وزیر بهداشت: نرخ سزارین تا پایان امسال ۱۰ درصد کاهش می یابد

double-quot
تهران – جارپرس – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هدف ما کاهش ۱۰ درصدی نرخ زایمان به روش سزارین تا پایان سال جاری است.
کد خبر : 5034
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 شهریور 1393 - 4:08
وزیر بهداشت: نرخ سزارین تا پایان امسال ۱۰ درصد کاهش می یابد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، دکتر «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» سه شنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این مطلب افزود: قبول داریم که این هدفگذاری بلند پروازانه است اما در طول سه ماه و نیمی که از آغاز طرح رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی گذشته، توانسته ایم به میزان قابل توجه ای زایمان به روش سزارین را کاهش دهیم.

وی افزود: به بیمارستان های خصوصی نیز ابلاغ کرده ایم که در این مسیر حرکت کنند، چرا که این نگرانی وجود داشت با عدم سزارین در بیمارستان های دولتی، این عمل به بیمارستان های خصوصی منتقل شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: برای عمل به این دستور، اعلام کردیم که در ارزشیابی سالیانه بیمارستان های خصوصی این موضوع ملاک قرار گیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ارزشیابی سالیانه در درجه ای که به بیمارستان ها داده می شود، تاثیر فراوانی دارد و باعث افزایش درآمد و نرخ دریافتی آنها می شود، گفت: امیدواریم به هدف مدنظر دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد:یکی از هدف گزاریهای طرح تشویق مردم به انجام زایمان طبیعی،توجه و مراقبت از مادر و نوزاد است چرا که سزارین عوارضی دارد که زایمان طبیعی اگر به نحو صحیح انجام شود،فاقدآن است و درکل به سود نوزاد است که ازطریق طبیعی به دنیا می آید.

وزیر اظهار داشت: از این رو دولت تصمیم گرفت این خدمت به صورت رایگان به مردم ارایه شود که خوشبختانه تا امروز بدون توقف ادامه داشته و هیچ موردی وجود ندارد که از مردم برای ارایه این خدمت پولی دریافت شده باشد.

هاشمی ادامه داد:برای تشویق و افزایش انگیزه پزشکان،ماماها و سایر عوامل فعال به گسترش زایمان طبیعی،پرداختی آنان افزایش خوبی داشته است ضمن اینکه درخصوص سزارین نیز کاهش داشته ایم.

وزیربهداشت به مشکلات سخت افزاری درخصوص افزایش میزان زایمان طبیعی اشاره کرد و گفت:در سالیان گذشته، سالن ها و فضاهای مورد نیاز زایمان طبیعی راه اندازی نشده یا به محل انجام سزارین تغییر کاربری یافته است.

وی افزود:بنابراین راه اندازی، ارتقاء یا احیاء مجدد کاربری این بلوک ها به زایمان طبیعی مقداری زمان می برد و برای تحقق این امر اعتبار قابل توجه ای پیش بینی شده و اقدامات اولیه آغاز شده است.

وزیر گفت: پیش بینی می کنیم ظرف یک سال آینده چهره این محل ها و خدمات قابل ارایه به مردم برای افزایش میزان رضایت آنان تغییر کند.

هاشمی اظهار داشت: برخی از دلسوزان نگران آن هستند که سرنوشت این طرح نیز به مانند بسیاری از طرح های گذشته نباشد که با شدت و سرعت اجرا شد اما ناکام ماند.

وی گفت: نمایندگان مجلس از نزدیک شاهد مشکلات مردم هستند و می توانند به دولت کنند.

** طرح تحول نظام سلامت در آغاز راه است

وزیر بهداشت درخصوص طرح تحول نظام سلامت گفت:این طرح در آغاز راه است،در واقع اصلاحاتی صورت گرفته است که مقدمه تحول نظام سلامت محسوب می شود.

وی گفت:یکی از هدف های این طرح کاهش پرداخت از جیب مردم هنگام بستری شدن در بیمارستان های دولتی بود.

هاشمی با بیان اینکه بیش از ۵۵۰ بیمارستان دولتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی در کل کشور در حال فعالیت هستند، افزود: حداکثر پرداخت مردمی در شهرها ۱۰ درصد و در روستاها با بیمه روستایی به پنج درصد رسیده است.

وزیر گفت: طبق آمار گرفته شده تا امروز، مردم به طور متوسط حدود ۸ درصد پرداخت از جیب داشتند که این آمار در مقایسه با رقم ۳۷ درصدی قبل از شروع طرح، قابل توجه است.

وی اظهارداشت:یکی از فواید اجرای طرح تحول نظام سلامت، این بود که نظم و انضباط نسبی در بیمارستان های دانشگاهی ما حاکم شد و به تدریج برخی از اشکالات در حال برطرف شدن است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز بیمارستان ها اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی، خدمات آزمایشگاهی وعکس برداری را به مردم ارایه می دهد اما تخلف همواره وجود دارد و نمی توانیم بگوییم که به صورت کامل همه چیز در اختیار بیماران قرار می گیرد.

هاشمی گفت: شماره تلفن های ۱۴۹۰ و ۱۵۹۰ برای دریافت شکایت های احتمالی مردم راه اندازی شده است ضمن اینکه در تمام بیمارستان ها بخشی در خصوص دریافت شکایت های مردمی راه اندازی شده است تا زحمتی برای مردم ایجاد نشود و هزینه های آنان کاهش یابد.

** نهاد ریاست جمهوری بر کار وزارت بهداشت نظارت می کند

وزیربهداشت خاطرنشان کرد :علاوه بر بخش نظارتی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، نهاد ریاست جمهوری نیز با اعزام گروه های نامحسوس بر عملکرد بیمارستان ها نظارت دارد و به صورت مستمر گزارش هایی درخصوص میزان رضایتمندی مردم تهیه و برای رییس جمهوری ارسال می شود.

وی گفت: از طرف دیگر تمامی استانداران و فرمانداران از طریق وزارت کشور گزارش هایی در این خصوص به رییس جمهوری ارایه می کنند و رییس جمهوری را در جریان امور می گذارند و ایشان نیز هر جا که لازم باشد به وزارت بهداشت تذکر می دهند.

هاشمی ، رسانه ها را ناظران دیگر طرح تحول نظام سلامت دانست وگفت:رسانه ها همواره یار وزارتخانه هستند و هر مشکلی که باشد منعکس می کنند اما ما علاقه مندیم قبل از به تصویر کشیدن مشکلات، به ما تذکر لازم را بدهند تا بلافاصله مسئله را برطرف کنیم.

** تاکید بر تعریف منابع مالی پایدار در حوزه سلامت

هاشمی افزود: در تامین بودجه امسال مشکلی وجود ندارد اما مجلس در این خصوص تصمیم گیر است و از آنجا که نمایندگان مجلس از نزدیک در جریان مشکلات مردم هستند و بهتر از هر کسی می توانند در خصوص میزان رضایت مردم از این طرح قضاوت کنند، بنابراین امیدوارم که بودجه مشخصی را برای ادامه این امر در سالیان آینده در نظر بگیرند.

وی تاکید کرد:ما مطمئنیم اعتبارات مورد نیاز طرح تحول نظام سلامت در سال ۹۴ نیز تصویب خواهد شد و انتظار داریم با توجه به شور و اشتیاق به خدمت در مجموعه وزارت بهداشت، بودجه این طرح ارتقاء پیدا کند.

هاشمی گفت: جای نگرانی نیست اما تاکید ما بر تعریف منابع مالی پایدار برای حوزه نظام سلامت است و مطمئن هستم که خواسته و آرزوی تمام وزرایی بوده که مسوولیت این وزارتخانه را برعهده داشته اند.

** به دنبال کاهش هزینه های سنگین درمان نازایی هستیم

وزیر دربخش دیگری از این گفت وگو درخصوص هزینه های سنگین درمان نازایی گفت: افزایش نرخ باروری در کشور یکی از اهداف ما است و امیدواریم سازمان مدیریت در خصوص تامین ۱۵۰ میلیاردی که پیش بینی شده به ما کمک کند.

وی گفت:امیدواریم بتوانیم دراین مسیر بزودی صندوقی را ایجاد کنیم که درقالب آن تسهیلاتی به بیماران ارایه شود

** دعوت ازبخش خصوصی برای حضور در بخش اورژانس وزیر درخصوص آخرین وضعیت اورژانس های کشور نیز گفت: کاستی های زیادی در اورژانس بین جاده ای و بیمارستانی به رغم همه زحماتی که تاکنون کشیده شده، وجود دارد.

هاشمی اظهارداشت:نیروهای تربیت شده در بخش اورژانس نقش مهمی در کاهش تلفات و معلولیت ها داشته اند با این وجود یکی از کاستی ها عدم پوشش دریایی و جاده ای اورژانس است که امیدواریم در این بخش نیز به توفیقاتی دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه برای کل کشور ۴۴ پایگاه اورژانس پیش بینی شده است، گفت: امیدواریم تا اخر سال هر دو ماه یک تا دو پایگاه با همکاری ارتش، نیروی انتظامی و جمعیت هلال احمر راه اندازی شود.

وزیر بهداشت به همکاری ارتش با این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: اورژانس درقالب قرارداد خرید خدمت با ارتش همکاری دارد و تلاش می کنیم به سمت کوچک سازی و چابکی وزارتخانه حرکت کنیم.

وی ازبخش خصوصی دعوت کرد دراین حوزه سرمایه گذاری کند چراکه به گفته وی درصورت مشارکت بخش خصوصی، وضعیت به مراتب بهتر خواهدشد و زودتر می توانیم به هدف مد نظر خود یعنی ایجاد ۴۴ پایگاه در کل کشور دست پیدا کنیم.

وی گفت:حرکت هایی در بیمارستان های دولتی برای افزایش سطح خدمات به مردم شروع شده که ازجمله آنان می توان به تغییر تخت بیمارستان ها،کمدها،پایه سرم و … که قدمت برخی از آنان به بیش از ۳۰ سال پیش باز می گردد، اشاره کرد.

هاشمی گفت: این تغییرات اگر چه تاثیری در درمان بیمارن ندارند، اما مطمئنا در روحیه آنان بسیار تاثیر گذار است.

** ۲۱ درصد از اهداف محقق شده است

وزیر بهداشت با بیان اینکه ۲۱ درصد از اهداف ما تا امروز محقق شده است، اظهار داشت: همه تلاش ما در راستای افزایش اعتماد عمومی به بیمارستان های دولتی است.

هاشمی در خصوص اجباری بودن طرح خدمت پزشکان گفت: ضمن احترام به قانون،معتقدیم نباید امور را با اجبار به پیش برد و تجربه نشان داده است اجبار مسائل را حل نمی کند.

** طرح اجباری خدمت در مناطق محروم راهگشا نیست

وی با بیان اینکه پزشکان درشرایط فعلی درواقع دوبار خدمت سربازی انجام می دهند،اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که نیازی به طرح اجباری نباشد. امروز برخی از همکاران ما در مناطق بسیار سختی در حال زندگی هستند و متاسفانه دریافتی آنان قابل مقایسه با رقم واقعی نیست.

هاشمی ادامه داد: دولت اقدامات اولیه برای رفع این مشکل را انجام داده است و تلاش می کند شرایطی را فراهم کند که از دل مردم ساکن در مناطق محروم پزشکانی را تربیت و استخدام کند که در محل زندگی خود خدمت کنند و مجوز آنان تنها برای محل خودشان باشد.

** در صورت تامین منابع، تمام هزینه داروهای بیماران خاص را تقبل می کنیم

وی در خصوص مشکلات بیماران خاص گفت:تامین هزینه های دارویی چهار بیماری خاص ۹۰ تا ۱۰۰ درصد برعهده ماست با این وجود برخی در پرداخت ۱۰ درصد هم ناتوان هستند که در این خصوص هنوز اقدام خاصی صورت نگرفته است.

هاشمی ادامه داد: در صورتی که مطمئن شویم در تامین منابع مالی مورد نیاز با مشکلی روبرو نمی شویم، تامین منابع مورد نیاز این ۱۰ درصد را هم برعهده خواهیم گرفت و قصد نداریم که به مردم وعده هایی بدهیم که نتوانیم آنها را محقق کنیم.

وی در خصوص تعامل وزارت بهداشت با سازمان های بیمه گر نیز گفت: تعامل خوبی با بیمه ها داریم و مسوولان داروخانه ها امروز شاهد آن هستند که دیگر به مانند گذشته پرداخت هزینه بیمه ها ۱۲ تا ۱۵ ماه طول نمی کشد و ما موفق شده ایم مدت زمان پرداختی ها را به کمتر از سه ماه برسانیم.

هاشمی ادامه داد:به دنبال آن هستیم تا مانع آن شویم که بیش از ۴۰ درصد از درآمد ماهیانه مردم صرف هزینه درمان شود و امیدواریم در آینده از تولید ناخالص ملی، حوزه سلامت سهم بیشتری در جهت کاهش هزینه ها و بهره وری حداکثری داشته باشد.

** تا امروز برای افزایش رضایتمندی پرستاران کاری نکرده ایم

وی در خصوص وضعیت پرستاران گفت: با کمبود شدید پرستار روبرو هستیم و به خوبی می دانیم که فشار زیادی بر دوش آنان قرار گرفته است اما تا امروز هیچ اقدامی برای افزایش میزان رضایتمندی پرستاران صورت نگرفته که این به معنی بی توجهی ما به آنان نیست.

هاشمی گفت: در شروع کار، کانون توجه در وزارتخانه مردم بوده و هستند، بنابراین نخست از آنان شروع کرده ایم و در ادامه مسیر در راستای افزایش تعداد پرستاران حرکت می کنیم و از آنجا که مجوز استخدامی نداشتیم، تعدادی را به عنوان شرکتی به خدمت گرفتیم.

وی افزود: در خصوص میزان حقوق پرستاران جلسات متعددی داشته ایم و در هفته های آینده نتایج آن را اعلام می کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.