0 نظر
124 بازدید

ماه مبارک رمضان در مالزی؛ نگاهی به آداب و رسوم

double-quot

کوالالامپور- جارپرس – مردم مالزی از امروز شنبه در حالی وارد ماه مبارک رمضان شدند که نخست وزیر این کشور در پیامی از فروشندگان کالاها خواست از این ایام جهت فروش با سود بیشتر استفاده نکنند.

کد خبر : 20916
تاریخ انتشار : شنبه 6 خرداد 1396 - 10:13
ماه مبارک رمضان در مالزی؛ نگاهی به آداب و رسوم

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ماه رمضان در مالزی حال و هوای خاص خود را دارد. حضور جمیعت بیش از ۶۰ درصدی مسلمانان مالزی در کنار سایر مذاهب و همچنین گردشگرانی که در ماه رمضان به این کشور سفر می کنند، به جذابیت های این ماه آسمانی می افزاید.
در حالی که مسلمانان مالزی طی چند روز گذشته خود را آماده ماه مبارک رمضان می کردند، سایر اقوام با درک اهمیت این ماه در بین مسلمانان ضمن رعایت برخی مسائل، از جذابیت های این ماه که در گوشه و کنار مالزی برگزاری می شود، بهره می برند.
رفتارهای مختلف مردم مالزی در روزهای پایانی ماه شعبان خود به نوعی به صدا درآمدن ناقوس فرارسیدن ماه رمضان محسوب می شد. قرار دادن انواع و اقسام مختلف خرماها در مراکز خرید، نصب تابلوهایی که به مردم فرارسیدن ماه رمضان را تبریک می گفت، تخفیف های ویژه ماه رمضان در بازارهای این کشور و خریدهای بیشتر، همگی نشان دادند د که مسلمانان خود را برای ماه رمضان آماده می کنند.
با فرارسیدن ماه رمضان در مالزی بازار خرید لباس های نو و رنگین و صدای خنده کودکان همه جا را غرق در شادی می کند و حال و هوای دیگری به این کشور گرم استوایی می بخشد و بازار آویزهای رنگین و هدایای بسته بندی شده در مراکز خرید گرمتر از گذشته می شود.
علاوه بر اینکه صدای اذان و قرآن در هر کوی و برزن شنیده شده و صف های زیبای نماز به ویژه نماز تراویح پس از اقامه نماز عشاء روزه داران که در هیچ دوره ای در مساجد مالزی نمی توان شاهد بود، حتی شیطنت های کودکانه و بازار ترقه بازی کودکان نیز تا رسیدن عید سعید فطر به طور قابل توجهی مشاهده می شود.
ماه مبارک رمضان در مالزی همچون دیگر کشورهای اسلامی از آغاز تا پس از عید سعید فطر همراه با آداب و سنت های خاصی است که از آن جمله می توان به آذین بندی مکان های عمومی از جمله خیابان ها و مراکز خرید و پخش آهنگ های مخصوص این ماه اشاره کرد. با آغاز این ماه، مراکز خرید بیش از هر زمان دیگری پذیرای مشتریانی از مالزی و حتی گردشگرانی از دیگر کشورها است و اقلیت های قومی نیز از این بازار پررونق بی نصیب نمی مانند.
علاوه بر بیشتر شدن رنگ و بوی مذهبی مالزی در رمضان و فعال تر شدن مساجد نسبت به روزهای دیگر سال و به گوش رسیدن صدای نیایش از بلندگوهای مساجد در جای جای این کشور، فعالیت بازارهای محلی که اقدام به فروش انواع مایحتاج روزانه به ویژه غذا می کنند نیز بسیار چشمگیر است.
‘نجیب تون رزاق’ نخست وزیر مالزی امسال پیش از فرارسیدن ماه رمضان با انتشار پیامی در صفحه ‘فیسبوک’ خود نوشت: چند روز دیگر ماه رمضان را آغاز می کنیم. به فروشندگان یادآور می شوم که از وجود مشتریان سوء استفاده نکنند و به دنبال سود کلان نباشند.
دولت مالزی همچنین با تشکیل طرحی تحت عنوان کنترل قیمت ها در رمضان که توسط وزارت تعاون و مصرف این کشور ایجاد شده به دنبال نظارت بر قیمت کالا و اقلام خوراکی است. براساس این طرح، قیمت ۱۰ کالای اساسی از جمله تخم مرغ، لوبیا سبز، انواع مغزها، نارگیل، پودر نارگیل، شکر و آرد در هفته نخست ماه رمضان کنترل می شود.
دولت همچنین وعده داده است با متخلفان و گرانفروشان به شدت برخورد می کند.
مردم مالزی که اغلب غذای خود را در بیرون از خانه میل می کنند، برای افطار در ماه رمضان نیز یا مهمان مساجد هستند یا به بازارهایی که از آنها به عنوان ‘پاسار رمضان’ یاد می کنند، می روند تا با خرید غذاهای محلی روزه خود را باز کنند.
تنوع غذایی بسیار بالا در این کشور باعث شده است سفره افطار نیز در این کشور بسیار متنوع باشد. ‘ناسی لماک’ که ترکیبی از مقداری برنج پخته شده با شیرنارگیل، تخم مرغ، ماهی های خشک و مقداری سبزیجات است از جمله غذاهایی است که مالزیایی ها بیشتر آن را می پسندند.
علاوه بر این، انواع و اقسام گوشت های کباب شده مانند ‘ساتای’ که نوعی جوجه کباب است، به همراه گوشت کباب شده بره و گاو باعث می شود که نه تنها مسلمانان روزه دار مالزی، بلکه بسیاری از ساکنان غیرمسلمان این کشور نیز مشتاق فرارسیدن این ماه باشند تا از فرهنگ آن لذت ببرند.
علاوه بر بازار پررونق خرید مواد غذایی و سنت های این ماه که ریشه در فرهنگ اسلامی و بومی مردم مالزی دارد، از دیگر جذابیت های مالزی در روزهای ماه مبارک رمضان و با نزدیک شدن ساعات اذان مغرب و افطار می توان به خلوت شدن خیابان ها اشاره کرد که از ترافیک سنگین خیابان ها در ساعات پیش از افطار به ویژه در کوالالامپور پایتخت مالزی می کاهد.
کارمندان ادارات دولتی مالزی در ماه رمضان در مقایسه با سایر ماه ها ساعات کمتری کار می کنند و حدود ساعت ۱۶ دفاتر کار خود را ترک می کنند تا با خرید افطاری به خانه بروند و ساعات بیشتری را در کنار خانواده خود باشند و بتواند از مراسم دعا و عبادت در مساجد نیز بهره مند شوند.
مردم مسلمانان مالزی که بر خلاف بسیاری از کشورهای جهان ۳۶۵ روز سال را با آب و هوای نسبتا یکسان و همچنین بدون کم و زیاد شدن طول روز و شب می گذرانند، از ساعات حدود پنج و ۴۰ دقیقه صبح تا حدود ۱۹ و ۳۰ دقیقه را روزه می گیرند، این فاصله زمانی هر ساله به همین ترتیب وجود دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.