0 نظر
193 بازدید

بخشش یک اعدامی در شبی که ملکه خوش درخشید

double-quot
تهران – جارپرس – روز ملی سینما با برگزاری دو رویداد مهم و رونمایی از برگزیدگان بخش اصلی جشن شانزدهم سینمای ایران و همچنین رونمایی از سینماکارت در این دو رویداد به پایان رسید اما مهم ترین اتفاق روز سینما، جمع آوری دیه برای بخشش یک جوان در معرض اعدام با همت فرامرز قریبیان بود تا پیام این روز، بخشش باشد.
کد خبر : 5380
تاریخ انتشار : شنبه 22 شهریور 1393 - 4:15
بخشش یک اعدامی در شبی که ملکه خوش درخشید

روز ملی سینما با برگزاری دو رویداد مهم و رونمایی از برگزیدگان بخش اصلی جشن شانزدهم سینمای ایران و درخشش فیلم «ملکه» و همچنین رونمایی از سینماکارت در این دو رویداد به پایان رسید اما مهم ترین اتفاق روز سینما، جمع آوری دیه برای بخشش یک جوان در معرض اعدام با همت فرامرز قریبیان بود تا پیام این روز، بخشش باشد.

به گزارش جارپرس به نقل از تابناک ، روز ملی سینما در سال ۹۳ شکلی متفاوت داشت و با توجه به تاکید خانه سینما مبنی بر عدم برگزاری جشن برخلاف سال های گذشته، فیلم اهدای جوایز به سینماگران در خانه و محل کارشان در یک قالب متفاوت تدوین و عصر روز جمعه در سالن اصلی برج میلاد و همزمان ۱۰ سینمای کشور به نمایش درآمد و از برگزیدگان جشن سینمای ایران در مقابل دیدگان برخی سینماگران حاضر در سالن برج میلاد رونمایی شد؛ فیلمی که به زودی در قالب لوح فشرده به شبکه خانگی خواهد آمد.

در این فیلم که مهتاب کرامتی، امین تارخ، فرامرز قریبیان، فرهاد توحیدی، حمید فرخ نژاد، غلامرضا موسوی، محمدمهدی عسگرپور، محسن امیریوسفی، سیف الله صمدیان، احمدرضا درویش، هومن سیدی، حبیب رضائی، نگار جواهریان، محمد سریر، رامبد جوان، مهناز افشار، محمود کلاری و… از هنرمندانی بودند که جوایز برگزیدگان جشن خانه سینما را در این فیلم اهدا کردند، فیلم سینمایی «ملکه» با دریافت ۱۰ تندیس جشن خانه سینما رکوردار جوایز این جشن شد. برگزیدگان جشن خانه سینما و همچنین برگزیدگان مواد تبلیغاتی به شرح ذیل معرفی شدند:

بهترین فیلم: «ملکه» به تهیه کنندگی سیدابوالقاسم حسینی

بهترین کارگردانی: محمد علی باشه آهنگر برای فیلم «ملکه»

بهترین فیلم نامه: اصغر فرهادی برای «گذشته»

بهترین فیلم نامه اقتباسی:«پله آخر»

بازیگر نقش اول زن: هنگامه قاضیانی «روزهای زندگی»

بازیگر نقش اول مرد: میلاد کی مرام «ملکه»

بازیگر نقش مکمل زن: یکتا ناصر «یکی می خواد باهات حرف بزنه»

نقش مکمل مرد: حمید آذرنگ «ملکه»

بهترین فیلمبرداری: علیرضا زرین دست «ملکه»

بهترین موسیقی: ستار اورکی «استرداد»

بهترین تدوین: حمید باشه آهنگر «ملکه»

بهترین طراحی صحنه: عباس بلوندی «ملکه»

بهترین طراحی لباس: ایرج رامین فر «استرداد»

بهترین صدابرداری: عباس رستگارپور «ملکه»

بهترین صداگذاری و میکس: امیرحسین قاسمی «ملکه»

بهترین چهره پردازی: عباس صالحی «روزهای زندگی»

بهترین جلوه های ویژه: محسن روزبهانی «روزهای زندگی»

بهترین جلوه های بصری: سید حسن ایزدی «ملکه»

بهترین فیلم اول: «خسته نباشید» به تهیه کنندگی سیدرضا میرکریمی

بهترین کارگردانی فیلم اول: افشین هاشمی – محسن قرائی «خسته نباشید»

بهترین مدیر تولید: علی قائم مقامی «چ»

تیزر: فیلم «برف» ساخته بهروز داودی

آنونس: فیلم «خسته نباشید» ساخته رامبد جوان

عنوان بندی: فیلم «برف» ساخته امیر مهران

عکس: فیلم «اشباح» سحاب زری باف

پوستر: فیلم «طبقه حساس» آرش صادقی لواسانی

همزمان جشن روز ملی سینما با حضور ۱۱۰۰ تن از فعالان سینمای ایران و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ساعت ۲۰ شب جمعه، ۲۱ شهریورماه در هتل استقلال تهران برگزار شد. در این مراسم که نسبت به جشن روز ملی سینما در سال ۹۲، مختصرتر بود، ضمن تقدیر از محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما و فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما برای استقامت شان در حفظ این نهاد صنفی و تقدیر از رئیس شورای فرهنگ عمومی برای بازگردان روز سینما به تقویم ها، از سینماکارت رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روز ملی سینما و روز بازگشایی خانه سینما را به همه سینماگران تبریک می گویم و خوشوقتم که روز ملی سینما با تصویب شورای فرهنگی عمومی در تقویم سالانه کشور جای گرفت. در یک سال گذشته توفانی آغاز شده ما با همدلی و یکرنگی به آرامش در سینما رسیدیم. تجربه یک سال گذشته با اعتماد و احترام متقابل و تکریم و کرامت انسانها بسیاری از گره ها گشوده شود.

وزیر فرهنگ اضافه کرد: سال گذشته در این روزها بسیاری از سالن های سینما بسته شده بود و هیچ روزنه امیدی برای بهبود وضعیت سینما دیده نمی شد اما امسال ۳۰ سالن سینمایی افتتاح شده است و ۸۰ سالن سینما در حال ساخت است و حضور بخش خصوصی در سینما بسیار موثر بوده است و شعار سینمای امید شعاری پسندیده و فیلم های بسیار خوبی با این شعار در حال تولید است.

وی افزود: شعار من از ابتدا شعار اقتصاد و فرهنگ است و خوشحالم که این امر در سینما در شرف تحقق است. به روز رسانی سالن های سینما از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد است و عدالت فرهنگی، گسترش سالن های سینما در تمام نقاط کشور، شفافیت و حمایت از سینماگران و همچنین طرح تاسیس مدرسه عالی سینما و اجرای طرح سینماکار برای گسترش حضور مردم در سینماها موثر بوده است.

وی با اشاره به طرح هایی که در سازمان سینمایی دنبال می شود گفت: خوشحالم که روز ملی سینما و روز سینماسلام با اجرای نیم بها شدن بلیت های سینمایی باعث شده است که مردم به سینماها برگردند و همه این تصمیمات مرهون مدیریت صحیح و کارآمد دکتر ایوبی است.

جنتی با اشاره به روزهای در ابتدای مدیریت در وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: برخی از سینماگران نسبت به انتصاب ایوبی اعتراض می کردند اما همین دوستان وقتی شرایط سینمای امروز را می بینند از ایشان راضی هستند. چابک سازی سازمان سینمایی، استفاده از صنعت سینما، میانه روی و اعتدال در بررسی فیلمنامه ها و نگاه باز نسبت به ارائه مجوز نمایش فیلم های سینمایی از جمله کارهایی بود که در یکسال گذشته صورت گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از خرده گیری های نابجایی که در حوزه سینما صورت می گیرد گفت: برخوردهایی که در این حوزه می شود باعث شده است خیلی از حواشی در سینما شکل بگیرد. در دوره جدید مدیریت سینمایی تلاش داریم که فیلمنامه های تصویب شود که بتوانیم آنها را در زمان اکران مجوز نمایش به آنها بدهیم.

جنتی تاکید کرد: ما به دنبال سوژه های مناسب و نشان دادن زیبایی های ایران در سینما هستیم. با توجه به اینکه فیلم های سینمای ایران به جشنواره های خارجی می شود تلاش می کنیم زیباییهای ایران و سبک زندگی ایرانی، اسلامی را به دنیا معرفی کنیم. در ساختار فیلم های سینمایی به سینمای شادی آفرین بها می دهیم و متاسفم از ساخت برخی سریال های تلویزیون که به بهای نشان دادن مسائل اجتماعی و خانوادگی به صورت تلخ آنها را بیان می کند.

وی در آخر گفت: از همه کسانی که برای بهبود وضعیت سینما برنامه ای دارند استقبال می کنیم.

در بخشی دیگر از مراسم حجت الله ایوبی گفت: وقتی اهالی سینما جمع می شوند با خود عهد می کنم که مشکلات را بیان کنم ولی وقتی به شما می رسم دردها را فراموش می کنم. جا دارد که خوشحال و خوشوقت باشیم که سینما هم به تقویم ملی کشور برگشت و هم سینما به سبد خانواده ایرانی بازگشت و خوشحالم از اینکه سال گذشته خانه سینما در چنین روزی بازگشایی شد. البته نیاز است که پیامدهای بسته شدن و بازگشایی مجدد خانه سینما بررسی شود. خوشحالم که جشن های خانه سینما با همدلی اهالی خانه سینما برگزار شد.

ایوبی با اشاره به گفته وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: دوران مسئولیت ما با توفان و مشقت فراوان آغاز شد ولی خوشحالیم که به آرامشی نسبی و البته پایدار رسیده است. اگر دستاوردی هم بوده مرهون مدیریت هوشمندانه وزیر ارشاد بوده و اگر قصوری هم صورت گرفته از جانب من بوده است.

رئیس سازمان سینمایی افزود: از معاونین و موسسات مختلف که من آنها را کاروان سینمای امید می دانم تشکر می کنم که با تمام عشق در جهت اعتلای سینمایی کشور در حال تلاشند. فضای سینمای امروز در مقایسه با سال گذشته نویدبخش روزهای خوشی را می دهد. آغاز به روز رسانی صنعت سینمای ایران، فاصله گرفتن از مدیریت کهنه و رویکرد جدید و نو، تعامل با اهالی سینما و اعتماد متقابلی که بین هنر و دولت شکل گرفت، همه اینها نویدبخش روزهای خوش است.

ایوبی با اشاره به طرح سینماسلام در روز ملی سینما گفت: بنده همچنان علاقه مند هستم یک روز به صورت رایگان بلیت های سینما عرضه شود، ولی خردجمعی به این نتیجه رسید که بلیت نیم بها شود و گزارش هایی که از سراسر کشور می رسد نشان داده که مردم از این روز استقبال کردند و انرژی سینما سلام همچنان برای اهالی سینما وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: خوشحالم از اینکه شعار عدالت فرهنگی که وزیر در اولین روز مدیریت خود وعده داده بودند در سینما در حال تحقق است. امروز ۳۲۰ سالن برای سینمای ایران وجود دارد که پاسخگوی مناسبی برای پتانسیل سینمای ایران نیست ولی امیدواریم با حضور فعال بخش خصوصی سالن های سینمایی در حال ساخت آماده شده است.

ایوبی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جا دارد در سال پیش رو مدیریت بحران پایان یاید و با آرامش و تمرکز برای سینما و اهالی آن کار کنیم. معتقدم باید در مورد برخی از واژگان که در بین رسانه ها و منتقدان شکل گرفته است بررسی مجدد شود و سینمای سیاه نمایی و اجتماعی بازشناسی شود. در کجای دنیا فقر و تلخی وجود ندارد و واضح است که تصویر کردن فقر و نشان دادن مشکلات یک ملت سیاه نمایی نیست.

وی در مورد بیکاری برخی از اهالی سینما گفت: یکی از دغدغه های اهالی سینما مسئله سینماگرانی است که در فصول مختلف بیکارند. تلاش داریم در خانه سینما حساب ویژه ای افتتاح شود و از همه کسانی که در سینما هستند و در فصولی بیکار می شوند بتوانیم حمایت کنیم.

ایوبی درباره جشنواره فیلم فجر هم گفت: تصمیمات خوبی برای سیاستگذاری فیلم اتخاذ شده است. جشنواره فیلم فجر یک جشنواره است تا یک جشن. و انشاءالله برنامه ها برای این جشنواره در آینده اطلاع رسانی می شود.

اما شاید مهم ترین اتفاق روز ملی سینما، نجات جان یک جوان از چوبه دار با بخشش اهالی سینما بود. در این مراسم، فرامرز قریبیان برای جمع آوری دیه جوانی بود که ناخواسته مرتکب قتل شد، گلریزان گرفت و هزینه باقیمانده دیه مقتول مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان توسط ایوبی، جنتی، کانون سینماداران و سایر اهالی سینما پرداخت شد؛ اتفاقی ارزشمند که از این منظر باید به این بازیگر پیشکسوتان سینمای ایران و مشارکت کنندگان در این امر خیر خسته نباشید گفت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.