0 نظر
156 بازدید

بیست و سوم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز چهارشنبه بیست و سوم دی ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، دوم ربیع الثانی ۱۴۳۷ هجری قمری، سیزدهم ژانویه ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۵ سال پیش در چنین روزی، نخستین بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق در جریان جنگ تحمیلی در ۵۰ کیلومتری غرب ایلام به وقوع پیوست.

کد خبر : 13259
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 دی 1394 - 4:53
بیست و سوم دی در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۲۳ دی ۱۳۶۵
عملیات کربلای ۶ با رمز «یا فاطمه زهرا(س)» به وسیله ارتش جمهوری اسلامی ایران در غرب و شمال سومار آغاز شد. هدف از این عملیات آزادسازی ارتفاعات این منطقه، در پاسخگویی به شرارت‏های دشمن در بمباران منطقه های مسکونی بود.

۲۳ دی ۱۳۵۹
در جریان جنگ تحمیلی نخستین بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق در ۵۰ کیلومتری غرب ایلام به وقوع پیوست و شماری از مردم غیر نظامی در این حمله زخمی شدند.

۲۳ دی ۱۳۵۷
شورای سلطنت به ریاست سیدجلال الدین تهرانی تشکیل شد، گفته شده بود که پس از خروج محمدرضا پهلوی از کشور شورای سلطنت عهده دار تمام وظیفه ها و اختیارهای مقام سلطنت خواهد بود. با این حال فقط دو روز پس از خروج شاه از کشور، امام خمینی(ره) در سخنانی شورای سلطنت را غیرقانونی خواند و دخالت آنان در امور کشور را جرم دانست و از آنان خواست به سرعت از این شورا کناره گیری کنند.

۲۳ دی ۱۳۵۷
«سایروس ونس» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «ایران بزرگترین مشتری تسلیحاتی آمریکا بوده؛ ایران تاکنون ۲۰ میلیارد دلار اسلحه از آمریکا خریده، اما میان ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار از این تسلیحات که از مدرن ترین سلاح ها هستند، هنوز تحویل ایران داده نشده است.»

۲۳ دی ۱۳۵۵
یک قرارداد بزرگ اقتصادی و صنعتی میان ایران و انگلیس به امضا رسید و به موجب آن دولت انگلیس در صنایع اتومبیل سازی، برقی کردن راه آهن، ایجاد ناوشکن نفتکش، مونتاژ تراکتور و موتور دیزل در ایران سرمایه گذاری کرد.

۲۳ دی ۱۳۴۹
سفیر آمریکا در لندن به عنوان فرستاده ویژه نیکسون رئیس جمهوری آمریکا به تهران آمد و درباره حفظ امنیت خلیج فارس پس از خروج نیروهای انگلیسی با محمدرضا پهلوی به گفت و گو پرداخت.

۲۳ دی ۱۳۴۴
موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی مهمی میان ایران و شوروی برای ساخت کارخانه ذوب آهن، ایجاد لوله گاز و تشکیل کارخانه ماشین سازی امضا شد.

۲۳ دی ۱۳۴۱
امیر اسدالله علم نخست وزیر رژیم پهلوی، ۶ بهمن را روز رفراندوم عمومی برای تصویب لوایح ششگانه محمدرضا پهلوی اعلام کرد.

۲۳ دی ۱۳۴۰
عبدالحسین به نیا وزیر دارایی به دلیل مخالفت با مصوبه اصلاحات ارضی استعفا کرد، دلیل این کناره گیری اختلاف پیوسته وی با حسن ارسنجانی وزیر کشاورزی بر سر لایحه اصلاحات ارضی بود.

۲۳ دی ۱۳۳۶
ژنرال «ماکسول تایلور» رئیس ستاد نیروی زمینی ارتش آمریکا وارد تهران شد و با محمدرضا پهلوی دیدار کرد.

۲۳ دی ۱۳۰۳
عبدالله طهماسبی امیر لشکر شمال غرب، برای توسعه زبان فارسی در استان آذربایجان شرقی از وزیر معارف درخواست بودجه کرد.

۲۳ دی ۱۳۰۳
آیت الله سیدحسن مدرس در جلسه مجلس شورای ملی در نطق پیش از دستور با اشاره به تحرکی که برای تغییر لغات غیرفارسی به فارسی به وجود آمده بود گفت که این تحرک ممکن است از نظر ادبی یا سیاسی باشد. اگر این کار از منظر ادبی صورت می گیرد ربطی به مجلس ندارد ولی اگر جنبه سیاسی داشته باشد به مساله وطن خواهی باز می گردد.

۲۳ دی ۱۳۰۰
فرخی یزدی به دستور رضاخان از تهران اخراج شد. علت اخراج او درج مقاله هایی علیه رئیس الوزاء و وزیر جنگ بود.

۲۳ دی ۱۳۰۰
با تصویب هیات دولت مقرر شد که هیاتی از ایران برای بستن قراردادهای لازم با دولت شوروی به مسکو برود.

۲۳ دی ۱۲۹۳
تبریز در جریان جنگ جهانی اول به اشغال نیروهای آلمان و امپراتوری عثمانی درآمد.

۲۳ دی ۱۲۸۶
محمد علی شاه قاجار برای آشتی و دوستی با مجلس شورای ملی، جلسه ای در دربار تشکیل داد و تعدادی از نمایندگان شرکت کردند و شاه دگربار وفاداری خود را به مشروطه اعلام کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.