0 نظر
177 بازدید

بیست و هفتم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز شنبه بیست و هفتم دی ۱۳۹۳ هجری خورشیدی، بیست و پنجم ربیع الاول ۱۴۳۶ هجری قمری، هفدهم ژانویه ۲۰۱۵ میلادی است. ۵۹ سال پیش در چنین روزی، نواب صفوی و سه تن از یارانش به نام های خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی به شهادت رسیدند.

کد خبر : 7627
تاریخ انتشار : شنبه 27 دی 1393 - 5:42
بیست و هفتم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۷ دی ۱۳۵۷

مردم در شهرهای مختلف کشور مجسمه های محمدرضا پهلوی را پایین آوردند و با سر دادن شعار الله اکبر خوشحالی خود را از خروج شاه فریاد زدند.

۲۷ دی ۱۳۵۷

مردم اهواز با حمله به کلانتری ها، ماموران را خلع سلاح کردند و اداره ی شهر را به عهده گرفتند.

۲۷ دی ۱۳۵۷

افسران و درجه داران پایگاه چهارم شکاری وحدتی دزفول در حمایت از انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی دست به اعتصاب غذا زدند، این امر برخلاف دستور شاپور بختیار مبنی بر اینکه، «در ارتش احدی بدون نظر من حق تصمیم گیری ندارد.» رخ داد.

۲۷ دی ۱۳۵۷

امام خمینی در پی خروج محمدرضا پهلوی از کشور، در پیامی از همه مردم خواستند تا برای ساختن خرابی های چندین ساله بر جای مانده از سلطنت پهلوی کمر همت ببندند و اعلام داشتند به زودی دولت موقت را تشکیل می دهند.

۲۷ دی ۱۳۵۷

اعضای هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل، همبستگی خود را با انقلاب مردم ایران اعلام کردند.

۲۷ دی ۱۳۵۷

یحیی صادق وزیری وزیر دادگستری استعفا کرد و شاپور بختیار استعفای وی را پذیرفت.

۲۷ دی ۱۳۵۶

علما و وعاظ تهران بیانیه ای را منتشر کردند که در آن ضمن اعلام حمایت از امام خمینی، اقدام حکومت پهلوی را در چاپ مقاله توهین آمیز در روزنامه اطلاعات محکوم کردند.

۲۷ دی ۱۳۳۴

چهار تن از گروه فداییان اسلام به نام های نواب صفوی، خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی به وسیله ماموران حکومت به شهادت رسیدند.

۲۷ دی ۱۳۲۳

آرتور میلسپو رییس کل دارایی ایران در اعتراض به اینکه دولت با دستور وی مبنی بر برکناری ابوالحسن ابتهاج از ریاست بانک ملی موافقت نکرده است، از مقام خود کناره گیری و استعفا کرد.

۲۷ دی ۱۳۱۸

سرلشکر ضرغامی کفیل ستاد ارتش ایران در نامه ای به وزارت امور خارجه درخواست کرد، پیرو معاهده سیزدهم تیر ۱۳۱۶ هجری خورشیدی میان ایران و عراق در خصوص تعیین حدود مرزی آبی میان ۲ کشور، نیروی دریایی ایران برای احقاق حق خود در اروندرود، مطابق قرارداد وارد عمل شود و عراقی ها را به پشت مرزهای مقر در این پیمان براند.

۲۷ دی ۱۳۱۵

علی اکبر داور وزیر مالیه وقت ۲ لایحه در خصوص واگذاری امتیاز استخراج نفت در بخشی از شرق و شمال شرق کشور و همچنین واگذاری امتیاز احداث لوله نفت به شرکت نفت آمریکا را به مجلس شورای ملی تقدیم کرد. قرارداد نخست در ۲۹ ماده تنظیم شده و به امضای شارل کارلمرهارت و فردریک گاردنرکلاپ نمایندگان این شرکت و علی اکبر داور رسیده بود. مجلس شورای ملی این ۲ لایحه را در پانزدهم و هجدهم بهمن همان سال تصویب کرد.

۲۷ دی ۱۳۱۴

رجبعلی منصور وزیر طرق و شوارع(راه) از کار برکنار شد.

۲۷ دی ۱۳۰۲

لورنزو ئی بنت نماینده یک گروه آمریکایی که کارشان ساخت راه آهن است وارد تهران شد، بنت نماینده شرکت راه آهن یولند بود.

۲۷ دی ۱۳۰۰

قوام السلطنه استعفای خود را از مقام ریاست وزرایی به احمدشاه تقدیم کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.