0 نظر
166 بازدید

راه اندازی اولین آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در اوایل خرداد ماه

double-quot
تهران – جارپرس – معاون آموزشی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه اندازی اولین آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز ایران در دانشگاه فنی تهران تا اوایل خرداد ماه سال جاری خبرداد.
کد خبر : 14599
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 اردیبهشت 1395 - 4:09
راه اندازی اولین آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در اوایل خرداد ماه

به گزارش جارپرس از دکتر محمدتقی جغتایی با اشاره به ضرورت کار بیشتر در حوزه تصویربرداری مغز در کشور، افزود: تاسیس اولین آزمایشگاه نقشه برداری مغز دو سال پیش با حمایت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و ستاد علوم شناختی جهت پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی آغاز شد.
وی با اشاره به این که این مرکز ملی به صورت هیات امنایی اداره خواهد شد، افزود: معاون علمی و فناوری رییس جمهور، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعضای هیات امنا هستند.
جغتایی بیان کرد: اکنون این مرکز به لحاظ فیزیکی آماده بهره برداری و ارایه خدمات است، درحال حاضر تجهیزات نصب شده در این مرکز در حال تست است و سعی داریم این مرکز اوایل خرداد ماه راه اندازی شود و خدمات ارایه دهد.
وی با بیان این که در کشور هنوز در حوزه تصویربرداری مغزی خیلی قوی نیستیم، ادامه داد: این حوزه امروزه در دنیا گسترش پیدا کرده است. با راه اندازی این مرکز می توانیم از طریق تصویربرداری، به روش های مختلف ساختار مغز را به صورت جزئی بررسی کرده و کارکرد مغز را در سطح سلولی و کارکردی قشری ارزیابی کنیم.
وی بیان کرد: این مرکز با دو کارکرد مطالعاتی تحقیقاتی و ارایه خدمات به بیماران تاسیس شده است.

*** ارایه ام آر آی با قابلیت هفت تسلا برای اولین بار درکشور
جغتایی بیان کرد: این مرکز مجهز به دستگاه ام آر آی با هفت تسلا( قدرت میدانی) است. در حالی که در کشور تنها دستگاه های ام آر آی تا سه تسلا وجود دارد، دستگاه مرکز ملی نقشه برداری مغز ایران کاربرد تحقیقاتی و درمانی دارد.
وی گفت: راه اندازی این مرکز موجب می شود در خاورمیانه در حوزه مربوط به تصویر برداری مغزی بتوانیم رشد کنیم. اکنون در تصویربرداری مغز در منطقه، کشورترکیه رقیب ما است و مرکز مشابهی را نیز عربستان تاسیس کرده است اما نیروی انسانی ندارد.
وی ادامه داد: در حوزه تصویر برداری مغزی معمولا سه گروه از افراد شامل مهندسان، پزشکان و افرادی که بایولوژیست هستند و علوم اعصاب پایه خوانده اند فعالیت دارند. ما در ایران در حوزه مهندسی وضعیت خوبی داریم، همکارانی در دانشگاه های فنی تهران، امیرکبیر و علم و صنعت هستند که متخصص این کار می باشند.
وی یادآور شد: امکانات موجود در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز ایران، با امکانات مراکز پیشرفته دنیا برابری می کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.