0 نظر
166 بازدید

شرمن در پاکستان: در این مقطع، طالبان را به رسمیت نمی شناسیم

double-quot تهران - جارپرس - در بحبوحه وخامت روابط میان واشنگتن و اسلام‌آباد و در حالی که هر یک به دنبال راهی رو به جلو در افغانستان تحت حاکمیت طالبان هستند، مقام‌های آمریکایی و پاکستانی مذاکراتی را در پایتخت پاکستان برگزار کردند.
کد خبر : 70271
تاریخ انتشار : شنبه 17 مهر 1400 - 15:08
شرمن در پاکستان: در این مقطع، طالبان را به رسمیت نمی شناسیم

 

به گزارش جارپرس از ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران پیش از پایان سفر خود به پاکستان گفت که ایالات متحده با شرکای جهانی برای کمک به پیشگیری از بحران بشردوستانه در افغانستان همکاری می کند ، اما حاکمان جدید طالبان در این کشور به تعهدات خود از جمله حفاظت از حقوق بشر، عمل نکرده‌اند.

او گفت: ما از بدتر شدن وضعیت انسانی در افغانستان نگران هستیم. به نفع همه ما در جامعه بین المللی است که با هم همکاری کنیم تا از پیشروی وضعیت انسانی در افغانستان به بحران منطقه‌ای گسترده‌تر جلوگیری کنیم.

این دیپلمات آمریکایی گفتگوهای خود با رهبران پاکستانی در مورد “راه پیش رو” در افغانستان و نحوه برخورد با طالبان” را مستقیم و عمیق توصیف کرد.

وی خاطرنشان کرد که واشنگتن همچنین در حال رایزنی گسترده با کشورهای جهان از جمله روسیه و چین است تا به “تفاهمات مشترک و رویکرد مشترک” در این زمینه برسد.

شرمن ، با این حال ، به رسمیت شناختن دیپلماتیک به دولت طالبان را “در این مقطع” رد کرد و گفت: ما طالبان را نه بر اساس گفته‌های آنها بلکه بر اساس اقدامات آنها قضاوت خواهیم کرد و تا کنون اقدامات آنها بسیار کمتر از تعهداتشان  بوده است. من و همکارانم در دولت پاکستان درباره اهمیت پاسخگویی طالبان به تعهداتی که داده‌اند، گفتگو کردیم.

اسلام آباد اعلام کرده است که عجله‌ای برای به رسمیت شناختن دولت جدید طالبان ندارد ، اما از آمریکا و سایر کشورها خواسته به جای رها کردن کشور ویران شده از آشوب ، با حاکمان جدید همکاری کنند.

این دیپلمات آمریکایی گفت که در مذاکرات خود با شاه محمود قریشی ، وزیر امور خارجه پاکستان و دیگران ، دو طرف همچنین راههای پیشرفت همکاری میان واشنگتن و اسلام آباد را مورد بحث قرار دادند.

دفتر قریشی در بیانیه‌ای به نقل از وی اظهار امیدواری کرد که دولت تحت رهبری طالبان “برای صلح و ثبات و همچنین بهبود زندگی همه افغان‌ها تلاش کند”.

در این بیانیه آمده است: وی همچنین تاکید کرد که وضعیت کنونی مستلزم مشارکت مثبت جامعه بین المللی ، ارائه فوری کمک های بشردوستانه ، آزادسازی منابع مالی افغانستان و اقدامات برای ایجاد یک اقتصاد پایدار برای کاهش رنج های مردم افغانستان است.

واشنگتن میلیاردها دلار دارایی های افغانستان و ذخیره فدرال را که عمدتا در ایالات متحده سپرده شده است، از زمانی که طالبان این کشور را در ماه اوت تسخیر کردند، مسدود کرده است. آژانس های وام دهنده بین‌المللی نیز با استناد به حقوق بشر و نگرانی‌های دیگر ، کمک های مالی خود را متوقف کرده اند.

شرمن ، که پنجشنبه از هند راهی پاکستان شد ، ارشدترین مقام آمریکایی است که از زمان روی کار آمدن جو بایدن ، رئیس جمهور این کشور ، به اسلام آباد سفر می کند.

وی گفت: “ما سابقه طولانی همکاری امنیتی و روابط شخصی عمیق بین رهبران نظامی خود را داریم که هر دو جزء اساسی تلاش‌های ما در مبارزه با تروریسم هستند. ما سالها مشارکت سازنده‌ای با پاکستان در راستای این هدف داشتیم و منتظر آینده‌ای روشن هستیم.

در بیانیه ارتش آمده است که شرمن همچنین پیش از پایان سفر خود با ژنرال قمر جاوید باجوا ، فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد. باجوا به شرمن گفت: “پاکستان متعهد به تلاش همه جانبه برای صلح و ثبات در افغانستان است و از یک دولت همه جانبه افغانستان حمایت می کند.”

اطلاعات اندکی از این نشست ها در دسترس است. در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است که “یک ساختار سیاسی جامع و فراگیر که بازتاب تنوع قومیتی جامعه افغانستان باشد، برای ثبات و پیشرفت افغانستان ضرورت دارد.”

این پیام واضحی به طالبان است؛ اینکه یک دولت افغان قابل قبول، دولتی است که شامل نمایندگان تمام اقلیت های افغان باشد. این بیانیه همچنین پیامی به جهان داشت؛ اینکه “وضعیت کنونی نیازمند مشارکت مثبت جامعه بین المللی، کمک انسانی فوری، آزادی منابع مالی افغانستان و تدابیری برای کمک به ساخت اقتصاد بادوام به منظور کاستن از درد و رنج مردم افغان است.”

نشست معاون وزیر خارجه آمریکا با رهبران پاکستان در بحبوحه یک سری مسائل حل نشده صورت گرفت. این مسائل شامل سوالاتی درباره سطح تعامل آتی با طالبان در افغانستان و تخلیه اتباع خارجی و افغان هایی بود که میخواهند از این کشور تحت حاکمیت طالبان خارج شوند.

پرسش دیگری که در دستورکار قرار داشت، این بود که چه کسی قرار است تامین مالی برای جلوگیری از افول اقتصادی کامل و بحران انسانی قریب الوقوع در افغانستان را بر عهده بگیرد. از زمان روی کار آمدن طالبان، میلیاردها دلار کمک متوقف شده است. حدود هشتاد درصد بودجه دولت سابق افغانستان از اهداکنندگان بین المللی تامین میشد.

با اینکه پاکستان از هرگونه به رسمیت شناختن یکجانبه طالبان دوری کرده است، اما اسلام آباد روی تعامل بیشتر با کابینه مردانه و طالبانی افغانستان تاکید دارد.

پاکستان همچنین از آمریکا خواسته است تا میلیاردها دلار اعتبار را به روی طالبان باز کند تا آنها بتوانند دستمزد وزرا را پرداخت کرده و از افول اقتصادی جلوگیری کنند. کمیسیونر عالی آوارگان سازمان ملل هشدار داده است که چنین بحرانی ممکن است به مهاجرت جمعی منجر شود.

در حال حاضر ایالات متحده با برخی از رهبران طالبان و وزرای کنونی کابینه طالبان مذاکراتی دارد تا تخلیه اتباع آمریکایی باقیمانده در افغانستان و دیگران را تضمین کند. در داخل، سناتورهای آمریکایی به دنبال لایحه ای هستند که حاکمان جدید افغانستان را تحریم کنند.

این لایحه که اواخر ماه گذشته از سوی ۲۲ سناتور جمهوریخواه ارائه شد، همچنین خواستار تحریم پاکستان بابت ایجاد پناهگاه امن برای طالبان است. این امر خشم پاکستان را برانگیخته است، به ویژه پس از آنکه واشنگتن از کمک اسلام آباد برای پیشبرد مذاکرات صلح با طالبان بهره برد.

در همین حال افغانستان همچنین موضوع یک نشست امنیت ملی روز جمعه با حضور رهبران ارتش پاکستان و عمران خان، نخست وزیر پاکستان بود. در یک بیانیه هشدار داده شد که بی ثباتی در افغانستان میتواند “تبعات شدیدی” برای پاکستان داشته باشد. عمران خان دستور داد تا یک شبکه ویژه برای هماهنگی کمک بشردوستانه به افغانستان و مدیریت مرز پاکستان با این کشور همسایه تشکیل شود.

وندی شرمن همچنین با معید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان برای بررسی “تحولات در افغانستان و راه های پیشبرد همکاری در خصوص روابط دوجانبه” ملاقات داشت.

 

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.