0 نظر
149 بازدید

دشت هایی که برای خشک شدن از یکدیگر سبقت می گیرند

double-quot

بوشهر- جارپرس – معاون حفاظت و بهره برداری از آبهای سطحی شرکت آب منطقه ای بوشهرگفت: خشکسالی طولانی مدت، افزایش روزافزون جمعیت و نیاز به تامین مواد غذایی باعث برداشت بیش از حد آب شده است طوری که دشت های این استان برای خشک شدن از یکدیگر سبقت می گیرند. به گزارش جارپرس به نقل

کد خبر : 4814
تاریخ انتشار : یکشنبه 26 مرداد 1393 - 10:29
دشت هایی که برای خشک شدن از یکدیگر سبقت می گیرند
بوشهر- جارپرس – معاون حفاظت و بهره برداری از آبهای سطحی شرکت آب منطقه ای بوشهرگفت: خشکسالی طولانی مدت، افزایش روزافزون جمعیت و نیاز به تامین مواد غذایی باعث برداشت بیش از حد آب شده است طوری که دشت های این استان برای خشک شدن از یکدیگر سبقت می گیرند.
به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، حسین باشی زادگان افزود: بحرانی بودن وضعیت آبهای زیرزمینی این استان به گونه ای است که روزانه شاهد خشک یا شور شدن شماری از چاه های کشاورزی دراین استان هستیم.

وی اضافه کرد: ازمجموع ۳۲ دشت استان بوشهر هشت دشت از جمله جم و ریز، بوشکان، پلنگ، چاه گاه، شنبه، دهرود تنگ ارم جزو دشت های ممنوعه و در شرف ممنوعه شدن قراردارند.

باشی زادگان بیان کرد: برخی از دیگر دشت های استان بوشهر نیز به دلیل فقیر بودن منابع آبی فاقد ظرفیت لازم هستند و اکثر دشت های ساحلی نیز شامل بوشهر، دلوار و آبدان به دلیل مجاورت با ساحل دریا و برداشت بی رویه در سال های گذشته شور شده اند.

معاون حفاظت و بهره برداری از آب های سطحی شرکت آب منطقه ای بوشهر اضافه کرد: برای برنامه ریزی در منابع آب و حفظ اشتغال، توسعه پایدار و جلوگیری از بلاتکلیف شدن سرمایه گذاری های انجام شده ذینفعان شامل کشاورزان، صنعتگران و دیگر بخش های خدماتی باید مصرف بهینه آب را جدی بگیرند.

باشی زادگان گفت: همچنین از مجموع ۱۳هزار حلقه چاه موجود در استان بوشهر پنج هزارو۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز هستند.

وی افزود: هرچند مصوبه تعیین تکلیف چاههای کشاورزی فاقد پروانه که قبل از سال ۸۵ حفر شده اند مشمول سیاست های حمایتی قرار گرفته است اما از کل چاههای غیرمجاز استان بوشهر فقط یکهزارو ۸۳۲ حلقه چاه مشمول این قانون می شوند.

معاون حفاظت و بهره برداری ازآب های سطحی شرکت آب منطقه ای بوشهر اظهارکرد: رعایت نکردن حریم چاههای ایجاد شده یکی از دلایلی است که امکان صدور پروانه برای چاههای غیر مجاز در این استان وجود ندارد.

باشی زادگان ادامه داد: در سال ۱۳۵۲ هجری شمسی کل برداشت آب از منابع زیرزمینی در کشور سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب بود که این رقم هم اینک به بیش از ۵۰ میلیارد متر مکعب افزایش یافته است این درحالی است که حداکثر ظرفیت سفره های زیرزمینی کشور ۴۷ میلیارد متر مکعب است.

وی گفت: برای برون رفت از این وضعیت باید شیوه آبیاری و نوع کشت محصولات از آبیاری غرقابی درنخیلات به جوپشسته ای و تشتکی و در آبهای زیرزمینی نیز آبیاری تحت فشار و قطره ای تغییر یابد.

معاون حفاظت و بهره برداری از آبهای سطحی شرکت آب منطقه ای بوشهر افزود: اگر دستگاههای متولی زمینه جلب مشارکت کشاورزان در اجرای طرح های اصلاح شیوه آبیاری و کشت محصولاتی که آب کمتر و درآمد بیشتر دارند را در قالب برنامه های ترویجی فراهم نکنند درآینده ای نه چندان دور شاهد نزاع های محلی و مردمی بر سر توزیع منابع آب خواهیم بود که تبعات مختلفی به همراه دارد.

باشی زادگان یادآورشد: هم اینک از سه هزارو ۲۰۰ حلقه چاه آب برقی در استان بوشهر یکهزارو۳۰۰ حلقه دارای کنتور هوشمند هستند که زمینه مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی را فراهم کرده است.

وی گفت: نصب کنتور هوشمند از الزامات قانونی است که اجرایی شدن این مهم برای همه چاههای برقی در استان بوشهر مستلزم همکاری دستگاههای متولی از جمله سازمان جهاد کشاورزی است.

معاون شرکت آب منطقه ای بوشهر افزود: جهاد کشاورزی باید از محل اعتبارات وجوه اداره شده و یا قرض الحسنه از طریق بانک کشاورزی به هر کشاورز مبلغ ۵۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت کند تا زمینه نصب سیستم هوشمند بر چاههای کشاورزی باقی مانده نیز فراهم شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.