0 نظر
198 بازدید

نوزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز یکشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، یکم شعبان ۱۴۳۷ هجری قمری، هشتم می۲۰۱۶ میلادی است. ۲۸ سال پیش در چنین روزی، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ۶۱۲ را درباره کاربرد سلاح‏های شیمیایی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر کرد.

کد خبر : 14679
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 اردیبهشت 1395 - 5:20
نوزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۵
آیت الله شیخ محمد صادق سعیدی کاشمری از پژوهشگران، مفسران و واژه شناسان معاصر خراسان درگذشت و در رواق دارالزهد حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده شد. وی علاوه بر پرداختن به امور علمی و نگارشی، ۳۰ بنای خیریه ساخت.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۶۷
به دنبال شکایت ایران علیه عراق مبنی بر استفاده این کشور از سلاح های شیمیایی، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ۶۱۲ خود را با موضوع محکوم ساختن استفاده از این سلاح ها صادر کرد. در این قطعنامه بدون آن که از کشوری خاص به عنوان استفاده کننده سلاح‏ های شیمیایی نام برده شود، کاربرد این سلاح‏ ها محکوم و از تمامی کشورها درخواست شد تا با رعایت تعهدات بی طرفی، از صدور عوامل شیمیایی به طرف های مخاصمه خودداری کنند.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۶۶
رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات «انصار الحسین» در منطقه عمومی بصره، هورالهویزه و جزیره مجنون را آغاز کردند.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۳
دانشگاه مشهد به دانشگاه فردوسی تغییر نام یافت.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۴۶
جواد منصور وزیر مشاور به جای هوشنگ انصاری وزیر اطلاعات شد.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۴۵
تاکسیمتر بر روی تاکسی های تهران نصب و نرخ آن در پایتخت برای ۳۵۰ متر، یک ریال تعیین شد.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۴۰
بیستمین دوره مجلس شورای ملی که در دوم اسفند ۱۳۳۹ هجری خورشیدی آغاز به کار کرده بود، به فعالیت خویش پایان داد. در همین روز سومین دوره مجلس سنا نیز که در سوم فروردین ۱۳۳۹ هجری خورشیدی شروع شده بود به درخواست امینی و دستور محمدرضا پهلوی پایان یافت.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۳۴
قرارداد تعمیر و آسفالت شش هزار کیلومتر از جاده های کشور میان سازمان برنامه و کمپانی جان مولم به امضا رسید. هزینه تقریبی این قرارداد ۱۳۰ میلیون لیره و بزرگترین قرارداد ایران با یک شرکت ساختمانی تا آن زمان بود.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۵
پس از پایان جنگ جهانی دوم با شکایت ایران به شورای امنیت مبنی بر خارج نشدن نیروهای شوروی بر خلاف پیمان سه جانبه، نیروهای نظامی این کشور به طور کامل از ایران خارج شدند.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۶
مجلس شورای ملی، با الغای کاپیتولاسیون به تمامی دولت‏ هایی که از این امتیاز استفاده می‏کردند یک سال وقت داد که در قراردادهای خود تجدید نظر کنند.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۳
بخشنامه ای از طرف وزارت مالیه به تمامی اداره های مالیاتی ابلاغ شد. در این بخشنامه دستور داده شده بود، با توجه به تبدیل تقویم رسمی به هجری خورشیدی و برای ایجاد یکسانی و نظم، اگر لازم است در نگارش ها به اسنادی که با تاریخ غیر خورشیدی نوشته شده اشاره و باید معادل خورشیدی آن میان ۲ قوس نوشته و بیان شود.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۳
آیت‏ اللَّه سید عبدالحسین لاری عالم مجاهد درگذشت. از جمله فعالیت های این روحانی مبارز، حمایت از مشروطه خواهان شیراز و رویارویی با نیروهای دولتی و همکاری با دلیران تنگستان در رویارویی با متجاوزان انگلیسی بود. در کنار فعالیت‏های سیاسی، از آیت ‏اللَّه لاری ۴۰ اثر فقهی، کلامی، فقهی – سیاسی، اصولی و… به یادگار مانده است.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۳
سرتیپ ابوالحسن خان به جای سردار فاتح، حاکم اردبیل شد.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۰
برپایه گزارش کلنل محمد تقی خان پسیان، ۱۱۲ تن از اهالی سرخس در اثر رواج بیماری مسری وبا در آن منطقه کشته شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.