0 نظر
191 بازدید

نهم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز چهارشنبه نهم دی ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، هجدهم ربیع الاول ۱۴۳۷ هجری قمری، سی ام دسامبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۲ سال پیش در چنین روزی، دور سوم گفت و گوهای کارشناسی ایران و ۱+۵ برای تعیین سازوکار توافق ژنو از پی گرفته شد.

کد خبر : 13098
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 دی 1394 - 5:45
نهم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۹ دی ۱۳۹۲
دور سوم گفت و گوهای کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ با هدف تعیین سازوکار اجرایی توافقنامه ژنو آغاز شد. این دور از گفت و گوها به دلیل پیش رو بودن تعطیلات سال نو میلادی یک روز بود که توافق هیات های کارشناسی دو طرف را در پی داشت.

۹ دی ۱۳۸۸
مردم ایران با حضور در صحنه و برگزاری راهپیمایی دگر بار حمایت همه جانبه خود را از ولایت فقیه که از ارکان مهم نظام اسلامی است، اعلام داشتند. این روز در تقویم روز بصیرت و میثاق امت با ولایت نام نهاده شد.

۹ دی ۱۳۵۷
در بیشتر شهرهای کشور تظاهرات گسترده مردم ایران علیه حکومت پهلوی برگزار شد، در این تظاهرات ده ها تن از تظاهرکنندگان به شهادت رسیدند.

۹ دی ۱۳۵۷
شاپور بختیار به علت پذیرش مقام نخست وزیری از جبهه ملی اخراج شد، وی با وجود طرد شدن از طرف همفکران، کابینه خود را در ۱۶ دی معرفی کرد.

۹ دی ۱۳۳۲
لوی هندرسون سفیرکبیر آمریکا در ایران راهی واشنگتن شد، دلیل این سفر اهدای عنوان معاونت وزارت امور خارجه آمریکا به وی بود.

۹ دی ۱۳۲۵
بخشنامه تغییر نام نگهبانی کل کشور به ژاندارمری کل کشور از وزارت کشور به وزارت مالیه فرستاده شد تا پس از این در نامه های اداری رعایت شود.

۹ دی ۱۳۲۴
در ۱۳۲۰ خورشیدی به رغم اعلام بی طرفی دولت ایران در جنگ جهانی دوم، ایران به اشغال نیروهای متفقین (شوروی، انگلیس و آمریکا) درآمد و امروز که شش ماه از جنگ جهانی دوم گذشته است نیروهای بیگانه خاک ایران را ترک کردند.

۹ دی ۱۳۰۰
مجلس شورای ملی عضویت ایران در جامعه ملل را تصویب کرد. علیقلی خان نبیل الدوله کاردار ایران در واشنگتن به عنوان نماینده ایران در دو اجلاس نخست جامعه ملل شرکت کرد و ایران به عنوان نخستین و تنها کشور مسلمان در جامعه ملل حضور یافت.

۹ دی ۱۳۰۰
وزارت امور خارجه آمریکا و سفارت انگلیس در واشنگتن، موافقت نامه ای را امضا کردند. بر پایه این توافقنامه هیچ یک از دو کشور نباید بدون اطلاع طرف مقابل درباره امتیاز نفت شمال ایران به اقدامی یکجانبه دست بزند.

۹ دی ۱۲۹۰
نیروهای قزاق میرزا علی آقا ثقه الاسلام تبریزی مجتهد مبارز را به همراه صدها تن از مردم تبریز بازداشت کردند. وی برای خروج عوامل بیگانه از خاک ایران تلاش های فراوانی انجام داده بود. او با ارسال نامه و پیام های خود به مراجع بزرگ در عتبات عالیات آن ها را در جریان رویدادهای تبریز قرار می داد.

۹ دی ۱۲۸۷
شیخ فضل الله نوری از روحانیان مبارز عصر مشروطیت و بانی تفکر مشروطه مشروعه مورد حمله قرار گرفت. در این سوء قصد وی زخمی و کریم دواتگر فرد مهاجم، دستگیر شد. درنهایت شیخ فضل الله نوری کریم دواتگر را مورد بخشش قرار داد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.