0 نظر
325 بازدید

اسماعیل کهرم: انتقال آب خزر به سمنان، دریا را شورتر می کند

double-quot

تهران – جارپرس – مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که انتقال آب دریای خزر به سمنان نه تنها صرفه زیست محیطی و اقتصادی ندارد بلکه موجب شور شدن آب این دریا نیز می شود.

کد خبر : 14499
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 اردیبهشت 1395 - 6:42
اسماعیل کهرم: انتقال آب خزر به سمنان، دریا را شورتر می کند

 

 

 

اسماعیل کهرم در گفتگو با خبرنگار جارپرس پیرامون طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: بنده از ابتدا و در صحبت با رسانه های داخلی و خارجی گفتم که با این طرح مخالف هستم.

 

وی ادامه داد: این طرح در دوران احمدی نژاد کلنگ خورده است و از آن زمان تاکنون حتی یک متر هم ساخته نشده و اقدامی نیز برای آن انجام نشده است.

 

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مخالفتش با این طرح صرفا بدلیل انجام آن توسط احمدی نژاد نیست، اظهار کرد: اگر آقای احمدی نژاد می گفت که این آب را برای چه می خواهد منتقل کند، در آن صورت ما پاسخ وی را می دادیم. اگر برای کشاورزی است، استان سمنان برای کشاورزی مناسب نیست چرا که ریگ های روان و ماسه های بادی در آنجا وجود دارد.

 

این فعال محیط زیست اضافه کرد: کشاورزی علاوه بر آب، به خاک و هوا نیز نیاز دارد. اگر آب خزر به سمنان انتقال یابد و کارخانه آب شیرین کن نیز راه اندازی شود، باید در نظر داشت که تولید هر لیتر آب چه میزان هزینه در بر خواهد داشت؟ و اگر برای مثال خیار کشت شود، این محصول با قیمت بالایی عرضه می شود که تقاضایی برای آن وجود نخواهد داشت.

 

کهرم گفت: ما نمی توانیم کارخانه های متعدد آب شیرین کن را در سمنان راه اندازی کنیم، چرا که قیمت آب بالا می رود و متعاقب آن قیمت محصولات کشاورزی افزایش می یابد.

 

وی تصریح کرد: دریای مازندران یک دریای بسته است که به جایی راه ندارد و کارخانه آب شیرین کن نمک را به دریا می ریزد، یعنی دریای مازندران شور می شود.

 

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: باید قیمت کارخانه های آب شیرین کنی که ما تولید نمی کنیم و خارج از کشور آن را تولید می کند را در نظر داشت که کارگر، مهندس و کارفرما باید بر مسائل تکنیکی نظارت کنند.

 

اسماعیل کهرم در ادامه ضمن بیان اینکه چندین عدد کارخانه آب شیرین کن و کانال هایی که این آب را منتقل کند مورد نیاز است، اظهار داشت: آب دریای مازندران ۱۳ در هزار نمک دارد، آب شور را که نمی توان انتقال داد، تعداد زیادی آب شیرین کن مورد نیاز است و از سوی دیگر با پمپاژ زیاد و مصرف شدید برق این آب به فلات مرکزی و کویر سمنان منتقل خواهد شد که در این صورت اگر تامین آب شرب مد نظر باشد با تانکر آبرسانی شود بهتر است.

 

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ روستا در ایران مانند استان های هرمزگان، خوزستان، کرمان و یزد با تانکر آبرسانی می شوند. این کار را ادامه بدهند که هم تولید شغل می کند و هم کنترل بدست شان است که چقدر آب ببرند و به چه کسی برسانند.

 

کهرم تاکید کرد: انتقال آب دریای خزر به سمنان نه صرفه اقتصادی دارد و نه از نظر زیست محیطی قابل توجیه است.

 

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان عنوان داشت: ما در حال حاضر با اشکالات بودجه ای مواجه هستیم و مسئله تحریم ها نیز همچنان برقرار است و می دانیم که برجام نتوانسته تحریم ها را بردارد، مسوولین بیایند طرح های مردمی را اجرا کنند که برای مردم، کشاورزی و صنعت مفید باشد.

 

 

 

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.