0 نظر
159 بازدید

استمرار خشکسالی در گلستان با کاهش بارش های فروردین

double-quot
گرگان – جارپرس – کاهش ۲۵ درصدی بارندگی های فروردین ۹۴ درگلستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته نگرانی از استمرار خشکسالی و بحران آب را در استان بیشتر کرده است.
کد خبر : 9224
تاریخ انتشار : دوشنبه 7 اردیبهشت 1394 - 11:46
استمرار خشکسالی در گلستان با کاهش بارش های فروردین

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، کاهش نزولات جوی، تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا و از سوی دیگر توجه نکردن به مصرف بهینه بویژه در بخش کشاورزی و خانگی، گلستان سرسبز را طی سال های اخیر با مشکل کمبود آب مواجه کرده به گونه ای که در فصل گرم حتی تامین آب شرب شهروندان بعنوان یک چالش مطرح می شود.

این مشکلات که در سال های گذشته بیشتر در فصل های میانی سال نمود داشت، در سال ۹۴ شروعی زودتر داشته و از فروردین با ۲۷ درصد کاهش نسبت به دوره شاخص درازمدت آغاز شده است.

در این زمینه مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: میزان بارش های استان از ابتدای مهر ۱۳۹۳ تا پایان فروردین ۹۴ در مقایسه با دوره مشابه قبلی حدود ۳٫۵ درصد افزایش، اما نسبت به دوره درازمدت حدود ۱۰٫۵ درصد کاهش یافته است.

ایرج حیدریان اضافه کرد: بیشترین بارندگی فروردین در محدوده شهرستان گالیکش با ۹۷میلی متر و کم ترین میزان در محدوده شهرستان گمیشان با بیش از ۸ میلی متر گزارش شده است.

وی همچنین میزان بارندگی درمحدوده گرگان مرکز استان گلستان را حدود ۴۹ میلی متر اعلام کرد و گفت: بارندگی ها در این شهرستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش دارد.

حیدریان اضافه کرد: جریان رودخانه ها نیز در مدت مهر ۹۳ لغایت پایان فروردین سال جاری، نسبت به دوره شاخص در حوضه قره سو حدود ۹۲٫۵ درصد و در حوضه گرگانرود بیش از ۶۲درصد کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: ذخیره آبخوان های آزاد زیرزمینی استان گلستان نیز در فروردین سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲۵میلیون مترمکعب کاهش داشته که در مقایسه با متوسط بیست و سه سال گذشته، بیش از ۱۶۹ میلیون متر مکعب کمتر است.

استان مرزی گلستان یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت دارد که تامین آب مصرفی مردم در دو بخش آشامیدن و دیگر مصارف کماکان همان آب تصفیه شده و گرانقیمت است.

با توجه به بحران خشکسالی، گلستان که روزی به استانی سرسبز مشهور بوده، امروزه نیازمند توجه بیشتر و مدیریت مصرف آب است تا کشاورزی و منابع تامین آب شرب مردم آن بیش از این آسیب نبیند.

در این استان که قطب کشاورزی کشور است افزون بر ۶۵۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت محصولات مختلف و بویژه گندم، جو و دانه های روغنی می باشد.

رودخانه های استان گلستان در مسیری به طول دو هزار و ۷۰۰کیلومتر جریان دارد، برخی از این رودخانه هم اینک بدلیل کاهش نزولات جوی بویژه در فصل سرد سال، به نهری کوچک تبدیل شده اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.