرگون شده است و حتی خانواده ها با تصمیم جوانان همراهی می کنند.
به گزارش اسپوتنیک، این روند سبب شده تا «زیادی عروس» شکل گیرد. اگر پیش از این دختران تاجیک در ۱۶ تا ۱۷ سالگی به خانه شوهر می رفتند، اکنون به ۲۲ سال نزدیک می شوند و اگر این وضع ادامه یابد سن ازدواج دختران به ۲۵ سال خواهد رسید که بر وضعیت اجتماعی و جمعیتی تأثیر خواهد گذاشت.
یک واقعیت دیگر که کارشناسان به آن نیز توجه نشان می دهند، این است که برخی مهاجران تاجیک با وجود داشتن همسر و فرزند در تاجیکستان در روسیه هم تشکیل خانواده می دهند.
با توجه به اینکه ازدواج در تاجیکستان اغلب ثبت قانونی نمی شود و خانواده ها به اصول دینی نکاح اکتفا می کنند، بدین ترتیب مهاجرانی که در روسیه تشکیل خانواده می دهند، دو همسری می شوند و اغلب از پرداخت کمک مالی به همسر تاجیک خودداری می کنند و زنان تنها مانده که برخی از آنان فرزند نیز دارند به علت نداشتن گواهی قانونی ازدواج بی دفاع می مانند.
کارولینا کلوچفکایا پژوهشگر لهستانی مسائل مهاجرت تاجیکستان به رادیو اسپوتیک گفت: زمان شوروی ثبت قانونی ازدواج ضروری بود، ولی اکنون رعایت نمی شود و اگر گواهی ازدواج وجود نداشته باشد، مسائل زیادی در رابطه با دریافت کمک برای کودکان بروز و پدر حتی از پذیرش فرزند خودداری می کند و زن هم بدون گواهی ازدواج نمی تواند سهم خود را از دارایی شوهر را بگیرد.
مدافعان حقوق بشر در تاجیکستان، بارها از جوانان تاجیک خواسته اند در مقابل خانواده در هر جا که تشکیل می دهند، مسئول باشند. شخصیت های اجتماعی هم فراخوان داده اند که فقط یک خانواده تشکیل بدهند و زندگی زنان و کودکان را ویران نکنند.
اکنون در روسیه مشاهده خانواده هایی با شوهر تاجیک و زن روسی کم پیدا نیست و با توجه به مزیت های آن برای مهاجران، احتمال می رود افزایش نیز یابد، اما این روند می تواند به پدیده زیادی عروس و همچنین بی سرپناه شدن زنان و فرزندانی که مرد آنان با زنان روسی ازدواج کرده اند، دامن بزند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.