0 نظر
150 بازدید

زاینده‌رود شرایط بسیار سختی پیش رو دارد/ بارگذاری مصرف جدید متوقف شود

double-quot
تهران – جارپرس – مدیرکل دفتر مدیریت منابع آب بهم پیوسته حوضه‌های آبریز فلات مرکزی، قره‌قوم و مرز شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: امسال حوضه زاینده‌رود شرایط بسیار سختی پیش رو دارد و مهم‌ترین راه‌حل موجود این است که روند توسعه مصرف در این حوضه و بارگذاری مصرف جدید متوقف شود.
کد خبر : 7498
تاریخ انتشار : شنبه 20 دی 1393 - 6:47
زاینده‌رود شرایط بسیار سختی پیش رو دارد/ بارگذاری مصرف جدید متوقف شود

به گزارش جارپرس به نقل از باشگاه خبرنگاران از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهرزاد احسانی وضع کنونی حوضه آبریز زاینده‌رود را متاثر از دو عامل طبیعی و انسانی دانست و گفت: بارش‌ها و خشک‌سالی خارج از کنترل است، اما بخش انسانی و مشکل ناشی از توسعه قابل کنترل و مدیریت است.

سال‌های گذشته توسعه کشاورزی، شهری و صنعتی تقاضا برای آب را در این حوضه آبریز به‌شدت افزایش داده است.

مدیرکل حوضه‌های آبریز فلات مرکزی، قره‌قوم و مرز شرقی ادامه داد: مصرف آب شرب این حوضه حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب است و اگر ورودی به سد در چند سال اخیر را حدود یک میلیارد مترمکعب نظر بگیریم، ۴۰ درصد از این میزان به آب شرب اختصاص می‌یابد. ۶۰ درصد بقیه نیز برای کشاورزی اصفهان و چهارمحال و بخش صنعت اختصاص می‌یابد که سهم صنعت از آب زاینده‌رود حدود ۸۵ میلیون مترمکعب بوده و با احتساب آب زیرزمینی، ۱۲۰ میلیون مترمکعب مصرف آب صنعت است.

احسانی یادآور شد: وقتی صحبت از خشک‌سالی می‌شود ناشی از نبود تناسب میان مصرف و منابع آب موجود است و اگر این تناسب به هم بخورد، خشک‌الی واقع خواهد شد. بر همین اساس وجود یک میلیارد مترمکعب آب در این حوضه در ۵۰ سال گذشته رقم بسیار بزرگی بود، اما هم‌اکنون با وجود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در این حوضه، منابع و مصرف سر به سر خواهد بود؛ در این وضعیت یک میلیارد مترمکعب کنونی در این حوضه نشان از وضع خشکسالی و کم‌آبی است.

وی درباره راه‌حل‌های خروج از وضعیت کنونی، گفت: در حوضه زاینده‌رود بیلان منابع و مصارف آب به هم خورده و مهم‌ترین راه‌حل موجود این است که توسعه مصرف در این استان چه از نظر کشاورزی و چه از نظر صنعتی بسیار سخت‌گیرانه و متوقف باشد و در شورای‌عالی آب نیز تصویب شد که بارگذاری مصرف جدید در حوضه زاینده‌رود به‌طور کامل ممنوع و متوقف شود.

مدیرکل حوضه‌های آبریز فلات مرکزی، قره‌قوم و مرز شرقی ادامه داد: ما باید روند منتهی به بحران آب در حوضه زاینده‌رود را طولانی‌مدت کنیم و بحرانی که می‌تواند در ۱۰ سال آینده به وقوع بپیوندد تا ۵۰ سال به تاخیر بیندازیم.

وی درباره نحوه تامین آب کشاورزی از سد زاینده‌رود، گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های سال گذشته و برنامه انقباضی امسال، در شهریور حدود ۴۰۰ میلیون‌ مترمکعب آب در سد زاینده‌رود وجود داشت که برای کشت پاییزه اصفهان درنظر گرفته شده بود، اما کشاورزان شرق و غرب اصفهان با توجه به محدودیت کشت در سال گذشته و به خاطر تامین معیشت خود، سطح گسترده‌تری را در پاییز امسال زیرکشت برده‌اند و انتظار دارند در فصل بهار تمام این سطح زیرکشت تامین آب شود. بر این اساس، ما در بهار سال آینده با تقاضای بالای آب مواجه خواهیم بود که نگران‌کننده است.

احسانی ادامه داد: طبق برنامه تنظیم‌شده در شورای هماهنگی حوضه آبریز اصفهان، برای زمین‌های زراعی شرق اصفهان ۱۴۰ میلیون مترمکعب و برای زمین‌های کشاورزی غرب حدود ۳۶ میلیون‌متر مکعب در فصل پاییز درنظر گرفته شده بود.

وی تصریح کرد: کل حقابه شرق اصفهان برای یک سال ۴۰۰ میلیون مترمکعب است که ۱۴۰ میلیون مترمکعب برای پاییز و ۲۶۰ میلیون مترمکعب برای فصل بهار خواهد بود. برای زمین‌های غرب نیز ۲۰۰ میلیون مترمکعب پیش‌بینی شده بود که ۳۶ میلیون مترمکعب در پاییز و بقیه برای بهار و تابستان است؛ چراکه در غرب، بخشی زیادی از زمین‎‌ها باغ است که باید در تابستان نیز تامین آب شود.

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.