0 نظر
160 بازدید

سی ام اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز چهارشنبه سی ام اردیبهشت ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، یکم شعبان ۱۴۳۶ هجری قمری، بیستم می ۲۰۱۵ میلادی است. ۶۷ سال پیش در چنین روزی، تظاهرات ضدصهیونیستی در مسجد شاه تهران (مسجد امام خمینی کنونی) به رهبری آیت الله کاشانی برگزار شد.

کد خبر : 9528
تاریخ انتشار : چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394 - 3:28
سی ام اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۷

وزارت دفاع آمریکا در گزارشی به کنگره ی این کشور اعلام کرد که قصد دارد ۲۰۸ میلیون دلار تجهیزات بالگرد و وسایل تعمیر هواپیماهای جنگنده ی اف ۱۴ به ایران بفروشد.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۲

مطبوعات از ورود یک هیات بزرگ اقتصادی از شوروی به تهران خبر دادند. این هیات درباره ی موضوع هایی چون برق، ماشین سازی، خانه سازی، تکنولوژی و امور کشاورزی با مقام های اقتصادی ایران به گفت و گو پرداختند.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۳۳

محمدرضا پهلوی با فرجام خواهی محمد مصدق موافقت کرد. محمد مصدق در جریان کودتای بیست و هشتم مرداد ۱۳۳۲ هجری خورشیدی بازداشت شده بود و در فروردین ۱۳۳۳ هجری خورشیدی در دادگاه نظامی به سه سال زندان محکوم و پرونده ی وی به شعبه ی ۹ دیوانعالی کشور فرستاده شد. این شعبه نیز رای دادگاه تجدیدنظر را نسبت به محکومیت مصدق تایید کرد.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۲۹

موافقت نامه ی نظامی میان ایران و آمریکا به امضا رسید. به موجب این موافقتنامه آمریکا ۱۰ میلیون دلار تجهیزات نظامی به ایران فروخت.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۲۷

تظاهرات ضدصهیونیستی در مسجد شاه تهران (مسجد امام خمینی کنونی) به رهبری آیت الله کاشانی برگزار شد. این تظاهرات به دنبال اعلام تشکیل رژیم اشغالگر در فلسطین صورت گرفت.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۲۳

امتیاز انتشار روزنامه ی «آتشگاه» در اصفهان به تصویب شورایعالی فرهنگ رسید.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۰۷

حسین پیرنیا رییس مجلس شورای ملی، در حکمی قانون تشکیل بانک ملی ایران را در ۱۵ ماده برای پیشرفت امر تجارت و کشاورزی کشور اعلام کرد. در این قانون به موردهایی چون مکلف کردن دولت به تأسیس این بانک برای پیشرفت امر تجارت، فلاحت، زراعت و صناعت با مرکزیت تهران، آغاز به کار بانک و شرایط پرداخت قرض به وسیله ی دولت، تبیین وظایف رییس بانک و ضرورت به کارگیری زبان و خط فارسی در تمامی دفاتر و… اشاره شده بود.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۰۳

کنسولگری ایران در عشق آباد بار دیگر نسبت به خروج بی رویه ی سکه های ایرانی هشدار داد و نوشت که این روش کمک زیادی به پیشرفت سیاست اقتصادی روس ها می کند و در برابر آسیب های بسیاری را متوجه ایران خواهد ساخت.

۳۰ اردیبهشت ۱۲۹۰

ابوالفتح میرزا سالارالدوله برادر محمدعلی شاه قاجار که مدعی تاج و تخت ایران بود، وارد سنندج شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.