0 نظر
171 بازدید

بیست و پنجم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز چهارشنبه بیست و پنجم آذر ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، چهارم ربیع الاول ۱۴۳۷ هجری قمری، شانزدهم دسامبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۳۶ سال پیش در چنین روزی، وزارت امور خارجه ایران رای یک طرفه، دادگاه لاهه را درباره آزادی فوری دیپلمات های آمریکایی رد کرد.

کد خبر : 12908
تاریخ انتشار : چهارشنبه 25 آذر 1394 - 6:22
بیست و پنجم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۲۵ آذر ۱۳۷۱
آیت ‏اللّه سید محمدحسن میرجهانی فقیه فرزانه و صاحب اثرهای ارزنده مصباح‏البلاغه، کنوزالحکم و فنون‏الکلم و دیوان اشعار در ۹۴ سالگی درگذشت.

۲۵ آذر ۱۳۶۵
مقام های پنتاگون اعتراف کردند که در جریان جنگ تحمیلی، دولت آمریکا اطلاعات نظامی برای حمله های دقیق به هدف های ایران، به منظور وادار کردن ایران به پذیرش آتش بس در اختیار عراق قرار داده است.

۲۵ آذر ۱۳۵۸
وزارت امور خارجه ایران رای یک طرفه، دادگاه لاهه را درباره آزادی فوری دیپلمات های آمریکایی رد کرد.

۲۵ آذر ۱۳۵۸
وزارت نفت ایران اعلام کرد که در صورت پذیرش محمدرضا پهلوی به وسیله دولت پاناما، ایران صادرات نفت به آن کشور را قطع خواهد کرد.

۲۵ آذر ۱۳۵۷
مراجع تقلید قم و مشهد، ۲۷ آذر را به عنوان روز سوگواری سراسری برای شهدای رویدادهای گذشته شهرهای کشور، «عزای عمومی» اعلام کردند.

۲۵ آذر ۱۳۵۷
جیمی کارتر رییس جمهوری آمریکا، با فرستادن پیام محرمانه یی برای ویلیام هیلی سولیوان سفیر آن کشور در ایران، از وی خواست تا هرچه زودتر به دیدار محمدرضا پهلوی رفته و حمایت آمریکا را از کوشش های او برای بازگشت امنیت و ثبات در ایران به اطلاع وی برساند. سولیوان این پیام را به محمدرضا پهلوی ابلاغ کرد.

۲۵ آذر ۱۳۵۷
تظاهرات و راهپیمایی های گسترده خیابانی در بیشتر شهرهای ایران جریان دارد و مردم در شعارهای خود بر ضرورت سقوط رژیم پهلوی و برقراری حکومت عدل اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) تاکید می کنند.

۲۵ آذر ۱۳۵۵
کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا گزارشی درباره شرایط حقوق بشر در ایران انتشار داد و در آن به نقض گسترده حقوق بشر به وسیله سازمان اطلاعات و امنیت کشور(ساواک) اعتراف کرد.

۲۵ آذر ۱۳۵۵
محمدرضا پهلوی در یک گفتگوی مطبوعاتی اعلام کرد: «ما فقط سه هزار و ۳۰۰ زندانی سیاسی داریم که اتفاقاً همه آنها مارکسیست هستند!»

۲۵ آذر ۱۳۳۱
بخشنامه واگذاری اداره امور کتابخانه های کشور به کتابخانه ملی، به منظور تمرکز امور کتابخانه ها و کمک فنی به کتابداران از طرف مهدی آذر وزیر فرهنگ صادر شد.

۲۵ آذر ۱۳۱۸
مجلس شورای ملی پیمان دوستی بسته شده میان دولت های ایران و ژاپن را تصویب کرد، ژاپن در آن زمان متحد آلمان هیتلری بود.

۲۵ آذر ۱۳۰۴
رضاخان با سقوط سلسله قاجار بر تخت سلطنت نشست و پادشاهی خود را به صورت رسمی اعلام کرد.

۲۵ آذر ۱۳۰۳
فرمانده قشون آذربایجان اخراج چهار لهستانی که بدون مجوز وارد ایران شده بودند، به اطلاع وزارت جنگ رساند.

۲۵ آذر ۱۳۰۱
احمدشاه قاجار پس از بازگشت از اروپا وارد تهران شد.

۲۵ آذر ۱۳۰۰
سیم تلگراف انگلیسی در اختیار ایران قرار گرفت. وزارت پست و تلگراف از دولت تقاضا کرد سه رشته سیمی که نظامیان انگلیس از مرز قصر شیرین بدون اجازه به داخل ایران کشیده اند، به دولت ایران به صورت رایگان واگذار کند و در صورتی که انگلیسی ها از واگذاری مجانی سیم ها خودداری کنند، با قیمت مناسبی که به نفع دولت باشد از آن ها خریداری شود.

۲۵ آذر ۱۲۹۶
ولادیمیر ایلیچ لنین رهبر انقلاب بلشویکی روسیه در پیامی اعلام کرد که عهدنامه های سری میان روسیه و انگلیس بر سر ایران باطل است و قشون روس به زودی از ایران خارج خواهند شد.

۲۵ آذر ۱۲۸۶
درگیری های گسترده یی میان طرفداران مشروطه و حامیان محمدعلی شاه قاجار در شهرهای مختلف به وقوع پیوست.

۲۵ آذر ۱۲۸۵
محمدعلی میرزا که به دستور مظفرالدین شاه و به دلیل شرایط نامناسب جسمی وی به تهران آمده بود، زمام امور کشور را به دست گرفت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.