0 نظر
163 بازدید

الصاق تمبرهای امنیتی برصادارت، واردات و بازصادرات گونه های سایتیس در ایران

double-quot
تهران – جارپرس – مدیر اجرایی کنوانسیون سایتس (کنوانسیون منع تجارت گونه های گیاهی و جانوری در معرض انقراض) در ایران ازخرید و الصاق تمبرهای امنیتی بر تمام مجوزهای واردات، صادرات و صادرات مجدد گونه های مشمول سایتیس از مهرماه سالجاری خبرداد.
کد خبر : 17765
تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 آذر 1395 - 5:40
الصاق تمبرهای امنیتی برصادارت، واردات و بازصادرات گونه های سایتیس در ایران

به گزارش جارپرس از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، رضا فرجی افزود: اقدام دبیرخانه کنوانسیون سایتیس (CITES) برای چاپ تمبرهای امنیتی ( Stamps Security )به منظور مقابله با متخلفان و با هدف جلوگیری از سوء استفاده و جعل اسناد و مجوزهای صادره از سوی دولت های عضو صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه تمبرهای امنیتی دارای شاخص های امنیتی خاص و شماره سریال است، گفت: خرید و الصاق این تمبرها بر روی مجوزهای واردات، صادرات و صادرات مجدد از سوی کشورهای عضو کنوانسیون، ضمن تامین امنیت و اطمینان لازم در قبال مجوزهای صادره، مانع جعل و سوء استفاده از آنها می شود.
وی با بیان اینکه هدف از الصاق تمبرهای امنیتی جلوگیری از اقدامات غیرقانونی و یا سوء استفاده احتمالی از مجوزهای مجعول است، خاطرنشان کرد: اقدام مدیریت اجرایی کنوانسیون سایتیس در ایران برای خرید و الصاق این تمبرها از مهرماه سالجاری بر تمام مجوزهای واردات، صادرات و صادرات مجدد گونه های مشمول CITES که توسط مدیریت اجرایی کنوانسیون صادر می شود در راستای همین رویکرد بوده است.
ایران در مسیر تجارت غیر مجاز و ترانزیت غیرقانونی گونه های جانوری ارزشمند به سایر کشورها قرار دارد.
به گفته مدیر اجرایی کنوانسیون سایتس در کشور، با توجه به ارزش و اهمیت تنوع زیستی ایران، همچنین قرار گرفتن کشور ما در مسیر تجارت غیر مجاز و ترانزیت غیرقانونی گونه های جانوری ارزشمند به سایر کشورها، این اقدام به طور حتم می تواند آثار و نتایج مثبت بسیاری همچون کنترل و کاهش تجارت غیرقانونی گونه ها به ویژه گونه هایی همچون پرندگان شکاری و هوبره به کشورهای همسایه به همراه داشته باشد.
فرجی اظهار کرد: به منظور افزایش کارایی این اقدام، مراتب استفاده ایران از تمبرهای امنیتی بر روی مجوزهای CITES از طریق دبیرخانه کنوانسیون به تمام کشورهای عضو اطلاع رسانی می شود تا از این پس از پذیرش هر گونه مجوز بدون تمبر امنیتی و مهر و تایید مدیر اجرایی کنوانسیون در کشور بر روی آن، خودداری و با دارنده آن ها نیز برابر قانون برخورد کنند.
وی ضمن تاکید بر اعلام و ابلاغ رسمی این موضوع از طریق سازمان حفاظت محیط زیست به گمرک های کشور، مراجع انتظامی، مبادی ورودی و خروجی و مرزبانی ها، تصریح کرد: از این پس فقط مجوزهایی مورد قبول است که دارای تمبر امنیتی باشد و ارائه کنندگان مجوزهای فاقد تمبر نیز مورد پیگرد و معرفی به مراجع قضایی و سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرند.
به گفته مدیر اجرایی کنوانسیون سایتس در کشور، سوء استفاده کنندگان و بهره برداران غیر قانونی، بعضا با اقداماتی نظیر جعل مجوزهای قانونی، ضوابط حقوقی و اداری مربوط به تجارت گونه های یاد شده را نیز زیر پا گذاشته و به آن ظاهری قانونی می بخشند که این کار شناسایی و رهگیری تجارت غیر قانونی آن ها را مشکل می سازد.

*** تجارت غیر قانونی تهدیدی مهم برای بقای گونه ها
وی افزود: همچنین با توجه به ارزش اقتصادی قابل توجه بسیاری از گونه ها یا محصولاتی که از اجزای آن ها ساخته و تولید می شوند، تجارت غیر قانونی از جمله تهدیدهای مهم بقای گونه ها به شمار می آید.
فرجی ضمن یادآوری این موضوع که کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های گیاهی و جانوری در معرض تهدید انقراض (CITES) دارای سه ضمیمه از گونه های گیاهی و جانوری است، خاطرنشان کرد: هر گونه تجارت و جابه جایی گونه های مذکور میان کشورها و دولت های عضو کنوانسیون، مستلزم اخذ مجوز از مدیریت اجرایی کشورهای مبداء و مقصد است.
وی گفت: این به آن معنا است که هر گونه واردات، صادرات یا صادرات مجدد گونه های مشمول ضمایم سه گانه کنوانسیون اعم از زنده، مرده، تاکسیدرمی، اعضا و اجزای گونه همچون نمونه های بافت و نیز محصولاتی که از این گونه ها تهیه یا ساخته می شوند، نیازمند اخذ مجوز قانونی از مدیریت اجرایی کنوانسیون است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.