بیست و دوم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز چهارشنبه بیست و دوم اردیبهشت ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، چهارم شعبان ۱۴۳۷ هجری قمری، یازدهم می۲۰۱۶ میلادی است. ۳۱ سال پیش در چنین روزی، گروهک منافقان با هدف تضعیف نظام اسلامی و ناامن جلوه دادن کشور در یکی از مرکزهای پرتردد شهر تهران، به بمب‏گذاری اقدام کردند.

کد خبر : 14718
تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395 - 4:02
بیست و دوم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۲ اردیبهشت ۱۳۶۴
گروهک منافقان با هدف تضعیف نظام اسلامی و ناامن جلوه دادن کشور در خیابان ناصرخسرو تهران از مرکزهای پرتردد شهر، به بمب‏گذاری اقدام کردند که تعدادی از هموطنان در این جریان زخمی و به شهادت رسیدند. با انجام دادن چنین جنایت های هولناکی، دروغ بودن هدف های این گروهک بیش از پیش بر همگان آشکار شد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۶۰
سیدابوالحسن حافظیان مشهدی از عارفان و نویسندگان صاحب نام در مشهد مقدس درگذشت. از آثار وی می توان به لوح محفوظ و لوح جنه الاسماء اشاره کرد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۷
رادیو بی بی سی اعلام کرد: ایران و انگلیس یک مجتمع بزرگ اسلحه سازی در اصفهان ایجاد خواهند کرد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۷
محمدرضا پهلوی و همسرش برای مدت چهار روز به مجارستان مسافرت کردند.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶
سایروس ونس و دیوید اوئن وزیران امور خارجه آمریکا و انگلیس برای شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه سازمان پیمان مرکزی(سنتو) وارد تهران شدند.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۴۸
دولت ایران تعداد ایرانیان اخراجی از عراق را شش هزار تن اعلام کرد. این موضوع واکنش‌های بین‌المللی و داخلی فراوانی را به دنبال داشت به گونه ای که حکومت عراق مجبور شد در پی افزایش واکنش‌ها علیه این اقدام، پس از چند هفته اخراج ایرانیان را به صورت موقت متوقف کند.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۴۴
میان وزیران امور خارجه ایران و آرژانتین موافقتنامه فرهنگی در بوئنوس آیرس امضاء و مبادله شد. این سند سپس در مجلس های سنا و نمایندگان ایران نیز به تصویب رسید و به دلیل اینکه پیش تر در قوه مقننه آرژانتین تصویب شده بود، لازم اجرا شد. در این موافقتنامه علاوه بر تأکید بر ارائه تسهیلات دو طرف بر مبادله، توزیع و فروش کتاب و نشریه های ملی، به برگزاری نمایشگاه های هنری، فیلم های مستند، فرهنگی و تربیتی در زمینه تحکیم روابط دوستی دو کشور اشاره شده بود.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۴۳
امام خمینی در پیامی به مناسبت چهلمین روز حمله به مدرسه فیضیه قم، منطق رژیم پهلوی را محو اسلام دانستند و با محکوم کردن جنایت های این رژیم، حمایت خود را از درجه داران با وجدان ارتش اعلام کردند و فرمودند: من از فشارهایی که برآنها وارد می شود متاسفم. من می دانم قلب آنها از تسلیم در مقابل اسراییل مضطرب است.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۴۲
موسی عمید رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تهران و صاحب آثاری همچون «وصیت و هبه» که مدتی نایب رئیس مجلس شورای ملی نیز بود، درگذشت و به دیار حق شتافت.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۳۳
محمد مصدق در دادگاه تجدیدنظر نظامی به سه سال زندان محکوم شد. او در یک دادگاه نظامی در ۳۰ آذر ۱۳۳۲ هجری خورشیدی به سه سال حبس محکوم شده بود که به این رای اعتراض کرد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۳۰
محمد مصدق در جلسه علنی مجلس شورای ملی اعلام کرد که توطئه ای برای قتل او در جریان است و به همین دلیل از همان روز در مجلس خواهد ماند.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۴
دومین دکل فرستنده رادیویی در تهران برپا شد. نخستین دستگاه کامل فرستنده بی سیم موج بلند در ۱۳۰۳ خورشیدی به وسیله وزارت جنگ، با قدرت ۲۰ کیلو وات برای تهران و شش دستگاه موج بلند چهار کیلوواتی برای شهرهای تبریز، مشهد، کرمان، کرمانشاه، خرمشهر، سفارش داده شد و دکل فرستنده بی سیم تهران با ارتفاع ۱۲۰ متر در زمین های اطراف قصر قاجار برپا و این سرآغازی بر تکوین و تولید رادیو در ایران شد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۳
گروهی از اهالی نطنز و کاشان در اعتراض به انتخابات مجلس شورای ملی در این دو شهر تحصن کردند.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۳
رکن الدوله حاکم قم، از کار برکنار و به جای وی اعتمادالدوله به این مقام برگزیده شد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۲
گیلیانویی کورا وزیر مختار تازه ایتالیا و احمدشاه درباره تحکیم ارتباط دو کشور دیدار و گفت و گو کردند.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۲
رضاخان وزیر جنگ به عنوان نماینده نخست آذربایجان در مجلس شورای ملی انتخاب شد. پیش از انتخابات بنابر دستور ارکان حزب کل قشون به حاکمان نظامی، وی باید در تمامی حوزه های انتخاباتی که زیر نظر نظامیان بود، به عنوان نماینده نخست آن ناحیه انتخاب می شد.

۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۰
وزارت امور خارجه در یادداشتی به تمامی سفارت خانه های کشورهای خارجی به غیر از سفارت روس، عثمانی، آذربایجان و ارمنستان اعلام کرد که دولت ایران تصمیم گرفته است به دلیل های اقتصادی، اداره محاکمات وزارت امور خارجه و قسمت مربوط به امور قضایی کارگزاری های ولایت ها را به وزارت عدلیه انتقال دهد و وظایف سیاسی کارگزاری ها را نیز به معاونان حکام واگذار کند که این تصمیم دولت ایران از یکم خرداد همین سال اجرا خواهد شد.

۲۲ اردیبهشت ۱۲۸۶
مجلس شورای ملی، قانون ۱۷۷ ماده ای انجمن های ایالتی و ولایتی را تصویب کرد و بر پایه آن شرط اسلام و سوگند به قرآن از شرایط انتخاب شوندگان حذف ‏شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.