0 نظر
177 بازدید

رهاسازی ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب سدها برای احیای دریاچه ارومیه

double-quot
مهاباد – جارپرس – مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: از محل ذخایر آب سدهای استان در سال زراعی جاری (مهر ۹۴ تاکنون) افزون بر ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

کد خبر : 14506
تاریخ انتشار : شنبه 4 اردیبهشت 1395 - 5:15
رهاسازی ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب سدها برای احیای دریاچه ارومیه

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، کیومرث دانشجو روز شنبه در نشست جنبی ستاد احیای دریاچه ارومیه در فرمانداری نقده ، افزود: رهاسازی این میزان آب براثر بارش‌های اخیر و پرآب شدن رودخانه‌ها، جاری شدن سیلاب‌ها و سرریز شدن بخش عمده ای از سدها صورت گرفته است.
وی عزم دولت تدبیر و امید برای احیای دریاچه ارومیه را بسیار جدی دانست و اظهار کرد: با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه و تشکیل جلسات متعدد کارشناسی، مصوبات این ستاد در میان دستگاه‌های اجرایی حوزه ها ابلاغ شده و در حال اجراست.
دانشجو گفت: بیشترین آب ورودی به دریاچه ارومیه از حوضه آذربایجان غربی و از رودخانه‌های گدارچای، زرینه رود و سیمینه رود، نازلو و باراندوز است.
وی ادامه داد: در سال آبی جاری ۳۲۰ میلیمتر در سطح استان بارش ثبت شده که نسبت به متوسط بارش بلند مدت که ۲۵۰ میلیمتر می باشد، بارش در سال آبی جاری در استان چشمگیر بوده و نسبت به مشابه سال گذشته ۱۸ میلیمتر افزایش را نشان می‌دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با بیان اینکه ۹۰ کیلومتر از رودخانه های مهم استان توسط شرکت آب منطقه ای لایروبی شده است، نقش مجموع این اقدامات در رسیدن آب رودخانه های استان به پیکره اصلی دریاچه ارومیه را مهم دانست.
وی گفت: مخازن سدهای استان نیز به رغم رهاسازی ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب از افزایش هشت درصدی نسبت به سال قبل برخوردار بوده و هم اکنون حجم ذخایر آن‌ها به یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
وی ایجاد ۸۰ اکیپ گشت و بازرسی در سطح استان، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، جلوگیری از حفر چاه های‌ غیرمجاز، انسداد چاه های غیرمجاز، جلوگیری از برداشت‌های غیرقانونی از رودخانه‌ها و همچنین برقی کردن چاه‌ها را از جمله اقدامات اصلی این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه ذکر کرد.
فرماندار نقده نیز در این جلسه گفت: با تلاش و برنامه ریزی مسئولان و فرهنگ سازی در خصوص مصرف بهینه و علمی آب در منطقه، شاهد استقبال کشاورزان از برنامه های مصرف بهینه آب و صرفه جویی در مصرف آن هستیم که جهت احیای دریاچه ارومیه و جلوگیری از ایجاد بحران زیست محیطی بسیار مهم و ضروری است.
مرتضی فرامرزی ادامه داد: امروز خود کشاروزان در راستای استفاده بهینه از آب در جهت احیای دریاچه ارومیه تلاش می کنند که این امر خود دستاورد بزرگی برای مسئولان است.
وی گفت: در همین راستا کشت محصولات کم آب بر و اصلاح الگوی کشت نیز که از سیاست های اصلی مسئولان در منطقه به شمار می رود، با استقبال خوب کشاروزان مواجه شده است.
وی افزود: در سال گذشته ۲۶ حلقه چاه بدون پروانه در منطقه در راستای اصلاح الگوی مصرف بسته شد و فرهنگ استفاده از چاه های تجمیعی و آبیاری تحت فشار با حمایت دولت تدبیر و امید در بین کشاورزان از رواج خوبی برخوردار شده است.
دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه شور جهان است که در ۲۰ سال گذشته با بحران شدید کم آبی مواجه شده و از پهنه ۵۷۰۰ کیلومتری آن در اوایل پاییز پارسال تنها حدود ۱۰ درصد باقی مانده بود.
پیش از این وضعیت، میزان آب موجود در دریاچه ارومیه تا ۳۲ میلیارد متر مکعب نیز رسیده بود.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گدار، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.
امسال روند خشکی سال های گذشته دریاچه ارومیه متوقف شده و این دریاچه شرایط تثبیت را می گذراند.
ستاد احیای دریاچه ارومیه از سال گذشته با برنامه های اجرایی مدون در راستای تثبیت وضعیت فعلی دریاچه فعالیت هایی را آغاز کرده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.