ایمنی و سلامت غذا از مزرعه تا سفره

double-quot
تهران – جارپرس – هفتم آوریل روز جهانی بهداشت نام گرفت؛ سازمان جهانی بهداشت در سال جاری با انتخاب شعار ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب می کوشد که موضوع سلامت تغذیه ی مردم این گیتی پهناور را بیش از پیش مورد توجه کشورهای جهان قرار دهد و آنان را با اهمیت این موضوع آشنا سازد.
کد خبر : 8882
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 18 فروردین 1394 - 10:53
ایمنی و سلامت غذا از مزرعه تا سفره

به گزرش جارپرس به نقل از ایرنا ، بهداشت؛ علم و روشی برای پیشگیری از بیماری ها، بهبود وضعیت سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی انسان و افزایش طول عمر است و دربردارنده ی مواردی همچون آموزش بهداشت فردی به اشخاص، ارایه ی خدمات پزشکی و پرستاری به منظور تشخیص فوری درمان، توسعه و تکمیل خدمات اجتماعی و تامین وسایل زندگی برای برطرف کردن نیازمندی های مردم و برخورداری از سلامت و طول عمر بیشتر است.

این علم با گسترش بیماری های گوناگون و به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی در جوامع مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار شد و کشورهای جهان را برآن داشت تا برای ارایه ی راهکارهای مفید، به منظور حفظ سلامت و بهداشت بشر، اندیشه ی تشکیل سازمان جهانی بهداشت(WHO) را در سر بپرورانند.

بنابراین پیشنهاد تشکیل چنین نهادی نخست از طرف کشورهای چین و برزیل در ۱۹۴۶ میلادی در اجلاس سانفرانسیسکو مطرح و اساسنامه ی آن با هدف دستیابی مردم به بیشترین سطح سلامت ممکن در هفتم آوریل ۱۹۴۸ میلادی برابر با هجدهم فروردین ۱۳۲۷ هجری خورشیدی در سازمان ملل متحد تصویب شد و این گونه سازمان جهانی بهداشت(WHO) برای ارتقای سلامت عمومی مردم جهان شکل گرفت و از آن پس این روز در تقویم رسمی تمامی کشورها با عنوان روز جهانی بهداشت ثبت شد.

این سازمان هر ساله برای گرامیداشت این روز با توجه به اولویت ها و نگرانی های بهداشت عمومی جهان، یک موضوع یا شعار خاصی را برای آن انتخاب می کند و برنامه های گوناگونی را در این زمینه ارایه می دهد.

ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب(همیشه و همه جا)؛ شعار سازمان جهانی بهداشت در ۲۰۱۵ میلادی است. این سازمان به دلیل آنکه عرضه ی مواد غذایی را به صورت فزاینده ای در حال جهانی شدن می داند و مواد غذایی ناسالم را که دربردارنده ی باکتری های مضر، ویروس ها، انگل ها و یا مواد شیمیایی هستند، مسوول بروز بیش از ۲۰۰ بیماری و سبب مرگ انسان های بسیاری عنوان می کند و با انتخاب این شعار تلاش دارد تا بتواند با همکاری کشورهای عضو، بیش از پیش به سیستم ایمنی مواد غذایی در جوامع مختلف توجه کند و به پیشگیری، شناسایی و درمان بیماری هایی که با مصرف مواد غذایی ایجاد می شوند، بپردازد.

تهدیدهای تازه برای ایمنی مواد غذایی به صورت مداوم در حال افزایش است و تغییر در شیوه ی تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییر در محیط زیست ظهور عوامل بیماری زای تازه، مقاومت ضد میکروبی، تمامی این ها سیستم ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده اند. بنابراین سازمان جهانی بهداشت(WHO) برای رسیدگی به سلامت و بهداشت مواد غذایی می کوشد تا به ارایه ی استانداردها و روش های بین المللی، برای پوشش فرایندهای اصلی غذایی به همراه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(FAO) به اطلاع رسانی جهانی بپردازد و در مورد ایمنی مواد غذایی هشدار دهد و در این راه پنج نکته ی کلیدی همچون تمیز نگه داشتن، جدا نگه داشتن مواد غذایی خام از مواد غذایی پخته، پختن کامل مواد غذایی، پختن غذا با درجه حرارت مناسب و نیز استفاده از آب و مواد غذایی سالم را برای راهنمایی فروشندگان و مصرف کنندگان غذای سالم و ایمن به تمامی کشورهای جهان ارایه کرده است.

وزارت بهداشت و درمان ایران نیز همزمان با گرامیداشت روز جهانی بهداشت، از هجدهم تا بیست و چهارم فروردین را هفته ی سلامت نامگذاری کرد و شعار «عزم ملی برای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت» را برای آن برگزید تا بتواند به اهدافی همچون سلامت و ارتقای ایمنی غذا، سلامت و سبک زندگی ایرانی- اسلامی، عدالت در سلامت و ارتقای خدمات بهداشتی- درمانی، سلامت، آموزش همگانی و خودمراقبتی، سلامت و مشارکت های اجتماعی، سیاست های کلی سلامت، همکاری میان بخشی و نیز اقتصاد سلامت و توسعه سرمایه گذاری دست یابد.

بهداشت در جهان امروز زیر بنای فعالیت های اقتصادی و پیشرفت های اجتماعی یک ملت به شمار می رود به صورتی که سلامت جامعه در گرو رعایت اصول بهداشتی است و تنها جامعه ی سالم و تندرست می تواند از منافع خود دفاع و حقوق خویش را کسب کند.

بنابراین جوامع مختلف با گرامیداشت چنین روزی برای جامه ی عمل پوشانیدن به شعار سازمان جهانی بهداشت تلاش می کنند تا بتوانند به مسوولان، کشاورزان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، متخصصان بهداشت و سلامت و همچنین مصرف کنندگان، در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و هر چیزی که در احساس امنیت و اعتماد به غذای مصرفی نقش دارد، هشدار دهند و این گونه راه حفظ بهداشت و سلامت مردم را در سطح بین المللی هموار سازند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.