۷۲۰ میلیون دلار میوه در دوره پنج ساله وارد کشور شده است

double-quot
تهران – جارپرس – معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی تنظیم بازار میوه در روزهای نوروز سال های ۹۱ و ۹۲ را متکی بر واردات اعلام کرد و گفت: در یک دوره پنج ساله ۷۲۰ میلیون دلار صرف واردات میوه شده است.
کد خبر : 8837
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 فروردین 1394 - 4:25
۷۲۰ میلیون دلار میوه در دوره پنج ساله وارد کشور شده است

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا،’حسین صفایی’ که به همراه ‘محمدصادق مفتح’کارشناس اقتصادی یکشنبه شب در برنامه گفت و گوی وبژه خبری شبکه دوم سیما با موضوع نظارت بر بازار با کدام وزارتخانه، شرکت کرده بود، با بیان اینکه نوع مداخله دولت در بازار میوه منطق قوی ندارد، افزود: امسال در کارگروه تنظیم بازار میوه اختلاف بر سر ادامه فعالیت این کارگروه وجود داشت.

صفایی افزود: تنها ۴٫۴ درصد از سبد خانوار در طول سال مربوط به میوه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: در سال های گذشته به ویژه در هفته های آخر سال میوه های اصلی که در سبد مصرفی خانوار وجود داشته اند با تغییر و افزایش قیمت همراه بوده است.

صفایی افزود: در سال جاری قیمت خرده فروشی پرتقال و سیب به ترتیب در بازار هفته آخر اسفند ماه ۷۳ درصد و ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد داشته است.

معاون وزیر جهادکشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در مورد عملکرد دولت در اجرای قانون انتزاع نیز گفت: بر اساس این قانون وزرات جهاد کشاورزی مسوولیت تنظیم بازار را برعهده دارد.

بر اساس قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی ملقب به قانون انتزاع تمامی اختیارات، وظایف و امور مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و انجام اقدامات لازم در بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.

وی بر تاکید قانونگذار بر اجرای این قانون در طول پنج سال گذشته اشاره کرد و گفت: در تنظیم بازار اشتباه برداشت داریم که همین دیدگاه اشتباه موجب شده که تنظیم بازار را همراه با دخالت دولت می دانیم.

**نقص در قانون انتزاع

محمد صادق مفتح که به عنوان کارشناس مسائل اقتصادی در این برنامه شرکت کرده بود با انتقاد از ناقص بودن و شتابزدگی قانون انتزاع گفت: باید در اسرع وقت اصلاحیه ای به قانون انتزاع وارد و ابزارها و اختیارات لازم به وزارت جهاد کشاورزی ارایه شود.

مفتح با طرح این سوال که آیا ابزارهای لازم برای اجرای این قانون در اختیار وزارت جهاد و کشاورزی قرار داشت، افزود: ابزار لازم برای اجرای این طرح در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار ندارد.

وی خاطر نشان کرد: اگر تصمیم بر اجرای قانون گرفتیم مسوولیت ها و ابزار را نیز باید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهیم.

معاون سابق وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه مصرف در طول یکسال یکسان نیست و در برخی از روزهای سال با افزایش مصرف مواجه هستیم، گفت: کنترل قیمت باعث جلوگیری از ورود هر گونه فشار بر خانوارها می شود.

وی ادامه داد: تنظیم بازار شاخصه دارد وانحراف قیمت نشانه عدم موفقیت مدیریت تنظیم بازار بوده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.