سوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز دوشنبه سوم خرداد ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، شانزدهم شعبان ۱۴۳۷ هجری قمری و بیست و سوم می ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۴ سال پیش در چنین روزی، خرمشهر در جریان عملیات بیت ‌المقدس‌ پس از ۵۷۸ روز اشغال آزاد شد.

کد خبر : 14792
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 خرداد 1395 - 3:30
سوم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۳ خرداد ۱۳۸۴
محمدرضا آقاسی شاعر و مثنوی سرای اهل بیت عصمت و طهارت به علت بیماری قلبی در مرکز تخصصی قلب تهران در ۴۶ سالگی درگذشت.

۳ خرداد ۱۳۶۶
سردار محمدتقی رضوی فرمانده مهندسی رزمی قرارگاه خاتم الانبیاء هنگام شناسایی منطقه عملیاتی کربلای ۱۰ در کوه های غرب کشور در سردشت به شهادت رسید.

۳ خرداد ۱۳۶۱
شهر خرمشهر در عملیات بیت المقدس؛ پس از ۵۷۸ روز اشغال آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت. عملیات بیت المقدس در ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ خورشیدی آغاز شده بود.

۳ خرداد ۱۳۵۵
ملک خالد پادشاه عربستان سعودی با دعوت محمدرضا پهلوی، برای یک دیدار رسمی سه روزه به ایران آمد.

۳ خرداد ۱۳۴۵
عزروایزمن رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به همراه فرمانده نیروی هوایی این رژیم، با هدف گسترش همکاری های نظامی و سیاسی وارد تهران شدند. این سفر که به صورت محرمانه انجام گرفت، پس از روی کار آمدن امیر عباس هویدا نخست وزیر وقت و گسترش روابط حکومت پهلوی با این رژیم صورت پذیرفت.

۳ خرداد ۱۳۱۶
هیات وزیران لایحه ای درباره تولید و صادرات فرش تصویب کرد. در ماده یک این تصویب نامه، در پنج بند شرایط صادرات فرش به وسیله تاجران و موسسه های مختلف مشخص و در ماده دو، شرکت سهامی فرش علاوه بر بازرسی فرش های صادراتی، مسوول نظارت بر تولید قالی در کشور شناخته شده بود.

۳ خرداد ۱۳۰۲
در جلسه مجلس شورای ملی چگونگی تعیین قیمت نفت برای مصرف های داخلی مورد بررسی قرار گرفت.

۳ خرداد ۱۳۰۰
تظاهرات گسترده ای در مسجد شاه تهران (مسجد امام خمینی کنونی) علیه سیدضیاالدین طباطبایی رییس الوزراء برگزار شد. سیدضیاء الدین طباطبایی با گسترش بازداشت ها و ایجاد تدابیر شدید امنیتی، فضایی از ترس و وحشت را در کشور و به ویژه در تهران حاکم کرده بود. یک روز پس از این تظاهرات، احمد شاه قاجار به این بهانه و با توجه به اختلاف نظر خودش و رییس الوزراء، وی را برکنار کرد.

۳ خرداد ۱۳۰۰
اداره پست و تلگراف قزوین که در زمان حضور نظامیان انگلیسی زیر نظارت شدیدی قرار داشت با خروج نظامیان این کشور و حرکت آنان به طرف بغداد این اداره به روال عادی خود بازگشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.